Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se točí kolem japonské legendy o samurajovi, který se postavil bratrům – démonům hromu a blesku, aby ochránil život své milované. Démony porazil a jejich moc se přenesla do “meče bouřek”. V soudobém Japonsku je profesor Sakai po otevření starodávného svitku posednut démony, kteří chtějí získat mocný meč a nabýt zpět hmotné podoby. Jenže dotyčný artefakt se řízením osudu dostane do rukou Hellboyovi, kterému nezbývá, než se vydat na strastiplnou cestu tajemnou, nebezpečnou krajinou plnou duchů, démonů a monster, aby zachránil náš svět před blížící se hrozbou…

První animovaný snímek o démonovi s uřezanými rohy a kamennou pravačkou producentsky podpořil režisér Guillermo del Toro a k tvorbě přizval i původní herce, s kterými natočil film HELLBOY. Na příběhu se také podílel Mike Mignola, autor komiksové předlohy. (Yojimbo)

(více)

Recenze (52)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Odpudivý úvod bez nápadu a švihu předchází zajímavému ukotvení Hellboye v několika folklorních mýtech, přičemž Japonsko jako takové mu sedne bezvadně. Postupně také opadá mdlý pocit ze stylu animace, který je jednoduchý a konvenční až běda, ale v rámci ztvárnění nebezpečných nástrah, které Ruďase na cestě čekají, jsou povedené. P.S. Nechápu, co má spousta hodnotících ve svých komentářích za problém s Hellboyovými nohami. Zdá se, jako by se snažili tvářit všeznale, ale nikdy nedrželi v ruce jediný Mignolův komiks, v nichž si Hellboyovy nohy často nezadají s baletkou. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto animáku není úplně špatný, je vlastně vhodný právě pro takto udělaný film. Na hraný „feature movie“ by ale potřeboval veliký zásah zkušených scénáristů, protože ve stávajícím tvaru je hodně skečovitý, nepropracovaný a nedospělý. Defakto je to jen sled akcí navlečených na jakýsi příběh a postavy také nemají moc prostoru budit sympatie. Nosné nápady tu ale jsou. Co je ale vysloveně špatné je zpracování. Kresba postav mi přijde vysloveně šeredná a ne hodná fenoménu filmového Hellboye. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o celkom slušný animák, ktorý síce postráda temnotu komiksu a aj filmov ale zase na druhú stranu pobaví. Hlavne fanúšikov. Ja osobne mám postavu Hellboya veľmi rád a aj keď tu nebojuje s nacistami, tak si Mignola zvolil ďalšiu zložku hellboyovských príbehov a to folklór. V tomto prípade ten Japonský. Scenár je chytľavý a podobá sa komiksu. Tak isto je tu veľa oblúd s ktorými môže hellboy zvádzať súboje a aj keď to nie je akčnosť ako taká pretože napriek dokonalej kockovanej animácií ktorá pripomína komiks stále je to americký animák a troška mi tam chýba nejaký ten japonský animátor ktorý by s toho spravil anime jak sviňa s poriadnym americkým scénarom. Bola by to síce šupa ale tu sa to nekoná. Preto je akčnosť scén nevyvážená a nemajú čím zaujať aj keď nudné niesú. Každopádne japonský upíry, kappa, pavúčia matka, trojlhlavé sestry - démoni, plus draci a dvaja bratia Hrom a Blesk dopĺňajú Hellboyovský svet a to takým spôsobom ako to očakávame. Hellboy zahláškuje a dá im na frak. Tak isto finálna scéna nieje odfláknutá a všetko je ako má byť. Stopáž je v tomto prípade len výhodou a celkovo je to znesiteľné dielo. Plus poteší že postavy nadabovali herci ktorý si tú istú zostavu odohrali aj na filmovom plátne. Tak máme pocit že sledujeme ďalšie hellboyovské dobrodružstvo a to sa myslím počíta k dobru. Som nadmieru spokojný. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Hellboy si to rozdává s celou kavalerií záporáků japonské mytologie? Proč ne? Jo, bavilo. Mělo to akci i děj, i když trochu prkenný a arkádovitě kostrbatý. Bitky se mi docela líbily a co tomu přesně vytknout nevím. Snad jen to, že podruhé bych se na to nepodíval. Zas tolik mě to nechytlo. (Fakt, zkoušel jsem to a podruhé mě to moc nebralo...) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No hranej film (oba dily) jsou o moc lepsi. Nejdriv sem si musel zvyknout na animaci, ta je sice povedena, ale nektery postavy si nejsou moc podobny a Hellboyovo nohy jsou fakt naprosto sileny, ale jelikoz to dabujou stejny herci, tak sem si zvyk za chvily. Pribeh je taky docela fajn a hlavne dava prostor pro veliky mnozstvi souboju, obzvlast ke konci, kdy Hellboy jde lesem a potkava ruzny soupere. Jenze je tu jeden zasadni problem, i pres 75 minut se celej animak dost vlece, neni kdovijak zabavnej ani napinavej a proste sem se moc nebavil. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Čtveřice Ron Perlman, Doug Jones, Salma Blair a John Hurt, která si ve filmové sérii Hellboy zahrála hlavní postavy, zde nadabovala své postavy. (Innuendo1987)
  • Na tvorbě filmu se podíleli také autor filmového zpracování Guillermo del Toro a autor komiksové podoby příběhu a Mike Mignola. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama