Reklama

Reklama

Mia

(studentský film)
Krátkometrážní / Psychologický / Experimentální
Česko, 2006, 19 min

Obsahy(1)

Přiběh citů neschopné hrdinky a její konfrontace s něčím, co ztratila před lety. Něčím, na co úplně zapomněla. Někým, koho dlouho v sobě odmítala. Tento film byl prvním filmem FAMU natáčeným v technologií HDCAM. Natačení trvalo celkem 12 dnů. Kromě obrovského počtu lokací a jejich technické náročnosti, největším problémem realizace było, že po celou dobu příprav a natáčení režisér nevěděl, o čem film doopravdy je a co má přesně znamenat. Poprvé v životě netušil, jak má film natočit, co říct herečkám a kameramanovi. Do dnes to stále neví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Skip 

všechny recenze uživatele

Režisér má nejspíš rád Davida Lynche. Ne že by se tento film dal s Lynchem nějak porovnávat, ale jisté paralely by tu byly. Nechci a nebudu nikoho obviňovat z napodobování. Ostatně mít vzory je dobrá věc. A třeba jsem úplně vedle a Tomasz Lynche vůbec nemusí. Každopádně je tenhle film docela zdařilý a kdyby se to třeba víc propracovalo a třeba pak i víc natáhlo, mohlo by z toho být velmi dobré psychologické drama...třeba...třeba taky ne. Jestli ale chce režisér točit tak, jak je napsáno v obsahu (pokud je to pravda), pak je to cesta do pekel a ne k divákovi. No uvidíme, jestli uvidíme. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Působivé, mrazivé.. Zajímavé obsazení v kombinaci s velmi kvalitní kamerou (na FAMU opravdu profesionální). Jedná se snad o téma schizofrenie? Myslím, že tento film odkrývá budoucnost českého minimalistického filmu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Efekty 8/10/// +dobrá práce s kamerou, zajímavá myšlenka schizofrenie, herci, anglické titulky -téměř bez hudby, zdlouhavé/// Jestli je to myšleno jako schýza, tak je to fakt dobrý. Skoro bych řekl plánovaný navzdory oficiálnímu textu. A pokuď to plánovaný nebylo, tak je to ještě lepší. Jenže může to být taky nezajímavé a nepochopené/// Celkem 50%/// ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní psychologické drama na prostoru osmnácti minut? Film, který nemá být pochopen? Technicky nejvyspělejší z Noci filmových nadějí? Herecky zajímavě obsazený? V nějakém ohledu přelomový? Ano, ano, ano, ano, ne. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení jedné ze scén na ulici musela představitelka Miina alterega Kristýna Hlaváčková pobíhat mezi lidmi na náměstí I.P. Pavlova a "poletovat" na tramvajových kolejích v tmavých šatech. Štáb byl po celou dobu ukryt. Scéna se do filmu nakonec nedostala. (ynot)
  • Režisér Tomasz Winski trpěl depresemi. Představitelka hlavní role Anna Forstová epileptickými záchvaty. (ynot)

Reklama

Reklama