Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický i komediální příběh z prostředí malého podhorského města a ještě menší letecké firmy, jež tam přežívá. Jde o střípky ze života soukromých letců, kteří preferují svůj vztah k letadlům, ale hlavně k přátelství a kamarádství a neokázalou romantiku před honbou za hmotnými statky či konzumem. I při jisté výlučnosti je pro ně jejich povolání koníčkem a zálibou, jsou to lidé integrovaní do tamního vesnického prostředí, kterým práce nevynáší o mnoho víc nežli obyčejné lidské uspokojení bez jakýchkoliv kariérních či materiálních výhod. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Trošku podezírám ČT, že natočila film se Zuzanou Norisovou z prostředí letiště kvůli Letišti a obsadila Miroslava Etzlera kvůli Pojiošťovně štěstí, ale je to jen takový dojem... ;-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No na naše poměry to docela ušlo, takže to zas vyloženě špatné nebylo, přesto hodnotím jen slabším průměrem a to proto že jsem bohužel neviděl pro změnu první díl. A při tom druhém, no některé pasáže ušli, ale po většinu filmu jsem se spíše nudil. Nejlepší byl pohled stejně nato grilovací prase, na pár rozdávající si to ve svém luxusním sídle na terase u bazénu, a pak na hádající se Zuzku jako policistku s nějakým nabubřelým zbohatlíkem. Obsazení 3*, Scénář 2*. Takže 2,5/5*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slušný televizní film se zajímavými postavami a dobrými herci. Nijak zvlášť mě to nenadchlo, ale ani jsem se u toho nenudil. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem sportovně létal, takže asi budu mít k tomuto "létajícímu" komediálnímu dramatu trochu jiný postoj, než kdokoliv jiný, kdo ve sportovním letadle nikdy neseděl. Vychutnával jsem si záběry letadel stejně labužnicky, jako otylá školačka svůj pamlsek v cukrárně, který dostala od svého nerozumného dědy za školní vysvědčení. Přivítal jsem s nadšením celkovou délku snímku (2x80min - protože: "Co je moc, to je moc, celá koza v polívce je o nemoc") a v duchu konstatoval, že ne všechny seriály, miniseriály či maxiseriály musí být tak dočista stupidní a časově nekonečné, jak často vídáme na TV Prima či TV Nova. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Otresne. Postavit film na aviatickych zberech a vsim s tim spojenym je docela odvazne. Exoticke prostredi, ale neutahne jalovy dej a jeste horsi herecke vykony. Koncentrovat to cele do hodiny mohlo se to dat vydrzet, takto nikoli - jen pro flagelanty a letajici nadsence. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět ksichta, úlisa a vtěrku v jedné osobě, najdete ho jako Etzlera v téhle roli, kterej si o sobě myslí, že je pro žensky hrozně neodolatelnej (a žensky si to o něm asi fakt myslej - a nejen v tomhle filmu - což je pro mě nevysvětlitelná záhada). Docela lituju ženské herečky, ktery se tam s ním líbaly, že se tam s ním musely líbat. Obzvlášť krásná Zuzana Norisová. Kolem té nejdřív autem jede, pak po ní celou dobu jede a pak ju ojede. Cely mi to dějem přijde jak kdyby si to chystalo půdičku na seriálové pokračování, protože plno věcí je tam nedořešenejch, takže si můžeme jenom domejšlet, proč to tam tvůrci vůbec dali. Stejně jako několik uplně zbytečnejch postav, ktery se tam mihnou asi jenom kvuli tomu, aby prodloužili stopáž. A když se tam objevila Anife, tak jsem už jenom kroutil očima! Je to prostě televizní docela nudná filmařina, kde mě nezaujalo skoro nic, ani ty seskoky a letecky/letadlovy záběry... A těch písniček od Monkey Business, i když je mám rád, bylo až moc... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní zábava. Nejzajímavější je asi to, že se tu Etzler nechová jako úplný idiot, to je snad poprvé. Jinak pohodový a nenáročný snímek. 60% ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pod ruhom diele už neuvidíme, lebo aj prvý ma spoľahlivejšie odpudil ako Actellic. Slaboduché, podpriemerné výkony a samotná Zuzana je málo ako vábnička. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nejsem letec, takže to asi moc neocením. Celkově to ale bylo takové chudé, což nepůsobí nikdy moc dobře. Nemusí tam létat s Boeingy, ale tady se živořilo, lecos rozpadalo... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Karel Čabrádek, ročník 1943, někdejší častý spolupracovník Karla Kachyni, umí napsat současnější dialogy než většina jeho o dvě generace mladších kolegů-scenáristů. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Jestli to mělo být retro 80tých let, tak se to povedlo, jen mám pocit, že v 80tých letech bývaly ty filmy zajímavější. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Za mě takový pohodový příběh, který ale ve skutečnosti sám o sobě nemá co nabídnout. Navíc ve dvou dílech. Piloti létají, letiště se zachraňuje a taky se dost chlastá. Zuzana Norisová je příjemným zpestřením, Miroslav Etzler byl tou dobou nacpán v podstatě všude. Nelze od toho čekat nic než klidné venkovské prostředí z kterého bych se do Prahy já určitě nevracel. Osobně se mi líbila i hudba. Tak nějak do tohoto snímku pasovala. ()

Vivian 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony mi připadají vesměs podprůměrné a ani střih a kamera mě moc nepřesvědčily... Celé je to takové rozpačité, nevím, co si mám o tom myslet. Jak napsal kolega: uvidíme po druhém díle :) Tak hodnocení zůstává i po druhém díle, bylo to fakt slabé. Bohužel. Letecké filmy miluju, ale tohle je opravdu rozpačité. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

A jo, bylo to hezké - docela dobře natočeno, ikdyž to spadá do šedivého průměru současného trendu natáčení českých filmů. Teda hlavní důvod abych to sledoval, byla Zuzana Norisová coby přísná policistka:) A mělo to i pár vtipných scén:) Např. letecké fotografie jedné vily:) A pak mi bylo líto toho psa:( A dokonce mě zaujala hudba, teda respektivě jedna písnička od Monkey Bussines. ()

Reklama

Reklama