Reklama

Reklama

Boku wa imóto ni koi o suru

  • Japonsko 僕は妹に恋をする (více)

Obsahy(1)

Iori a Iku jsou dvojčata. Když byl Iori malý, slíbil Iku, že si ji vezme za ženu a rodiče se jen smáli. Celý život spolu vyrůstali, stáli bok po boku a Iori necítil jen sourozeneckou lásku. Je to mnohem víc, je v tom chtíč. Jenomže s tím musí bojovat! Přeci nemůže být milencem své sestry! Nebo ho přemůže jeho chtíč, jeho touha, a překročí tabu a ochutná zakázané ovoce? (Zíza)

(více)

Recenze (12)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Boku wa... klouže strašně po povrchu. Kdybych neviděl toto téma zpracováno mnohem lépe v jiném anime (bacha, kliknete a můžete to brát jako trochu SPOILER), dal bych snad možná tři. Stopáž je maličká a i z ní ukrajuje hodně sexuální stránka věci. Tudíž nedojde tolik na city, myšlenky, výčitky, atd. Lepší dvě. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je sice moc pěkný, že miluješ svojí sestru, ale proč s tím otravuješ 49 minut? Chcete incest? Jděte na Koi Kaze. Chcete "neobvyklou" romantiku? Běžte se třeba podívat na Kimi ni Todoke. Chcete sexuální scény? Hentaie je dost a dost. Chcete konec, kde jsou spolu, ale vlastně nejsou spolu? Přečtěte si High School Debut. Chcete kamarádku, ze které se vyklube svině? Lepší je to v LIFEu. Ale pokud to chcete nenápadně, kresleně a pohubující se dohromady, mrkněte na tohle. Ale když to máte dohromady, neznamená to, že to bude lepší, naopak tady je od každého jen slabý odvar, divně poslepený. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

(zatím jsem se nerozmyslel, jaká zlá a sprostá citoslovce použiji na podtržení svého znechucení, možná to bude i pár vět) ... tak SLIZCE přeslazená telenovela zhuštěná do ani ne hodiny ... vyjící housličky, pateticky kničící všechny postavy trápící se nevěrohodně podanými problémy ... trapně podělané téma, které přitom tak skvěle zpracovalo Koi kaze ... bojím se odplivnout si, abych se spíš nepozvracel. P.S. a není to ani pro úchyly, sex je snímaný jak v americkém filmu, i bez druhotných pohlavních znaků. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Nebýt tématu incestu šlo by o podprůměrné anime, po němž by ani pes neštěkl. Díky tématu incestu jde o podprůměrné anime, po němž pes štěkne. Haf! Poměrně krátká stopáž sama o sobě samozřejmě nemusí být na závadu, ovšem to by tvůrci museli umět odhadnout, co lze v 50 minutách poctivě zpracovat (viz Kite). Zde je záběr příliš velký (vztah začíná od nuly a navíc je zkomplikován třetí osobou), pročež je výsledkem jakýsi pohled z rychlíku, bez bližšího seznámení s postavami, které mi tak byly vcelku lhostejné. Slušně se povedl hudební doprovod a hanit nemohu ani solidní závěr, kde se objeví i náznak emocí. 4/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si neodpustím veledůležitou poznámku, že jsem byl ke shlédnutí přiměn virtuálním kabedonem :-) Mé jediné aktuálně přijemnější pocity jsou ty, že jsem evidentně neshlédl mnoho podobných křiváren, tak se mi vybavily jen ony zapamatovatelné dvě: Vztahem hlavních postav Yosuga no Sora a úvodníkem do chování hlavního hřebce ve stylu všemi nenáviděným Makoto Itou ze School Days. Upřímně, ať je téma zakázané lásky mezi sourozenci masivně tabuizovaný, nejsem taková konzerva, aby zajímavější pojednání/vyprávění nevzbudilo ve mně drobnou zvědavost. Jenže Boku wa imóto dvakrát nezná hranice slušného a na každou vážnější chvilku to naoplátku přetáhne do 10 nepřípustných nebo cringe hnusů, abychom snad nenabyli dojem, že je to i myšleno seriózně. Jakmile (dle vzhledu ve škole tak 3x propadl) hlavní hrdina se snaží vypudit obscesi vůči sestře neudržením svého poklopce na pokoji, je nerozhodnější jak nejrozmazlenější Kardashianka u výlohy kabelek a pak z toho vybrušuje hůř co nechválně známý poslanec, tak už Vás jakékoliv důstojné snahy o navození romantiky či dojetí míjí bez účinku. Duo zavlečených, notně pomatených holčin tomu nijak nepomáhá a probrečí kvůli bručounovi řeky. Kostelní scéna s naštvanými anděly mě málem zadávila, ale teprve CLOVER slovní hríčka mě poslala v křečích válet sudy po pokoji. Snímek toho za tu chvilku moc nemůže stihnout a jako kdyby závěrečná scéna v rychlíku symbolizovala, jakým stylem se s tématem tvůrci popasovali. Chudáci skladatelé a animátoři se pak mohli jen přetrhnout přidáváním různého blyštění a dramatických šmrdlání housliček k navození sladké atmošky, které ve výsledku mělo naprosto opačný patetický efekt. Je na snadě uhádnout, ze mi tato výprava nic nepřinesla a figurativně se při příští koupeli pořádně vypucuji, aby mě nějaká vzpomínka nepřiměla z ničeho nic udělat další bolestný kotrmelec navíc. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Možno trochu nadhodnotím, ale.. nemôžem si pomôcť, páčilo sa mi to. Cez tých 50-minút sa toho neudialo málo, ba naopak, sprevádzajú nás sympatické postavy (v čele s Yori, ktorý je zamilovaný do svojej mladšej sestry), pekná animácia aj soundtrack. Trochu silnejší príbeh, ktorým budete opovrhovať alebo sa vám bude páčiť - ja som pre druhú možnosť. A to sa mi všeobecne filmy/seriály/knihy/pornografia s incestom hnusia. Jasné, tie odpady úplne chápem, no mne to sadlo a narozdiel od ďalších osôb som v tom videl aj nejakú hĺbku. ()

Starletka odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, zaujalo mě kontroverzní téma a zajímalo mě, jak se s ním tvůrci poperou. Dostala jsem naprosto nesnesitelné, nepropracované postavy, nudný, nezajímavý příběh ("Miluju tě." "Já tebe ne ... nebo vlastně jo." "Tak kde si to teda rozdáme?" "Tady ne, tady taky ne ..."), nepěknou animaci a nedostačující soundtrack. Ruce pryč. Fuj tajbl! 0/10 ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Téma je to skutečně zajímavé a zároveň i trochu pochybné. Opravdu by to chtělo více rozvést, jelikož 50 minut je fakt málo. Navíc mě osobně štval hlas hlavního hrdiny Yoriho a hudební doprovod mi přišel trochu unylý. Kolikrát totiž místo aby upevňoval atmosféru, tak jí spíš zatloukl do země. Tudíž celý filmeček působí totálně bez emocí a i když se všechny postavy snaží, tak to se mnou fakt nic nedělalo. Horší průměr. 4/10 ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

I hate you, but you slept with Tomoka-chan, so now copulate with me too, Onii-chan.  Musím se přiznat, že jsem tenhle laciný mini zvrhlofilm už jednou viděla (víc než deset let zpět) a vůbec jsem si ho nepamatovala až tak tragický. Ráda bych řekla, že jsem v těch (cca) dvanácti letech nevěděla, o co tam vlastně jde, ale obávám se, že jsem úplně nezasvěcené dítě nebyla, takže jsem prostě jen nebyla tak náročný divák. Zajímavé ale je, že mi na tom ten incest stále nepřijde jako ta nejvíc problematická věc. Že jsou sourozeneckou láskou Japonci nějakým způsobem fascinováni už víme odjinud a že jsem empatická a přeju ten slastný happyend v hodinovém hotelu každému, kdo se nechová jako úplný blb, už si možná někdo stihl všimnout taky. Ale ten jednoduchoučký scénář. Ta špatná animace. Ty bezútěšné, zoufale po dojetí žadonící housle. Ty debilně šablonovité postavy - pomalejší clumsy ségra (the annoyingly cute one); chladný a nechutně agresivní bratr střežící si své malé tajemství v křehké patnáctileté dušičce obklopené hrozně drsňácky sexy dospěláckým tělem (the chad thundercock one); chytrácký, moudrými radami střílející kámoš s brýlemi (the sly one); a na vrch ukňouraná snaživka bez špetičky sebeúcty (the incredibly stupid one), která mě štvala asi ze všeho nejvíc (nebo spíš mi možná bylo líto, že jí nikdo nedal ani jediný pořádný charakterový rys) - a to, s jakou ujetou logikou mezi sebou navzájem interagují. To, že se to všechno odehrává na konci middle school ... Všechno dohromady mě to opravdu hodně láká dát odpad. Jenže. Párkrát mě to mega moc rozesmálo (třeba když kámoška zůstala stát sama u železničního přejezdu, nebo když přišla na scénu legendárně debilní slovní hříčka se čtyřlístkem) a tak jsem si nakonec řekla, že si onii-chan Yori Sněžný s mladší sestrou Iku Sněžnou, která je ve skutečnosti stejně stará (mindblowing, huh), jednu moji hvězdu (plnou naděje, že mimo "kamery" postavy aspoň omylem zavadili i o nějakou hloubku (jinou než tu v klíně své sestry)) asi tak nějak zaslouží, minimálně za good laugh a cringe nostalgii. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Jedná se o úchylárnu prvního stupně, kdy se bratr spustí se svou sestrou. Přiznávám se, byla jsem zvědavá, kam až můžou japončíci zajít, tak jsem se na tento krátký animovaný film musela podívat. Ono by to nebyla až taková katastrofa, postavy jsou krásně namalované a pěkné, hudba též nádherná, i ten příběh by byl koukatelný, kdyby tam nebyl vsunut incest. Možná, kdyby se jednalo o sousedy, kteří se mají rádi od dětství (v tom případě bych dala 5/4*), neřekla bych půl slova, ale tohle.... ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Tenhle krátký anime počin jsem viděla před lety a do teď nevím, co si o tom myslet. Na jednu stranu to dost balancuje na určité hranici, na stranu druhou je to prostě jen znepokojivé a v hlavě člověku řve jen "úchyl". Celé to navíc působí depresivně a nedotaženě. Chápu tu snahu ukázat vnitřní boj, kdy se tomu celému brání, ale zároveň se ke své sestře víc a víc přibližuje, ale celé je to pojaté jakýmsi znepokojivým způsobem. Což asi ani jinak nejde, jsou to to sourozenci a moc dobře to ví tak kdo by to podporoval? Faktem ale zůstává, že až na pár okamžiků je tohle anime neskutečně utahané a vcelku o ničem. ()

Reklama

Reklama