Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

runner85 

všechny recenze uživatele

Súboj inteligencie! Tak toto bol už trochu iný odvar ako jednotka. Bol viac prepletený, napínavý, drsný, mytologický. A možno aj trochu patetický. Dakedy mám pocit, že dakde v pomyselnom ("Olympe") majú málo krásnych bohýň. Preto sa bohovia musia zaľúbiť do "našich" smrteľníčok. (kto by im odolal, že?) Ešte, že to skončilo pri "Kirovi 3" lebo keby to prišlo k desiatemu, tak ten by už asi odpaľoval jadrové hlavice. Hlavne preto, že tretia Kira je už úplne iný level. Kvôli nej by som z toho "Olympu" asi zoskočil :o ... P.S taký metabolizmus ako mal L by som tiež chcel mať. V kuse sa napchával a nicht :D. P.S 2 zahral ho bravúrne a vlastne celé herecké osadenstvo ide na jednotku. Takže nechápem tie žvásty čo tu čítam, že otrasné herecké výkony ... P.S 3 WB by mohol viac spolupracovať z Japonskom pri tvorbe filmov, pretože im ide karta. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Druhý zápisník možnože pôsobí vleklejšie ako jednotka. ale má svoju atmsoféru a napätie slušne graduje. Opäť slušná obmena tém seriálu, ale hlane konečne došlo na filozofickú rovinu, či je ten, čo zabije vraha tiež vrah. Vyústenie filmu má zmysel hlavne ako alternatíva k anime, inak mi prišlo trochu nedotiahnuté.... ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Už při sledování první části se ve mně probudila teta Kateřina a druhá část mi dala za pravdu. Prostě mi celou dobu znělo v hlavě, že "cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly" a závěr mě dorazil příslovím "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění". Jinak se mi ale Poslední jméno líbilo skoro stejně jako začátek příběhu, takže nemám proč hodnocení snižovat. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tohle už lze označit za čistý průměr. Nečekal jsem oproti jedničce takovou odlišnost od předlohy, ale pokud by tomu tak nebylo, tak by z toho musela být min. trilogie a už bych asi nevydržel se dívat na otřesné herecké výkony a na trapně ztvárněné hlavní postavy oproti anime serie. Rem se mi oproti Ryukovi líbila a aspoň nám ukázali malý kůsček Shinigamského světa. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj ked vyustenie filmu je vraj (podla ludi, ktori citali rovnomennu mangu) v klucovych bodoch od kreslenej predlohy odlisne, v ramci samotne nastolenych pravidiel sa mi nepodarilo najst trhliny v logike predkladaneho "vesmiru" - i ked treba v jednom bode akceptovat velmi krehky, avsak satale prijatelny argument. Formalna stranka (vratane vyobrazenia Shinigami) podobne ako pri prvom dieli zavana skor televiznou produkciou, ale tento nedostatok sa lahko straca pod zaplavou vzrusenia nad postupne inteligentnym rozvijanim a hlavne vyustenim pribehu, ktore samotne ma zanechalo v prijemnom mrazeni dlho aj po dopozerani. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)
  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)

Reklama

Reklama