Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Filmové spracovanie anime nie je také hrozné, keď ho porovnám s ostatnými live action. Ale akosi som Lightovi/Tatsuya Fujiwarovi na 100% neverila, že chce nastoliť spravodlivosť na tomto svete. A zobrazenie Lightovej smrti ako epileptický záchvat zosmiešňuje celé jeho počínanie - in the name of justice! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

... takto ... oba filmy dohromady ... to dává smysl. Docela kompaktní. Na bezcitnost jsem si zvykl (ale celé dva filmy nedokázal - na rozdíl od jiných - obdivovat Lighta). Maximální hodnocení nedávám, neboť to není můj šálek kávy. ■ Po přečtení komentářů na ČSFD začínám mít pocit, že jsem udělal dobře, když jsem sledoval dva filmy a ne anime seriál, který evidentně končí roztahaněji a časově trochu jinak. ■ Drobný SPOILER: Je mi velmi sympatická, už v seriálu Bloody Monday viděná (a na ČSFD neuvedená), Nana Katase (třetí Kira) - nicméně mi vadí, že i zde se její postava vybarví negativně. Prosím, není něco, kde hraje kladnou postavu a neumře? Konec SPOILERU. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Televizní výpravy a herců ve vyhrocených situacích si nelze nevšimnout a jsou opravdu dost trnem v oku divákovi. Na druhou stranu ale film jede hodně věrně dle animované série a to včetně mnohých grafických prvků a samotných CGI Shinigami. Zápletka je absolutně geniální a druhý díl Death Note začíná hned z kraje neskutečným řetězem vynikajících zvratů, které ačkoliv si pamatuji ze seriálu, tak mne při nich opravdu film přikoval k obrazovce. Stylovost a atmosferičnost seriálu je nedostižná, ale scénář je jeden z nejlepších v historii a tak pět hvězd je navzdory TV výpravě a hercům hodně poctivých. Rozhodně mne film donutí pustit si seriál znovu (nejen díky vynikajícímu soundtracku, co ve filmech nebyl bohužel přítomen). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu vcelku, tak se dostaneme na nějakých 267minut. Zdá se to být zdrcující délka, ale chyba! Tenhle film rozhodně nenudí. Šlape ve všech směrech na plný obrátky už od začátku: baví různými zvraty, dobrou hudbou a především excelentními hereckými výkony. Momentálně je můj zážitek z toho dost čerstvý, ale troufám si tvrdit, že se mi Zápisník smrti vryl na dlouho do paměti. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nečetl mangu až dokonce (hlavně proto, že česky ještě celá nevyšla, myslím, že jsem se ochudil o to, abych poznal, jaká bude pointa komiksu až přímo na stránkách komiksu. Přesto to, co jsem dostal ve filmové podobě, je dobré. Ten konec je přesně v tom duchu, v jakém já sem tam někdy přemýšlím. Ne snad v tom duchu, že bych chtěl nastolit jediný správný řád, ale v tom smyslu, kde je spravedlnost, co to je? Zajímavé zamyšlení a s těmi démonickými prvky funguje výborně. Na stránkách komiksu ale přece jen o něco lépe. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)
  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)

Reklama

Reklama