Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (270)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, že by Asijský film předčil Americký Remake, tady tomu však bylo.. The Shutter je Nadupaná Scary Duchařina jedna z nejlepších vůbec.. Clona je zbytečný remake, ve kterém hrajou pouze příjemnější Herci, ale musím však poděkovat za velmi příjemnou scénu, kde se problikává obraz Fotoaparátém! To je pro mně Creepy Scéna jako Mrak! Objevil jsem jí pouze v Apollu 18, Los de Julia Ojos a právě tady v Shutteru! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch, kteří hned na každý chystaný remake hledí skrz prsty, ale zrovna u Shuttera jsem se výsledku docela bál, neboť originál považuju za jednu z mála opravdu povedených asijských duchařin. No a americká verze nakonec není žádná velká pohroma, ale původní film zůstal nepřekonán, takže remake se jeví naprosto zbytečně. Živě si pamatuju ty záchvěvy hrůzy, které jsem při sledování thajského Shutteru pociťoval, ale tady mi ani mráz po hřbetě nepřeběhl, prostě po hororové stránce velmi slabé. Ale koukat se na to dá. Průměrných 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,928,550Tržby Celosvetovo $47,879,410Tržby za predaj DVD v USA $7,323,753 //počet predaných kusov 410,860║ Nič nové v tomto žánrovom ohľade strašidelných Japonských dievok, vykonávajúcich svoju posmrtnú pomstu ale aspoň to je zručne zrežírované, v znesiteľných medziach, občas aj slušná dávka napätia príde, aj keď človek má pocit že zažíva scénkové deja vu podobné z ostatnými filmami natočenými od veľkého boomu Ázijských horrorov. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Fotografie duchů vznikají od doby, co existuje fotografování. Snaží se nám něco říct. Ale co?…. Únosná stopáž a duchařina v posledních 30 minutách snímku, kdy SPIRIT je na scéně jak jen to jde, dělají film shlédnutí hodný. Líbila se vám Nenávist? Tak zde nic objevného nehledejte! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních nesnáším Thajské, Japonské, Korejské a jiné šikmooké horrory s bílohubou vlasaticí v hlavní roli a proto jsem vděčný za každé remake. Film Clona řadím mezi průměrné snímky. Rozhodně bych film nepovažoval za horror, ale spíše za drama. Lekací scény žádné a krev se zde taky neobjeví. Velké plus dávám sympatickému hereckému obsazení a hlavně byla radost se dívat na pěknou blondýnku Rachael Taylor. Prostě je to takový film: " rychle se podívat a zapomenout! " ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže to nie je skutočné?“ – „To som nepovedal.“ Málokedy mám pri pozeraní hororu taký pocit, že herci sú príšerní. Videl som množstvo ázijských hororov odštartovaných úspechom Nakatovho prvého Ringu, aj ich americké prerábky. Nemyslite si však, že tony klišé (dvojité finále, duch môže fyzicky ubližovať, prejavuje sa prostredníctvom techniky, má podobu bledej ázijskej dlhovlasej dievčiny s neprirodzenými pohybmi) je najhlavnejším problémom mizernej CLONY (remake pôsobivého thajského originálu). Na to som už zvyknutý. Prečo teda len 20%, keď rovnakému ZMEŠKANÉMU HOVORU s Edwardom Burnsom som dal až 40%? Lebo bol atmosférickejší a herci sa v ňom nesprávali ako blbci. Teraz mimoriadne nesympatickí predstavitelia páriku konajú až smiešne nelogicky – keď by mali jačať šialenstvom, sucho sa pýtajú „Deje sa niečo?“ a na bežné veci reagujú hystericky. Remake neprichádza s ničím, s čím neprišiel originál a to, čo kopíruje, je trápne (sedenie na pleciach). Ak ste zatiaľ žiadny „japan shock“ (resp. jeho remake) nevideli, asi budete nadšení. Ale čím viac ste si ich pozreli, tým viac budete znechutení sami zo seba, že štrnásty raz pozeráte stále to isté. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Neporovnatelné s Thajským SHUTTEREM. Americký remake nemá atmosféru, napětí, děsivost, prostě všechny složky, které byli v thajském řemesle na maximum. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní horor "japonský režisér + americké vše ostatní". Až moc standardní. A to jsem neviděl ani originál - to by potom byla bezvýjimečná ztráta času. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době remake asijské duchařiny, jehož není třeba posílat po porovnání s originálem klečet do rohu na hanbu. Ke cti mu slouží, že původní thajský Shutter patří bez debat mezi absolutní duchařskou špičku. Americká předělávka, které prospěl převážně japonský štáb, jest neurážejícím průměrem s pár světlými, lehce strašícími momenty (na údernost originálu samozřejmě nemá, což se týká především ztvárnění pointy), měkčí jü-rei bez krvavého faceliftingu (zato s dlouhým jazykem a mušincem kolem sebe) a zkratkovitou poslední čtvrtinou. Hodina a půl mi u Clony příjemně utekla, leč podruhé na ni do kina asi nepůjdu, jelikož její dějová kostra je až na pár drobných odchylek totožná s originálem a vidět poněkolikáté to samé a v horší verzi nemusím. 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako již tradičně se po úspěšným asijským hororu objevuje i americká verze a rozhodně neni tak špatná jak ukazuje dost nízký hodnocení, sice kvality svýho vzoru teda zdaleka nedosahuje, ale i tak se jedná o v dnešní době nadprůměrnej kousek do hororovýho žánru, kterej občas dokáže vykouzlit velice pěknou mrazivou atmosféru s dobrou gradací a několika dobrejma lekačkama, nicméně jako remake jednoho z nejlepších duchařských hororů posledních let si to víc jak 3* nezaslouží, protože proti thajský verzi dosti zaostává. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som čakal ukrutnú polhodinu na to, kým mi prvýkrát prebehne mráz po chrbte, tak som očakával, že ten dlho očakávaný pocit napätia sa bude tých zvyšných pár minút opakovať v trošku kratších intervaloch. Mýlil som sa. Jedna mrazivá scénka v strede filmu a slabšia ľakačka na záver ma nemôžu uspokojiť. K tomu ďalší primitívny príbeh s vysvetlením a rozuzlením opakujúcim sa stále dookola. Naivné scény, občas totálne odstavený zmysel pre logiku a herci tomu všetkému tiež nepomohli. 40%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to tak, jak se asi od amerického remaku dalo očekávat, ve srovnání s originálem ve všem ztrácí, ale až tak hrozné to není. Myslím, že si tento film více užijí lidé, co předchozí film neviděli, jelikož je aspoň něco překvapí, ale spíše doporučuji zhlédnout Thajskou verzi, jelikož tato je krapet nudnější a jestli máte chuť na více lekačet, tak Thajská verze je jasnou volbou. Já hodnotím 2 hvězdičky… ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Nic extra od Clony nečekejte... je to Kruh v bledě modrým, ovšem sem tam se určitě pobavíte a mnohdy i pořádně leknete. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu ani netreba vela pisat. Je to klasicka hororova ducharina, ktora vas obcas vylaka, neprinasa nic originalneho, ale ak este stale nie ste nasyteni podobnymi ducharinami, tak si kludne pozrite aj tento film. Je to taky priemerny hororik. ________ Joshua Jackson - (Ben) +++ Rachael Taylor - (Jane) +++ Megumi Okina - (Megumi) +++ David Denman - (Bruno) +++ John Hensley - (Adam) +++ Maya Hazen - (Seiko) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Doufejme, že je vlna asijských předělávek na ústupu. Ostatně už není z čeho příliš vybírat a přesycené publikum si žádá změnu. Pro tentokrát se nám představuje mladý americký pár těsně po svatbě, kterého lukrativní pracovní nabídka zažene až do dalekého Tokia. Všechno vypadá pohádkově, takže manžílek fotograf může začít vydělávat veleslušné peníze, zatímco se jeho krásná žena (Rachael Taylor se snaží, ale zatím ve filmovém světě na růžích ustláno rozhodně nemá) utápí v pocitech samoty a všímá si znatelných kulturních odlišností. Nepříjemné události navíc odstartuje zvláštní autonehoda, následovaná nezvyklými světelnými úkazy na každém vyvolaném snímku.. někdo se tu chce mstít. A já už mám těch nezdravě vybledlých dětí/dívek po krk.. Pár nápadů tu rozhodně je, nicméně s přibývajícími minutami trestuhodně ubývají. Což je škoda, protože Clona vznikla pod taktovkou japonského režiséra a i asijskou atmosféru tu při troše snažení vycítíme – a před pěti lety by možná solidně zafungovala, jenže dnes je třeba přijít s nějakou přidanou hodnotou. A ta se nekoná. Prostě hororová rutina, která se sama vymaže z hlavy.. Alespoň, že ta závěrečná pointa měla něco do sebe!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Benjamin a Jane sú mladomanženia z New Yorku. Tesne po svatbe odchádzajú do Tokia, kde Ben dostane lukratívnu pracovnú ponuku ako umelecký fotograf. Na jeho fotkách sa odrazu začne objavovať desivá, zahmlená postava mladej devy. Jedná sa o film japonského režiséra, natočený za peniaze amerických producentov. "Clona" sa pevne pridržiava typickej azijskej osnovy duchárských horrorov. Ako vždy ide o záhrobnú pomstu ranenej ženy. Je to pomerne slušne urobený snímok, ktorý však iste ničím neprekvapí ostrieľaných fanúšikov horrorovej tvorby. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, tak tenhle film mě zrovna dvakrát nezaujal. Vůbec jsem se nebál, ani jednou jsem sebou neškubl hrůzou, ani jednou jsem nevyjekl, zkrátka jsem to normálně v klidu pozoroval a čekal jsem, kdy už přijdou ty strašidelné pasáže. Jenže za celou dobu filmu jsem se bohužel takovýchto pasáží nedočkal, takže místo hororu jsem vlastně celou dobu sledoval pouhé drama s trochou napětí. A to mi věřte, že mě dokáže vyděsit v hororech prakticky všechno, já jsem člověk, který se lekne velice snadno, takže v tomto případě je asi někde chyba. Ale pokud tedy pominu, že to měl být horor a budu to brát jako drama s trochou duchařiny, tak to alespoň na ten mírný podprůměr docela funguje, ale to je tak všechno, protože tu není nic navíc a celou dobu jsem prakticky jen čekal na něco, co nepřišlo. A příliš tomu tedy nepomohli ani herci. Proti Joshuovi Jacksonovi osobně nic nemám, ale tuto roli jsem mu zrovna příliš nevěřil, nepůsobil na mě zkrátka důvěryhodným dojmem a i v tom zřejmě může být kámen úrazu. Tohle je tedy po všech stránkách skutečně zklamání, asi jsem prostě čekal něco docela jiného. Po zralé úvaze, kdy jsem váhal mezi dvěma a třema hvězdama jsem dospěl k názoru, že vzhledem k mému zklamání zvolím tu horší možnost, takže filmu uděluji dvě podprůměrné hvězdy. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Občas mě bolí záda,myslela jsem si,že to mám od páteře, ale ono to může mít ještě jinej důvod. Budu muset mít foťák vždy při ruce,pro jistotu. Proto pozor,aby vám za krkem náhodou neseděl nějakej vytrvalej duch. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Západní Shutter se sice pyšní přímo vynikající kamerou Katsumi Yanagijimy a skvělou hudbou Nathana Barra, ale jinak splňuje všechny předpoklady zbytečného amerického remaku. Ochiai prostě nedokáže vytvořit žádnou atmosféru či fungující lekačky a lacině straší pouze digitálními zhovadilostmi a vykrádáním Ringu a Ju-onů. Tyto nedostatky vyplouvají napovrch zejména ve chvílích, kdy se snaží citovat scény původního filmu. Navíc mi uniká fakt, proč se celý film odehrává v Japonsku? Originál je přece thajský. ()

Reklama

Reklama