Reklama

Reklama

Cestující

Trailer

VOD (1)

Děj filmu začíná leteckou katastrofou. Mladá doktorka psychologie Claire Summersová dostane od svého učitele za úkol psychoterapeutickou práci s cestujícími, kteří tuto katastrofu přežili. Pravidelně se schází s několika přeživšími, nicméně naráží na jejich rozporuplné vzpomínky a výpovědi. Nejvíce ji trápí uzavřený mladý muž Eric, kterému věnuje zvýšený zájem i péči. Jejich vzájemná náklonnost však postupně přeroste v lásku i intimní vztah. Vyšetřování komplikuje zástupce letecké společnosti, v jejím okolí se dějí stále velmi podivné a nevysvětlitelné věci, zjevují se neznámí lidé i zvířata, zbylí cestující začínají postupně jeden po druhém mizet, neznámo kam zmizí i její vlastní sestra. Claire je pečlivá a touží všechny tyto tajemné záhady objasnit a prošetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po jakékoliv katastrofě mají kromě záchranných složek práci i psychologové, kteří musí pomoci přeživším pomoci vyrovnat se s následky havárie. Jedním z takových psychologů je i Claire (Anne Hathaway), která dostává na starost skupinku přeživších po jedné z největších leteckých havárií posledních let. Jenže když cestující začínají vypovídat o podivném výbuchu, který aerolinky popírají, a navíc se jednotliví cestující začínají ztrácet, musí Claire vypátrat, co za tím vším stojí... Filmy tohoto typu mám hrozně rád, takže jsem s napětím (a očekáváním) čekal, jak se tvůrci s tímto námětem poperou. Bohužel má očekávání se vůbec nenaplnila - i když minimálně do polovičky filmu to vypadalo docela slibně. Jenže pak se do děje začala montovat romantická linie (to ještě nebylo to nejhorší), ale ten závěr, ten tomu nasadil korunu - to opravdu každý mysteriózní film musí skončit nachlup stejně? Vždyť je to furt kolem dokola - buď jsou za vším mimozemšťané, a nebo ... (viz. tento film). Jediným kladem tak zůstala krásná tvářička Anne Hathaway (i když psycholožku bych jí nevěřil ani za mák). Dvě hvězdy za slibný začátek a za AH ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekedy si hollywoodske stars nečítajú scenáre. Ako inak si vysvetliť účasť hneď štyroch známych tvárí v tak neoriginálnom, prevarenom filme, akým Passengers bezpochyby sú. Pointa, použitá v minulosti už niekoľko krát, je v dnešných časom absolútne mimo mísu, pretože ju už nemôžete použiť bez toho, aby na to divák neprišiel oveľa skôr ako mal a tým pádom sa cítil trápne a podvedený. Celosvetové tržby sú veľavravné a ukazujú, že diváka dnes už nenachytáte úplne na všetko. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film bol taký biedny, že som naň okamžite (s úľavou) zabudla a týždeň si nevedela spomenúť, čo som to sakra ešte neohodnotila? Ledva-ledva sa mi podarilo vybaviť si Anne Hathaway... Cestujúci sú slabučkí po všetkých stránkach, od scenára, cez réžiu, tempo, až po naservírovanie neoriginálnej pointy. Nemá to žiadnu silnú líniu a ani atmosféra, ktorá by to mohla zachrániť, nestojí za nič. Prisámbohu, pri poslednom Seagalovi som sa bavila viac. Tam bola aspoň sranda. A na rozdiel od niektorých užívateľov, mňa ani ten Patrick Wilson vôbec nedojal. Netrpím na fešákov bez charizmy. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Bylo tu, není tu! Heršvec Anne Hathaway coby psycholožka? To mi posol bulvu. Velice špatný a těžko uvěřitelný vtip. Všudypřítomný chlad sálající z každého políčka filmu zapříčiní jediné a to zamrznutí divákova „srdečního svalu“. Z čehož plyne absolutní neschopnost cítit jakékoliv sympatie či antipatie k ústřednímu duu. Navíc je tahle Garcíova pohádka, ukuchtěná podle osvědčených receptů, snadno prokouknutelná. Naštěstí třetí hlavní postava - Vancouver je úžasný v kterékoliv roční době. PS: Už Vás někdy vyděsily letící noviny? ANO? Pak je to film určený Vám :o) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nečekala jsem nic světoborného, ale tohle bylo tak hloupé, až se tomu nedá věřit. Herci byli snaživí, Patricku Wilsonovi se jeho ztroskotaný pacient ještě věřit dá, ale s Hathaway už je to horší, ta na tyhle vážné role prostě není. Je třeba ale pochválit za konečnou scénu v letadle, která byla hodně silná. To ale celkový dojem stejně nevylepšilo. Slabší průměr. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Když Claire (Anne Hathaway) poprvé navštíví Erika (Patrick Wilson), řekne jí, že pracuje v makléřské firmě Kahane-Drake. Kahane a Drake jsou výkonní producenti tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama