Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humorná dobrodružství pelikána a malého chlapce ve světě, kde čára oddělující skutečnost od fikce není vždy zcela zřetelná. Pelikán přistane ve Finsku a jeho fascinace lidmi naroste do takových rozměrů, že se rozhodne být jako oni. Najde si práci v opeře, spřátelí se s dvěma dětmi, chlapcem a dívkou, a zamiluje se do roztomilé baleriny. Poté, co je za dramatických okolností odhalena jeho skutečná identita, je odvezen do zoologické zahrady. Děti mu pomohou utéci. Pelikán, zklamán tím, jak s ním lidé zacházeli, se loučí se svými přáteli a vrací se zpět ke svému ptačímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Tento hlúpy film mal fínsku spoločnosť a predovšetkým dospievajúcu mládež pripraviť na inváziu tisícov pričmudnutých moslimských pelikánov. Je potrebné, priamo žiadúce, aby boli Fíni tolerantní a prijali ich s otvorenou náručou. Netreba na nich hľadieť zvrchu, netreba sa ich obávať, netreba si brániť vlastnú kultúru. Veď títo pelikáni sú obohatením. Buďte ku nim ústretový, majte pre nich pochopenie. To je posolstvom tohto mizerne natočeného propagandistického šuntu. Idiotský slniečkársky odpad! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Xenofilna zrudnost - film vyslovene slnieckarsky, vitajuci imigrantov do Finska - najlepsie muslimy. Ono je - uz od stredoveku vseobecne zname, ze europske udalosti sa preleju skor ci neskor aj na uzemie CR a SR, to je dlhodobo zname. Preco ? No asi preto, ze Cersko a Slovensko su europske krajiny a my mame porovnavaciu bazu Europu. Teda takto : ja neverim v nejaky zasraty vojensky stret civilizacii, ne, ne. No len multikulti propaganda je prilis slaba na to,a by ma presvedcila o tom, ze je zivotaschopna. Jo, kverulant je veru zo mna : 30 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se ráno člověk probudí po návštěvě restauračního zařízení takříkajíc na sračky a nechce jenom čumět do stropu a fňukat nad těžkým osudem pijana, tak jsou takovéhle filmy jako balzám na duši (a žaludek a hlavu). Cílovka je tak 10-12 let s IQ +- 80, takže ve stavu v jakém jsem na to koukal, jsem to trefil perfektně. 50% ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá, co jsem komu udělal? Člověk občas chce po těžkém dni zhlédnout film, u kterého může vypnout mozek, ale tento je pro diváky, kteří ho mají vypnutý permanentně. To se snad nemůže líbit ani malým dětem a tak vymysleli něco pro totální blbečky. Český dabing nemůžu promítnout do hodnocení, protože bych musel dát odpad. Ten snad tvořili někde ve sklepě, kde vzali každého, kdo si šel zrovna pro kolo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro děti s jednoduchým dějem o pelikánovi, který na sebe vzal lidskou podobu. Rychle se naučí lidské řeči, ale nic jiného neumí. Snad jen vydávat nejrůznější zvuky. Naopak se chová jako podivín. Šaty má v mrazáku, budík v mikrovlnce, spí ve vaně. Ale je expertem na již zmíněné vydávání nejrůznějších zvuků. Ty mu jdou lépe než tomu černochovi z Policejní akademie. Film je to průměrný, sám o sobě nikterak zajímavě natočený, ale na vyšší úroveň ho povyšuje ten podivín ve vytahaném saku v hlavní roli. Na něm stojí celý film. [107. hodnocení, 8. komentář, 47%] ()

elimS 

všechny recenze uživatele

35% - komentář 20ti slovy: Rodinný film (pro děti) o začleňování pelikána do společnosti, takže vlastně něco jako instruktážní video pro imigranty :D Divné, ale ušlo. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Jako film pro děti mezi 7 a 10 roky myslím super. Navíc pan Ptáček hraje velice slušně, přitom ta role nebyla vůbec lehká. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Až na toho "pelikánočloveka", ktorý mi pripadal neskutočne protivný, ma tento film celkom fajne pobavil. Vlastne, bavil som sa výborne. ()

Reklama

Reklama