Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noční můra E. A. Poa! Joanna je pěkná čubka, které nestačí svého muže Clinta podvádět s Cortem, což je pro změnu zase pořádný sviňák. Rozhodnutí manžela zbavit se je naplněno, jenže tím horor teprve začíná. Štěstí, že byl Clint pohřben ledabyle a Joanna nebyla ve svém jednání důsledná. A když Clint zjistí, o co všechno přišel, usoudí, že oběma milencům udělá ze života peklo. Film se mi líbil ještě více než před lety a ve světle řady nedomrlých thrillerů a hororů posledních let ho shledávám jako velice podařený. Pěkný byl nápad s domem. Jen s tím rotvajlerem by mě nikdo natáčet nedonutil... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva. Jedná se o televizní film každým coulem, jen s lehce vypoentovanějším příběhem. Snímek používá typicky televizní kameru a typické zabarvení, které opravdu nemusím. Zřejmě jsem zmlsaný 5ti hvězdičkovými filmy, ale tady jsem se i přes krátkou stopáž poměrně často nudil. Pár lepších nápadů bohužel dobrý film neudělá. 40% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Film si pozornost zaslouží především pro jméno režiséra a povedené herecké obsazení, protože vše ostaní je o poznání nezajímavější. Příběh je tuctovější než třicátý osmý díl Stop hrůzy a televizní zpracování mu příliš nepřidává. Občas se objeví zajímavý úhel kamery či náznak atmosféry, aby to bylo ve vteřině zabito nějakou přihlouplou replikou, či očekávanou událostí. Darabont rozvěsil před divákem v Pohřbeném zaživa desítky pušek a ze žádné nezapomněl v přesně očekávaný okamžik vystřelit. A to je trochu nuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak to je super. Hore nás čaká Jason a dole Cujo.“ Tak z tohto som Darabonta necítil ani omylom. Ľudia ho majú (ZELENÁ MÍĽA, MAJESTIC) radi, ale robia dve chyby: pokladajú ho za „vážneho“ režiséra a myslia si, že jeho celovečerným debutom bolo VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK. V skutočnosti odjakživa miloval horory (napísal scenár k NOČNEJ MORE V ELM STREET 3, SLIZU, Branaghovmu FRANKENSTEINOVI a MUCHE II, mal cameo v Carpenterových UPÍROCH, 2007 režíroval HMLU) a celovečerne debutoval v skutočnosti už v roku 1990 - televíznymi POCHOVANÝMI ZAŽIVA (krátkometrážne potom debutoval kingovkou THE WOMAN IN THE ROOM z roku 1983, vďaka ktorej začalo jeho priateľstvo s Kingom). Bohužiaľ, hoci som rád, že som si POCHOVANÝMI ZAŽIVA "doplnil vzdelanie", pokojne by som sa bez nich zaobišiel. Začiatok sa dá, ale potom divadielku začne dochádzať logika (SPOILER jed jedného uvedie do kómy a druhého zabije? SPOILER), herecké výkony sú nevýrazné (aj Jennifer Jason Leighová). No najviac ma nepríjemne zaskočilo, že snímka, avizovaná ako plnokrvný horor, je v skutočnosti skôr pseudo-mysterióznym trilerom s mizerným dejom, prehnanou dĺžkou (vzhľadom na slabú zápletku), bizarným „prestavaným“ finále a čudnou poslednou scénkou na cintoríne. Keby táto nudná kravina bola 45 minútovou časťou „Príbehov zo záhrobia“, bola by to lepšia. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal aj hviezda menom Frank Darabont. Napriek prevažne pozitívnym recenziám film na mňa veľký dojem neurobil. V čase premiéry v 90-tom roku to bolo určite niečo iné, ale z dnešného pohľadu už nejde o nič mimoriadne a film právom padá do priemerných čísel. To neznamená, že je to prepadák a ani nikoho nenahováram aby sa filmu vyhýbal. Film sa dá v pohode pozrieť, to len to meno režiséra nejako automaticky vnucuje myšlienku, že pôjde o niečo mimoriedne. Bohužiaľ, nie je to celkom pravda. 60%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama