Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 3

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (70)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 180,2 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 519,3 mil. (NIRO)
  • Když Paul Rudd dostal titulní roli, vždy se ho lidé zeptali, co vlastně Ant-Man dělá. Na to odpovídal, že se dokáže zmenšit na velikost mravence, ale ponechává si svou sílu a dokáže s mravenci i komunikovat... čemuž se prý všichni smáli. (Zdroj: ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2015 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve scéně, kde Darren Cross (Corey Stoll) ukazuje záběry původního Ant-Mana (Michael Douglas) zájemcům o oblek Yellowjacket, v původním znění použije výraz „tales to astonish“. Jedná se o odkaz na komiksovou sérii „Tales to Astonish“, na jejíž stránkách se poprvé objevila postava Ant-Mana. (V999)
  • Hned v první scéně filmu, odehrávající se v roce 1989, je záběr na stavbu obří prosklené budovy. Tou budovou je Triskelion, základna S.H.I.E.L.D.u, kterou jsme mohli už vidět ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera (2014). (V999)
  • V lednu 2013 Kevin Feige uvedl, že film by měl být součástí třetí fáze Marvel Cinematic Universe. O několik měsíců později pak naznačil, že je potřeba úprava scénáře, neboť byl připravován ještě před prvním Iron Manem (2008). (Danny F.)
  • Na konci 80. let 20. století předal Stan Lee návrh na film o Ant-Manovi společnosti New World Entertainment, tehdejšímu vlastníkovi Marvel Comics. Protože však studio Walt Disney Pictures připravovalo snímek s podobnou tematikou Miláčku, zmenšil jsem děti (1989), k realizaci tehdy nedošlo. (Danny F.)
  • V jednu chvíli se Scott Lang (Paul Rudd) zeptá Dr. Pyma (Michael Douglas): ''Není tohle práce spíš pro Avengers?'' a Pym odpoví: ''Ti mají teď starosti s tím, aby jim nespadlo na hlavu město.'' Naráží tím na události z filmu Avengers: Age of Ultron (2015). (Bube1)
  • Natáčelo se v atlantských studiích Pinewood a v San Franciscu od 18. srpna do 6. prosince 2014. (ČSFD)
  • Filmaři se rozhodli s vizuálními efekty trochu experimentovat, jelikož chtěli tento snímek odlišit od ostatních "zmenšovacích". A tak zkusili použít makrofotografie (zvětšené snímky) a technologii motion capture (pohyby herců převedené do digitální podoby). (ČSFD)
  • Původním komiksovým Ant-Manem a základajícím členem Avengers byl Hank Pym (Michael Douglas). Pro tento film a celý Marvel Cinematic Universe však byl zvolen jeho následovník Scott Lang (Paul Rudd), protože Pym je vysoce kontroverzní postavou. V komiksu totiž uhodil svou ženu, útočil na ní sprejem Raid a když byla zmenšená, nechal na ni zaútočit své mravence. (Eddik)
  • Tvůrci se při navrhování Ant-Manovy (Paul Rudd) helmy inspirovali vzhledem Iron Mana a Autobota Bumblebeeho ze série Transformers. (ČSFD)
  • Název "Milgrom Hotel", což budova, kde Scott Lang (Paul Rudd) bydlí u přátel po propuštění z vězení, odkazuje na příjmení spisovatele, umělce a editora Ala Milgroma, který pracoval v Marvel Comics. Jeho nejvýznamnějším dílem byla "Marvel Fanfare". (Charpy)
  • Těsně před koncem je možné spatřit Stana Leeho, který si zahrál cameo jako jeden z gangsterů v klubu. (Will_X)
  • Po titulcích je možné zhlédnout ještě jednu scénu. (Will_X)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama