Reklama

Reklama

The Kiss in the Tunnel

  • USA A Kiss in the Tunnel
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Romantický
Velká Británie, 1899, 1 min

Obsahy(1)

V tomto snímku z ranného období kinematografie můžeme pozorovat počátky uvědomování si možností střihu a navazování záběru v rámci interiéru/exteriéru. Když vlak zajede do tunelu, může si dvojice dovolit důvěrnosti, potom však opět předstírá vážnost a důstojnost. (Morien)

Recenze (18)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takže začína to asi nejak takto: Jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka. Jede, jede do dáli, veze... zamilovanú dvojicu. Uhladený pán v slušivom cilindry sa nesmelo odváži, počas jazdy vlaku v tunely, dať svojej vyvolenej bosk na ústa. Na svoju dobu odvážna, skoro až provokatívna, scéna. No a potom zasa jede, jede mašinka a vychádza nám z tunela... Taký je „The Kiss in the Tunnel“ z roku 1899. ** ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Už tehdy se ukázala první známka filmařiny. Vlak jede po kolejích a natočí v pohybu protijedoucí vlak. Kamera na kolejích se používá dodnes.... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Samotný polibek nic extra a vzhledem k tomu, že se narozdíl od Edisonova The Kiss nejedná o detail, ale o celek, nemůžu ani příliš posoudit fešnost obou aktérů, nicméně uvozovací záběr, kdy proti nám vyjede vlak a my jedeme po druhé koleji, je krásný... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, ono to malo aj nejaký dej s tromi scénkami a aj romantika v tom bola. Žeby jeden z prvých romantických filmov? Vyzerá to tak, nebolo to zlé, naopak celkom zaujímavé, ešte by ma zaujímalo, čím si akože svietili v tej tme v tuneli, lebo nie všetko je tu dotiahnuté, ale je to ozaj dosť fajn. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé propojení tehdejšího fenoménu phantom rides s prostřihem na záběr uvnitř jednoho z "vášnivějších" vágonů. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

G. A. Smith si jako jeden z prvních uvědomil možnosti využití střihu k vyprávění příběhu. Po záběru z exteriéru (vlak vjíždí do tunelu) následuje scéna odehrávající se v kupé a krátký film je zakončen opět záběrem vlaku vyjíždějícího z tunelu. Děj není na svou dobu vtipný ani originální, nicméně z hlediska technického vysoce inovativní. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Prvý pornografický film? Možno iba prvý bozk na plátne, je otázne či väčší dym vychádzal z cigarety týpka alebo z lokomotívy pred tunelom... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych už napsal jen to, co je zde několikrát napsané, tak se to pokusím říct ve zkratce - nejvíc zaujme začátek a konec filmu, než samotná pusa. 4* ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Více než samotný polibek v tunelu zaujme začátek a konec filmu, tedy vjezd do tunelu a výjezd z něj, tedy pohled jako z kabiny řidiče. Revoluční je také střih mezi interiérem a exteriérem. Zmínil bych ještě kvalitně dochovaný obraz, který u filmů takového stáří není samozřejmostí. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No, Meliésovy filmy se v té době pohybovaly už někde jinde, ale zase, může být něco erotičtějšího než vjezd vlaku do tunelu? ()

Greny 

všechny recenze uživatele

příběh neohromí, ale berme v potaz stáří či spíše mládí filmu, jako u většiny filmů jde o inovaci a experiment ()

niska98 

všechny recenze uživatele

Pusinka v tunelu:nic co by mě natolik zaujalo abych dala více jak 3 ale zase ne tak špatné abych dala méně jak 3 ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Kombinace záběru pořízeného na předku lokomotivy a sehrané scénky polibku ve velmi jednoduše pojatém kupé. Je to ještě hodně primitivní propojení, ale snaha se cení. ()

Reklama

Reklama