Reklama

Reklama

Čtyři renomovaní hollywoodští režiséři vyprávějí různé hororové či sci-fi příběhy a prozkoumávají tak prostor za hranicí reality ve své vlastní verzi klasických příběhů z kultovního seriálu Roda Serlinga.
 Čtyři hororové či sci-fi příběhy natočené čtyřmi slavnými režiséry, zpracované na motivy populární televizní série Roda Serlinga, navíc okořeněné vtipným prologem a epilogem. V prvním příběhu se setkáme s velkohubým byznysmanem, jenž z duše nenávidí židy, černochy i asiaty. Ten je jednoho večera nevysvětlitelným způsobem transportován zpět do roku 1940, kde je ve Francii pronásledován Nacisty. O deset let později se ocitá coby afro-američan uprostřed shromáždění Ku Klux Klanu a nakonec se objeví v šedesátých letech jako Vietnamec ve Vietnamu. Ve druhém příběhu přijíždí starý muž do domova důchodců a záhadně způsobí, že přání tamních obyvatel se stávají skutečností - pomocí nějakého podivného kouzla je reinkarnuje do jejich mladších já. Ve třetím příběhu mladá žena sveze záhadného desetiletého chlapce domů, ovšem uvízne s několika dalšími lidmi v alternativní realitě, kterou chlapec vytvořil ve své fantazii. Čtvrtý příběh sleduje cestujícího v letadle, který vidí podivné stvoření na křídle, jenž se snaží letadlo zničit. Nikdo mu však nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príťažlivý osemdesiatkový poviedkový horor, ktorý má na svedomí kvalitné režisérske zoskupenstvo. Prvá a tretia epizóda sú ok, druhá o čarodejníkovi zo starobinca ma nezaujala a akoby sem ani nepatrila, no a štvrtý príbeh z lietadla je zo všetkých jednoznačne najlepší a najhororovejší. Potešila ma aj síce malá, no zlovestná rola Dana Aykroyda v prológu a závere... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V 80´ rokoch bolo za horor považované všetko, čo sa i minimálne oprelo o myšlienku, ktorá sa nestretla s realitou. Uznávam, že sú poviedky poučné, hádam aj úsmevné, no definitívne NIE hororové. Už som si však zvykol, že ľudia robia z komára somára. Pre deti ideálne (!), pre fanúšika žánru vyhľadávajúceho razantné vsuvky v podobe temnej atmosféry či gore, absolútne zbytočná skúsenosť. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Úvod s Danem Aykroydem a Albertem Brooksem vás krásně navnadí na další příběhy. Hned ten první (v režii Johna Landise, stejně jako prolog) je velmi příhodný. "Pravý" Američan v něm viní Židy, černochy a asijce z úpadku Ameriky a dostane se mu pořádné lekce. Dostane se totiž do různých časových dimenzí a zažije, jaké to je být utlačován. A dobře to pro něj nedopadne. Druhý segment režírovaný Stevenem Spielbergem se odehrává v domově důchodců, kde má každý skleslou náladu. Ale to se brzy změní. Nový rezident, pan Bloom, s sebou přinese nový život a všichni se na chvíli stanou opět dětmi. V třetím (a mém nejoblíbenějším) segmentu je poznat rukopis režiséra Gremlins, Joe Dantea. Mladá učitelka se stěhuje do města a hned první setkání s místními ji zavede do domu, kde není vše v pořádku. Tahle rodinka je zvláštní. George Miller dostal na starost režii čtvrtého segmentu, ve kterém se cestující v letadle ne a ne uklidnit a vypadá to, že vše hraje pro to, aby měl z letu pořádný strach. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prolog je jen dlouhá předehra k Aykroydově lacinému bububu, ale v samém konci filmu si najde své opodstatnění. Segment 1: Lekce rasové snášenlivosti jak od Džamily Stehlíkové a že by ji někteří tady potřebovali.. Dobrý nápad, neexistující vyvrcholení, což lze logicky přičíst tragické nehodě během natáčení. Segment 2: Moc zubních protéz, moc dětiček, moc Spielbergovy sentimentality - Abe Simpson by se v tomhle domově pro seniory cítil nesvůj. První počin Stevena, kdy se musel obejít bez Johna Williamse, jinak dobrou myšlenku ruší herecké výkony, jenž bych připsal nadužívání cannabisové masti na klouby. Segment 3: Danteho peklo infantilní nudy, kde stojí za povšimnutí snad jen tvářička Kathleen Quinlan. Někteří herci si zjevně půjčili cannabisovou mast od kolegů z předchozí povídky. Segment 4: Na křídle je mužik! Mr.Panika J.Lithgow vypěstoval povadlou růži mezi trním - řeknu vám, nechtěl bych s ním cestovat v jednom letadle.. Suma sumárum, k seriálu mě to ani v nejmenším nepřilákalo.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela slabota, líbila se mi hlavně 3. povídka a špatná nebyla ani poslední. První polovina málem utrpení. Landis dodal docela zajímavý nápad. Spielberg se předvedl ve své poloze, která sice hezky vypadá, nicméně není ani za mák záživná. Vše zachraňuje Dante svou variací na malého Damiána. Konec povídky ovšem opět divný. V poslední povídce dostane významný prostor John Lithgow a nezklame, stejně jako napínavá zápletka. Suma sumárum, dvě koukatelné a dvě zívačky. Takže slabších 50% asi tak odpovídá. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (9)

  • Zmínka o poručíkovi Neidermeyerovi je odkazem na film Animal House (1978), který také režíroval John Landis. (Chatterer)
  • Režisér Landis bol po natáčaní obvinený z neúmyselnej vraždy, nakoniec bol však oslobodený. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama