Reklama

Reklama

Cestující

Trailer

VOD (1)

Děj filmu začíná leteckou katastrofou. Mladá doktorka psychologie Claire Summersová dostane od svého učitele za úkol psychoterapeutickou práci s cestujícími, kteří tuto katastrofu přežili. Pravidelně se schází s několika přeživšími, nicméně naráží na jejich rozporuplné vzpomínky a výpovědi. Nejvíce ji trápí uzavřený mladý muž Eric, kterému věnuje zvýšený zájem i péči. Jejich vzájemná náklonnost však postupně přeroste v lásku i intimní vztah. Vyšetřování komplikuje zástupce letecké společnosti, v jejím okolí se dějí stále velmi podivné a nevysvětlitelné věci, zjevují se neznámí lidé i zvířata, zbylí cestující začínají postupně jeden po druhém mizet, neznámo kam zmizí i její vlastní sestra. Claire je pečlivá a touží všechny tyto tajemné záhady objasnit a prošetřit. (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No tak do hororového thrilleru má tohle hodně daleko, spíš bych to nazval konverzačním mysteriózním dramatem. Naprosto všechno se v Passengers drží v mezích průměru, nedostavují se výkyvy ani na jednu stranu. Což sice znamená, že málokdo bude po zhlédnutí nějak naštván, ale současně to snímek předurčuje k zapomnění. Vyloženě nepovedený je snad pouze digitální oheň při pádu letadla (ona celá ta scéna je divná). 5/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S filmem se vůbec nehodlám zabejvat. Hlavní hrdinka mě připomínala kytku diviznu, pořád se totiž něčemu divila. Některé nosnější okamžiky, případně myšlenku o air a jejich zájmech ohledně katastrof pohřbil naprosto trapný konec. Vážení filmoví scénáristi, vemte si svojí jednu jedinou šokující pointu, kterou jste v posledních deseti letech vymysleli, nalepte si jí na mávátko a vyražte na setkání hnutí neoriginálních lidí, budete tam za hvězdy. Jediný čím má smysl se detailně zabývat je herečka Anne Hathaway, ta je tak proměnlivě hezká až nevím jestli jse s ní chci spíš vyspat nebo jí ignorovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $292,437Tržby Celosvetovo $5,775,956Tržby za predaj DVD v USA $4,863,076 //počet predaných kusov 275,315║ Napätie a dusná atmosféra v komorne skľučujúcom príbehu staviacom na výborných výkonoch hercoch(Hathaway, Wilson, Morse), kde nie je žiadne záchytné miesto pre diváka aby si mohol zrovnať čo je realita a čo nie, takže do samotného záveru je človek na vážkach, slušná práca. /70%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. The Wreckage [1:26] ,2. Group Therapy [2:20] ,3. House Call [1:08] ,4. What Do You Remember [2:46] ,5. Norman [3:09] ,6. At The Museum [2:54] ,7. Giving Eric The Key [1:31] ,8. Eric At Midnight [1:25] ,9. Arkin [1:45] ,10. Rooftop [1:35] ,11. Motorcycle Fix [3:21] ,12. Norman's House [3:59] ,13. Eric Remembers [3:58] ,14. Porch [2:36] ,15. Epiphany [3:13] ,16. At Peace [2:29] ,17. End Titles [4:26], ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zajímavej mysteriózní thriller, kterýmu ale trošku chybí spád a nějaký opravdu zajímavý momenty. I přes celkem krátkou stopáž to působí mírně utahaně, ale závěrečná pointa nebyla špatná a Anne Hathaway to tady celkem sluší ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Po Muka další film z kategorie "přetrpěl jsem tu nudu do konce jen kvůli tomu, abych se přesvědčil, že je korunovaná neuvěřitelně ohranou pointou". Půl hvězdičky za Patricka Wilsona. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený průřez několika žánry (přiznávám, v mém případě nad zajímavě se rozvíjejícím mysterióznem zvítězila neotřelá romantika a více než sympatické duo Anne Hathaway/Patrick Wilson), zařazujíc se tak mezi originální kousky jako The Nines. Bohužel, s odhalováním karet či alespoň gradací se velmi dlouho váhá a když se tak konečně stane, nastává mírné zklamání, k němuž by rozhodně nedošlo před takovými 10 lety (šak uvidíte:). ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Moje ukázková přecitlivělost na stupnici lekavosti zcela jistě překračuje referenční hodnoty, proto musím spolehlivě ohodnotit tento dramatický thriler jako ukázkovou romanťárnu, jejíž jádro pudla lze vytušiti během sledování, a to dříve či později. V mém případě asi později ... asi v půlce filmu. Kdyby hlavní roli ztvárnila jiná herečka, mohla by být má zcela subjektivní klasifikace o kapku hvězdnější. Já Anne fakt nemůžu přijít na chuť. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Bylo tu, není tu! Heršvec Anne Hathaway coby psycholožka? To mi posol bulvu. Velice špatný a těžko uvěřitelný vtip. Všudypřítomný chlad sálající z každého políčka filmu zapříčiní jediné a to zamrznutí divákova „srdečního svalu“. Z čehož plyne absolutní neschopnost cítit jakékoliv sympatie či antipatie k ústřednímu duu. Navíc je tahle Garcíova pohádka, ukuchtěná podle osvědčených receptů, snadno prokouknutelná. Naštěstí třetí hlavní postava - Vancouver je úžasný v kterékoliv roční době. PS: Už Vás někdy vyděsily letící noviny? ANO? Pak je to film určený Vám :o) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že několikrát jsem měl pocit, že se ztrácím (pochopitelně hlavně v posledních desítkách minut).. Jinak z toho ale vyplavala poměrně slušná záležitost, srážená dost odfláknutými dialogy i místy zbytečně řídkým dějem, ale postupem času získávající solidní rytmus. Takže je hlavně škoda, že se s odhalováním trumfů docela dlouho vyčkává. Vypadá to, že kolumbijský režisér Rodrigo García si vzal až příliš velké sousto, ale i tak dokázal leccos divákovi pokousat, aby si nemyslel, že sleduje hned několik žánrů dohromady. Závěrečné vyústění, na kterém se všechno tak nějak staví, mi přišlo zajímavé, ba dokonce šokující (nebudu jako řada jiných za všeználka, že už jsem po deseti minutách věděl, jak to dopadne.. nevěděl). A jasně, párkrát už tu něco podobného bylo, ale vezměme si, co tady ještě nebylo?!? Nakonec navíc leccos rozzáří opět výborná Anne Hathaway (teď ještě lapit silnou roli v komplexně silném filmu), která s místy lehce průměrným Patrickem Wilsonem tvoří slušnou dvojici. Jsem rád, že jsem si tenhle materiál osahal, nelituju.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film bol taký biedny, že som naň okamžite (s úľavou) zabudla a týždeň si nevedela spomenúť, čo som to sakra ešte neohodnotila? Ledva-ledva sa mi podarilo vybaviť si Anne Hathaway... Cestujúci sú slabučkí po všetkých stránkach, od scenára, cez réžiu, tempo, až po naservírovanie neoriginálnej pointy. Nemá to žiadnu silnú líniu a ani atmosféra, ktorá by to mohla zachrániť, nestojí za nič. Prisámbohu, pri poslednom Seagalovi som sa bavila viac. Tam bola aspoň sranda. A na rozdiel od niektorých užívateľov, mňa ani ten Patrick Wilson vôbec nedojal. Netrpím na fešákov bez charizmy. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když ze sebe divák nechá osmdesát minut dělat naprostýho, ale opravdu totálního kreténa. A to mě Passengers hlavně kvůli zajímavě podivný atmosféře ze začátku chytli docela dost, ale pak zjistíte, že už se hodinu nic neděje a nakonec jenom sedíte s otevřenou hubou a pomalu začínáte hledat adresu scenáristy, aby jste mu mohli jet rozkopat držku. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pravda, chvilinku jsem uvažoval že tomu nastřelím pět, abych trošičku dorovnal hodnocení. Protože jsem hodný maminčin hoša, proto. Pak jsem si však uvědomil, jak bych klesl v zašedlých bulvách místních hlídačů originality, tedy těch, kteří od filmu čekají šokující, inovativní a nikdy neviděný závěr a rozuzlení, pro jehož podchycení si musíte doma po zdech naškrábat přinejmenším pár set kvadratických rovnic. Film nám trošku sráží aseptická Hathaway, u níž člověk vážně musí dumat, kde a jestli vůbec zanechal tesař díru. A ten vyjevenec Wilson, který - aby si získal přízeň alespoň části publika se senzitivnímu bradavkami (chlapce z toho nevyjímám) - ukázal hned na začátku kanďoura. Opičí se po Kájínkovi, kluk snaživá. Odvárek Těch druhých, ovšem shlédnutelný bez větších jizev na okoralých zbytcích duše. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co napsat o filmu, který evidentně staví na závěrečné pointě, která zde je, alespoň tedy z mého pohledu, absolutně nečekaná, ale bohužel není originální? Tak předně působí velice sympaticky už jen nápad zabývat se myšlenkami a životy lidí, kteří přežili leteckou havárii a nyní se s tím musejí psychicky vyrovnat. Ale bohužel jako nápad je to zajímavé jen chvíli, po určitém časovém úseku jsem totiž začal přemýšlet, kam tvůrci vlastně s tímhle příběhem směřují, a začínal jsem se u toho přemýšlení nepříjemně nudit. Naštěstí čekání na závěrečnou pointu netrvá zase tak dlouho, a jak už jsem napsal, závěrečné vyústění je z mého pohledu nečekané a šokující, ale bohužel ho nelze považovat za originální, protože tohle už tu bylo. Ale nakonec pokud vezmu film jako celek, tak to sledování zase taková otrava nebyla, a i když Patrick Wilson mi už chvílemi připadal otravný, tak se to dalo skousnout a dojít v pohodě až k závěru filmu, aniž bych měl jakékoliv nutkání film během sledování přepnout či u něj usnout. A to se rozhodně počítá. Anne Hathaway byla v hlavní roli velice příjemná a myslím, že svůj herecký part zvládla na výbornou. Patrick Wilson nebyl nejhorší, zahrál svůj průměr a stačilo to. Takže výsledkem je zajímavé mysteriózní drama s trochou romantiky a nečekaným závěrem, a to stačí alespoň na ty tři průměrné hvězdičky, lepší hodnocení si tenhle film opravdu nezaslouží. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zručná režie a střih jsou dvě z věcí, které tomuto snímku nedovolují spadnout do podprůměrné nudné šedi. Celý film je udělaný moc pěkně, svou roli hraje i značné používání studených barev, které filmu dodávají tu správnou atmosféru. Převažuje modrá, šedá, a černá, a celý děj je nejen díky tomu zahalen do podivné a tajemné deprese, jejíž skutečný význam vyjde spolu s ohranou pointou najevo až ke konci snímku. Je sice fakt, že zkušený divák se nad tímto koncem jen pousměje (moc paf jsem z něj nebyl, i když jsem jej vyloženě nečekal), ale rozhodně není k zahození, či snad vyloženě špatný. Anne Hathaway je slibná mladá herečka, ale její obličejové kreace by chtěly ještě trochu vypilovat. Ono nestačí se stále jen usmívat, i když mám překrásnou tvářičku, že. Ještě pár filmů - pokud možno ne hororů - a bude to OK. A Patrick Wilson? Klasika, je to borec. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně musím říct že jsem se kdovíjak první hodinu nebavil. Napětí bylo prakticky nulové. Film pro mě získal na půvabu až konečným rozuzlením, které bylo trošku romantické ale já zrovna asi měl v tu chvíli romantické chutě. Navíc Anne Hathaway je sympatická dívka na kterou se příjemně kouká. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Do půlky filmu jsem přemýšlel zda je to drama nebo thriler a nakonec to asi má být od všeho trochu /mimo hororu, který je u filmu uveden/. Jinak první hodinu se toho moc neděje, jenom se dobře dívá na Anne Hathaway, pak se děj přece jenom rozběhne a dočkáme se "překvapivého" závěru, který většina z nás nejspíš čekala. Takže nakonec u mě za 3 hvězdy, ale jenom o prsa. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jelikož k filmům přistupuji poněkud jinak než běžnější divák, nevěděl jsem, do čeho jdu (a nevyhnutelné střípky spoilerů mě naštěstí navedly zcela jinam), takže jsem do snímku vklouzl zcela nezatížen. Vzhledem k tomu, že na konci jsem vyklouzl, abych tak řekl, zcela zatížen, někde při sledování se muselo něco stát a to něco byla série momentů, které na mě měly poměrně zničující efekt. Sice jsem vprostřed trochu skřípal zuby při klasicky hollywoodských samoúčelných sexscénách, ale když se na to dívám jako na celek... Ono je to celé udělané tak, že by byl snad i hřích hledat na tom chyby. Možná tam nějaké budou, ale už jen tím, že film sám svým dějem jakoukoli dějovou chybu omluví - tohle není film o chybách a scénáři, ale o tom, kdo se do jeho atmosféry vsaje jako do pijáku a kdo si ho jen zvenčí osahá jako pokus o moderní umění. Patřím do první skupiny a tady na ČSFD věštím spíše průměrná až spodní hodnocení. ()

Reklama

Reklama