Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh vdané dámy Mary Lasenby (Gloria Swanson), která se dostane vlivem osudu společně se svým sluhou a zbytkem posádky ztroskotané lodi na opuštěný ostrov. Postupem času se Mary a její sluha (Thomas Meighan) vzájemně sblíží a mají spolu milostný poměr. (Novalinda)

Recenze (7)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu napínavý a zajímavý film. Také jsem viděla na LFŠ 2014 s doprovodem Zrní. Kluci z Kladna dodali filmu nový rozměr, to je však neopakovatelné. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek, který na začátku představí šlechtickou rodinu se třemi dospělými dětmi, která je opečovávána početným služebnictvem. Když se pak dostanou na pustý ostrov, komorník je jediným člověkem, který se o sebe umí postarat a tak se postupně stane jejich vůdcem. Než dojde ke svatbě s nejstarší dcerou, najdou je námořníci a odvezou domů. Bude vše stejné, nebo se něco změnilo? Vyobrazení bohaté rodiny u nich doma, ostrova a následného návratu má stabilní tempo, skvělou výpravu a příjemné herecké výkony, které dokáží měnit během děje sympatie diváka k různým postavám. Nejvíce si ale cením konce, který je příjemným překvapením. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

DeMilleho polemika nad věčným společenským kastováním. Jde na to hodně obšírně. Od bezstarostného lelkování a řádem sešněrovaného šrumu v honosné londýnské rezidenci, přes naivní a idylické živoření na opuštěném ostrově, až po obrazově poutavou alegorii ze starého Babylonu. Rovněž si vypomáhá košatými mezititulky, aby bylo zřejmé, že zpracovává téma věčné a větší než život. Čekal jsem, že film bude pichlavější, nikoliv tak prosycený romantickým fluidem. Finální rozuzlení à la "ptáčci v kleci" rozhodně nečekané. Vrchem spodem se ovšem stále jedná o nadstandard pana režiséra. S Glorií. No neberte to. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nadčasovosť tejto sociálnej kritiky je jedným veľkým plus. Rozdiely medzi spoločenskými vrstvami tu boli, sú a aj budú. A vlastne ani samotná príroda to nedokáže zmeniť. A keď tak len na určitý čas. DeMille sa s týmto problémom popasoval skvelo a natočil drámu, ktorej to viac slušalo na neznámom ostrove, ako v drahých príbytkoch milionárov. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Jak je zřejmě u DeMilla zvykem, je film trochu roztahaný, jinak se ale jedná o skvělou dobrodružnou robinsonádu s velkorysou výpravou. Stylově i vypravěčsky vytříbené (paralelní montáž, práce s mizanscénou), i herci velmi příjemně civilní. S doprovodem Zrní jeden z největších high-lightů letošní LFŠ. Jediné, co uniká mému chápání, je zařazení do sekce o osudových ženách v němém filmu. Postava Glorie Swanson se chovala všelijak, jen ne jako femme fatale. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Složitý záběr s Glorií Swanson ve lvím brlohu se natáčel na pět kamer najednou. (ČSFD)

Reklama

Reklama