Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (391)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Veľmi vyspelý seriál o nie veľmi vyspelých ľuďoch. A tiež mám pocit, že je takmer nemožné, aby to rovnako dobre natočili Američania. Pochybujem, že by sa vedeli vyhnúť stupídnemu humoru, ktorý je u nich príznačný pre teenagerskú problematiku. Čiže 1:0 pre UK. A navyše, nová partia (ktorá prišla v 3. sérií) je rovnako kvalitná ako tá pôvodná. Teda neviem či rovnako. Možno menej, možno viac. Sú to iní ľudia, ale tiež veľmi zaujímavé osobnosti. A dokonca sú tu podstatne krajšie dievčatá. Takže tento nekompromisne odvážny ťah s výmenou kolektívu nie len že nič nepokazil, ale zaúčinkoval. Keď mal dokázať, že tváre, na ktoré sme si zvykli, nie sú jediným lákadlom pre fanúšikov, podarilo sa mu to v plnej miere. A je mi jedno, že dôvod možno pramenil z nedostatku inšpirácie tvorcov pre ďalšie motivácie postáv z pôvodnej generácie. Je mi to jedno, pretože it works! So záverom 4. série predsa však končím s týmto seriálom. Tretia partia by bola už možno trochu veľa. Aj keď som zaskočený zo zakončenia druhej generácie. Čakal som nejaké poriadne zadosťučinenie, po tom, čo sa stalo v predposlednej časti. Neviem, mám zmiešané pocity, ale v globále to bol výborný seriál. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Britský seriál o 17letých. Možná trochu přehnaný, ale o to zábavnější, zajímavější a skvěle promyšlený. (1. sezóna - 90%, 2. sezóna - 90%, 3. sezóna - 60%, 4. sezóna - 75%). Edit: Pátou a šestou sezónu jsem nějak minul a první díl sedmé je už WTF - vyždímat jméno seriálu a postavy do poslední kapky i za cenu totální absence kvality se mi vůbec nelíbí. Kdo skončil po 2. sezóně je šťastný člověk. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Okamžitě je poznat, že jde o "ostrovní" produkci a ne americkou. Není to šílenost u které bych se popadal za břicho, ze všeho nejvíce je to drama ze života studentů, uvěřitelně reálné postavy. No, převážně jsou to zkrachovalci či nadržení vyhulenci, co žijou od jedné párty ke druhé. Vtipné scény tu samozřejmě také jsou, někdy více, jindy méně, ale takové přirozené, žádné tlačení na pilu (ale např. 6.díl první série je čistokrevná komedie). Za nejzajímavější považuji komplikované a skvěle ztvárněné postavy Cassie a Sida, ale všechny postavy jsou něčím zajímavé. Každý z dílů se soustředí většinou na jednu z hlavních postav. Za první sérii... 100% Jednoznačně seriál zařazuji mezi mou TOPku... Oh, wow, lovely. # edit 1/2014: Přesně po roční pauze si pouštím druhou sérii. A opět se od toho nemohu odtrhnout a sjíždím jeden díl za druhým nadšeněji než Paris Hilton svou lajnu koksu. Na dva zátahy dávám i kompletní třetí i čtvrtou sérii. Ve 3.sérii nastupuje na střední školu nová generace. Z původních postav se "vrací" zpět jen pár vedlejších (Pandora a Effy, která se stává středobodem třetí a čtvrté řady). 3.řada je občas až přehnaně ulítlá, ale skvěle zábavná. Čtvrtá série až moc moc depresivní a psycho. 2.série 100%, 3.série 95%, 4.série 80% Jo, a super písničkový soundtrack... ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodnotím velmi kladně. Proč ne plný počet? Několik věcí mi tam vadilo, ale třeba to druhá a třetí série spraví. Život současného britského teenagera je...vskutku zajímavý a pokud se toto vážně děje a tyto charaktery určitě existují, tak nevidím pro naši planetu žádné pozitivní východisko. We´re screwed. Ok, nějaká naděje tu je. Pravdou je, že většina jednotlivých dílů, které se vždy zaměřují na jednoho z mnohapočetné party končí špatně nebo řekněme ne happy endem. Tzn. realita konečně dohnala i tvůrce seriálu, kteří si řekli, že překrucovat vztahy a jejich dopady není dobrý námět a vzali to pěkně zostra. Jen tak dál. Velmi realistické, smutné, zajímavé, nadějné a hlavně koukatelné. *Po druhé sezóně nechávám hodnocení na 4 hvězdách. Konec je příliš pochmurný. Realita taková sice může být, ale čekal bych něco pozitivnějšího, když jsou hlavní diváckou skupinou teenageři a ti z tohohle můžou chytit leda solidní depku. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. a 2. série neboli první generace. Po dlouhém odkládání jsem se konečně pustil do tohoto vychvalovaného teen seriálu a musím říct, že jsem rád, že jsem tak učinil. Na začátku jsem byl sice překvapen a myslel jsem si, že dostanu jen další seriál o puberťácích, kteří rádi paří, ale to se postupem času změnilo. A místo toho jsem dostal vážně zajímavé drama o teenagerech a jejich problémech. Což mě bavilo víc než bych možná sám čekal. Těžko říct, jestli jsem si nějakou postavu oblíbil nejvíce, protože mi všechny svým způsobem přišly zajímavé. Ale asi nejmíň mě oslovily postavy Michelle a Anwara. Přesto všechny prodělaly poměrně dost velký vývoj od začátku a končily úplně jinde. Jsem zvědav, co přinese nová parta a další série. 80 % *** 3. a 4. série neboli druhá generace. Po dokoukání první generace jsem ani chvilku nelenil a okamžitě se pustil do generace druhé. A i když mi zpočátku nijak zvlášť nepřirostla k srdci, tak na konci jsem ji měl rád minimálně stejně jako tu předchozí. Pokud ne ještě víc. Tentokrát mě smrt dostala ještě víc než ta předchozí a jsem vlastně naštvanej díky tomu, že byl opravdu hodně otevřenej konec. Já chtěl vědět, jak to dopadlo... Z postav jsem měl nejradši JJe (první, kdo nekouří a nechlastá) a lesbičky. Nikdy jsem si zvlášť neoblíbil Cooka ani Effy (oba jsou na mě moc ujetý), ale nejmíň mě bavil Thomas. Ale jako partu jsem je měl rád všechny. 80 % *** 5. a 6. série neboli třetí generace. Pro mě nejnormálnější, zároveň také však nejnudnější a nejméně zajímavá generace. Sice mě původně potěšilo, že se tolik nechlastá a nepaří jako v předchozí sériích, ale v závěru jsem si říkal, co bych za to dal. Navíc mě naštvala smrt jedné ze sympatických postav. A příchod jiné postavy (Alex) nijak nepomohl. Hlavně celá šestá série mi přišla divná a bylo tam na mě až moc halucinací. A jako bonus v hlavní roli děsná postava Franky, která se chová pořád jinak, všem ubližuje a od všeho utíká. Tu jsem si vážně neoblíbil. 70 % *** 7. série neboli zakončení seriálu. Naprosto chápu znechucení mnohých poslední sérií. I když se vrátí postavy z první a druhé generace, tak se vlastně pořádně nevrátí. Ty postavy totiž někde byly na konci svých generací a nyní jsou úplně jinde a hlavně jsou úplně jiné. Nejmarkantnější je to u Effy. Tohle se prostě nepovedlo a i já se zařadím mezi ty, kteří by se bez tohoto závěrečného pokusu obešli. Tohle není rozloučení, které si Skins zaslouží... ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Ohledně Kathryn Prescott se šířila pověst, že je lesbička stejně jako její postava Emily. Když se jí jeden fanoušek prostřednictvím její oficiální webové stránky zeptal, jestli je to skutečně tak, odpověděla, že se nehodlá nějak označovat sexualitou, protože podle ní jsou "škatulky na hlavu". (GreatestFan)
  • Postavy Tonyho (Nicholas Hoult), Sida (Mike Bailey) a Michelle (April Pearson) jsou jedinné, které se objevily ve všech epizodách 1. generace. (GreatestFan)
  • Postava, která se objevila v nejvíce je postava, Effy. Zahrála si v 26 epizodách v prvních čtyřech sériích. (GreatestFan)

Reklama

Reklama