Reklama

Reklama

Soukromé století

(seriál)

Obsahy(1)

Život každého z nás je nenapodobitelný a jedinečný. Soukromé století představuje dějiny jako intimní lidské příběhy. Jejich intenzita osloví i druhé, protože to podstatné se odehrává v životě každého z nás.
Zdrojem pro filmový cyklus „Soukromé století“ je amatérský rodinný film. Tento materiál byl v době svého vzniku výsostně osobní záležitostí úzkého okruhu lidí. Přerostl však sám sebe a dnes přináší svědectví spontánního, soukromého života. Jde o sondy do intimních rodinných zákoutí. „Soukromé století“ je zbaveno ambiciózního hlediska vykládat ucelené historické pohledy. Jeho cíl je mnohem skromnější: zastavit čas. Paměť lokální, privátní se v „Soukromém století“ stává pamětí veřejnou. Všechny významy ve filmu dostávají mnohem širší, univerzálně lidský rozměr. "Soukromé století" představuje dějiny jako intimní lidské příběhy.
Jednotlivé díly:  1. - Král Velichovek
2. - Tatíček a Lili Marlén
3. - Sousoší dědečka Vindy
4. - Sejdeme se v Denveru
5. - Mávnutí motýlích křídel
6. - Líbám Tě a Miluji
7. - Ruské obláčky kouře
8. - Nízký let (oficiální text distributora)

(více)

Související novinky

Nový dokument Jana Šikla Rekonstrukce okupace

Nový dokument Jana Šikla Rekonstrukce okupace

20.08.2021

Srpen 1968 znamená pro několik generací českého národa veliké a stále živé téma. Je křivdou, se kterou jsme se doposud nevyrovnali. Dodnes silně rezonuje, s každým konkrétním člověkem však rezonuje… (více)

Reklama

Reklama