Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno na základě závěrečného vyznání Adolfa Eichmanna mladému izraelskému vyšetřovateli Avner Lessovi. Eichmann, který byl hlavním hitlerovským architektem konečného řešení židovské otázky, tak činí těsně před svou popravou v Izraeli. Chycen zpravodajskými agenty v Argentině 15 let po druhé světové válce je nejhledanější muž světa pokořen a pravda odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

jafuska 

všechny recenze uživatele

toto by mělo být odstrašující film pro ty, co snad až doted milují život Hitlera a SS v době kdy žil, co dělali, jak ubližovali lidem, pozabíjeli miliony nevinných lidí,ale nakonec pravda vyšla najevo a zrůdnost skončila oběšením, nikdo si snad nemůže myslet, že to bylo správné, a kdo fandil Hitlerovi, měl by se nad sebou zamyslet, jestli je to normální, zlo se musí vždycky zničit a potlačit za každou cenu a Hitler byl největší zloduch všech dob a SS a nacisti to samé. ()

Davis I 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mě se to líbilo od titulků, až po závěrečnou moudrost tvůrců, kterou nám tam zanechali. Thomas Kretschmann byl výbornej, čekám, že už mu ti ňoumové z Hollywoodu dají nějakou pořádnou šanci. Kamera taky slušná, hudbu už si nepamatuju a scénář se nesoustředí jen na rodinu kapitána, ale je rozumně vyvážen s probíhajícímy výslechy. Aspoň mě to nijak nevadilo. V čem se asi s ostatníma shodnu je, že postava, kterou ztvárnil Troy Garity mohla být obsazena daleko lépe. Působil trošku dřevěně. Film je to určitě dobře zvládnutý, informacemi nabitý. ()

Kazenka 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší odvar ve srovnání s knihou Eichmann v Jeruzalémě. Přesto dobře natočeno, Thomas Kretschmann roli velmi dobře zvládl. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa zaoberá vyšetrovaním Adolfa Eichmanna, ktorý bol jedným z hlavných strojcov konečného židovského riešenia. I keď samozrejme tam bolo viac osôb, ktorý boli za to zodpovedný (ako napr. Himmler, Heydrich), ale film sa sústredí iba na túto osobu. Nie je to vôbec zle a hlavne na kvalite mi pridal bezchybný herecký výkon Kretschmanna, pre ktorého rola nemeckého vojaka vždy padne ako ušitá. Scény z jeho vojnovej minulosti boli výborne natočené, ale proces vypočúvania bol dosť zdĺhavý a radšej by som uvítal viac záberov z jeho života počas vojny. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, až zamrazí. Škoda jen zvýšeného zájmu o osobní život vyšetřujícího kapitána na úkor samotného Eichmanna. Záběrů z války mohlo být více, ale chápu, že se v tomto případě jednalo hlavně o samotný proces. Thomas Kretschmann byl prostě perfektní a v uniformě esesáka naprosto přesvědčující. ()

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal, že to bude filmová adaptace knihy Hannah Arendtové - Eichmann v Jerusalémě - tedy o pátrání po něm, převozu, nerovných podmínkách soudního procesu až po prvního a prozatím jediného člověka odsouzeného k trestu smrti v novodobém státě Israel. Stejně tak rozbor důkazů proti němu. Ale nebyl, snímek mne mile překvapil, herec Eichmanna stvárnil výborně. Snímek měl spád a nebyla možnost se od něj odtrhnout - to mám rád. Byla tam také psychologická rovina, kdy vzniká nějaký vztah s vyslýchaným a tazatelem, flashbacky na konkretní události, jasně, některé mi přišly poněkud přitažené za vlasy (to ztvárnění, nikoli ty události), ale na kvalitě to nijak neubírá. Pokud máte rádi psychologická dramata a je vám tahle tématika blízká, mohu vřele doporučit. Kostýmově jsem neviděl moc kravin, rekvizity na 60. léta středního východu taky stravitelné :) ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Na pohled docela hezký film - myslím vizuálně, taková citovka-oddechovka na páteční večer... Teď si asi myslíte, že jsem cynická, ale nic jiného to není. Není to v žádném případě historicky hodnotné, ba naopak, totálně zavádějící. Myslím, že je lepší nevědět, kdo byl Eichamnn, než o něm vědět z tohohle filmu. Některé scény jsou přetažené, sladkobolné, a je tam příliš sexu zcela samoúčelně. ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu musím říct, že některá fakt uvedená ve filmu byla mírně zkreslena. Na druhou stranu oceňuji fakt, že film také uváděl na pravou míru co Eichman přesně dělal - a to, že odpovídal za transporty Židů, což mnoho lidí neví a mají ho pouze jako vraha, ale nic víc si pod jeho jménem nedokáží představit a to je škoda, protože každý by měl znát více o tom, co se stalom, aby se tomu dalo v budoucnu zabránit. Ale zpět k filmu :-) Nevím, proč se film jmenuje Eichmann, když vlastně spíše pojednává o jeho vyšetřovateli a i tato linie příběhu je v konečném důsledu nedotažena dokonce... Stejně tak i rozhovory Less vs. Eichmann jsou posléze poněkud stereotypní. ()

cernymotyl 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Filmu by víc seděl název Poslední dny Adolfa Eichmanna. Spíš než o jeho životě se divák seznámí s izraelským vyšetřovatelem a jeho rodinou. Scén z válečné doby je jak šafránu, protože většina děje se odehrává v roce 1961 po jeho zatčení izraelskou tajnou službou. ()

Flopps 

všechny recenze uživatele

Chápu, že holocaust je pro film stále zajímavé téma a z tohoto snímku úplně čiší snaha tvůrců všechny kolem vychovávat. Zajímalo by mne, nakolik jsou přepisy z jeho výslechů a reakcí věrohodně přeneseny do filmu. Jako učební pomůcka pro děti bez názoru na základní školy, ideální...Pro běžného diváka jde však o ztracený čas. ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Tento film seznámí diváky s osobou a se zvráceným smýšlením Adolfa Eichmanna a s jeho rolí během 2.svět. války. Nic víc, nic míň. Čekal jsem více, první třetina filmu mohla být o jeho vypátrání Mossadem a jeho nestandartním zadržení. Podobný film - Norimberský proces se mi líbil o něco více. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

pěkné a působivé....add hitman....bez představení izraele té doby a rodiny vyšetřovatele by to byl poloviční film...... ()

martinexa 

všechny recenze uživatele

Z toho člověka je mi na nic. Kdyby existovalo peklo on by se tam měl smažit ještě do teď. Na filmu mi vadil příběh vyšetřovatele ten tam byl zbytečně navíc a rušil mi to. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný film, který působí levně jako televizní film a víc nudí a táhne se, než že je něčím zajímavý. 55%. ()

Pacas 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Absolutně nesympatický a nekoukatelný vyšetřovatel. Seru na jeho rodinu a seru na jeho pocity chtěl jsem vidět příběh toho zasrance a masového vraha a . . . hovno. ()

Al90

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hvězdy... Zbytečné scény z rodinného života inspektora zabíjely film...Raději měli víc scén dát z SS doby Eichmanna ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Uz samotny nazov filmu Adolf Eichmann nam prezradza, ze sa bude jednat predovsetkym a postavu nacistickeho vodcu a hlavneho kata zidovskej komunity v Europe. Pre mnohych ludi je toto meno neznamy pojem a urcite si nevedia predstavit o koho sa vlastne jedna, v dnesnej dobe si uz len s tazkostami ak vobec dokazeme vybavit hrozu, ktora sa stala na zidoch pocas druhej svetovej vojny. Holokoust, ktory viedol tento clovek sa velkym pismom vryl do pamate tych ludi, ktorych sa najviac dotkol a Ty urcite ani po desiatkach rokov, nezabudnu na tych, ktorych stratili v nejakom z mnohych pracovnych taborov. Pád Tretej ríše, ktory bol o nepoznanie lepsie a kvalitnejsie spracovany. Pre mnohych bolo toto dielko ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film, až na to, že v ňom neboli normálne farby...iba také hnedo-žlté...Keby v takych farbách boli iba Eichmanové spomienky, tak dobre, ale v takých matných farbách bol celý film. Inak v pohode.:-) ()

Reklama

Reklama