Reklama

Reklama

The Black Donnellys

(seriál)
USA, 2007, 9 h 9 min (Minutáž: 38–44 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jonathan Tucker, Tom Guiry, Olivia Wilde, Billy Lush, Michael Stahl-David, Kirk Acevedo, Keith Nobbs, Peter Greene, Brian Tarantina, Patrick Brennan (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tommy, Jimmy, Kevin a Sean jsou čtyři bratři Donnellyovi, kteří žijí se svou matkou v irské čtvrti v New Yorku. Tihle bratři mají, ať chtějí nebo ne, zločin v krvi a tady nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Každý z nich je úplně jiný, a proto budou muset se budou muset jeden na druhého spolehnout a společně se postavit nejen sousednímu italskému gangu, ale také problémům ve vlastní čtvrti i v osobním životě. Rodina nade vše.

Seriál televize NBC z gangsterského prostředí New Yorku od scenaristů oscarového filmu Crash, byl přes své nesporné kvality po čtvrtém díle stažen z vysílání a zbylé díly první série odvysílala NBC pouze online na svém webu. (fidooo)

(více)

Recenze (18)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

(poznámky) Po Dexterovi je to najlepší seriál, aký spatril svetlo sveta / Možno nie najlepší zárez do mafiánskeho žánru, no s kľudným svedomím to možno porovnávať s vrcholom mafiánskych filmov od Scorseseho, Leoneho či De Palmau / Dokonalý Haggisov scenár a réžia potvrdila jeho status filmového génia / Skvelo zobrazené charaktery hl. postáv a ich zaradenie do deju vytvára príbeh, ktorý počas celého seriálu nemá kedy dovoliť divákovi odtrhnúť oči od obrazovky / Klasické rozpory medzi dvomi mafiánskymi rodinami podané najreálnejšie ako sa dá, ale stále filmovo / Neverím, že zrušenie seriálu po štyroch(!) epizódach je s kostolným poriadkom / Chcem viac! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zas bych to s tím vychvalováním tak nepřeháněl, ale je to slušnej seriál, to zas ne, že ne. Bohužel občasné dění fakt nebylo reálný a bráchům toho procházelo fakt až moc (hlavně Jimmy by musel chcípnout). Italská mafie byla fakt neuvěřitelně laxní a Nickyho pikle s tim jeho pičentem proti největšímu bossovi by mu jen tak neprošly. Ale pro pobavení to bylo moc fajn. Tommy jako gangster proti své vůli byl super a Dokey byl taky správnej řízek. Škoda toho divnýho vyvrcholení, celej ten poslední díl byl takovej vachrlatej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

New York, Irové, Italové. Vzduchem nelétají milionové částky a kšefty nikdo nesjednává v prostředí luxusních vil a restaurací. Spíše jde o stovky dolarů za výpalné či tisícovky z hazardu a bitevním polem jsou postranní uličky a zaplivané bary. O to více je ale celkový obraz syrovější a realističtější. Neprávem opomíjená našlapaná pecka s výborným scénářem a výbornými herci. Už dlouho mě u seriálu tak neštvalo, že se nemůžu těšit na další řadu. 90% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Lahôdková, naozaj mňamózna záležitosť. Od prvej do poslednej minútky bez jediného kazu. Paul Haggis napísal pre mňa najlepší mafiansky príbeh aký som kedy videl rozpohybovaný na obrazovke. A o to viac zamrzí, že druhej série sa namlsaný divák už nedočká, keďže seriál z pre mňa nepochopiteľných dôvodov stiahli....Dokeyho so sekerou na nich! :-) ()

Tygrys

všechny recenze uživatele

"Mafia" seriál z New Yorských ulic, kde mladí irští bráchové Sean, Jimmy, Tommy a Kevin Donnellyovic chrání svou čtvrť, své blízké i sebe navzájem. Po úvodním díle je ještě brzy hodnotit, ale vypadá to velmi slibně. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Na mafiánský žánr a gangsterky jsem vysazený a bohužel tento seriál mne zklamal. Nemám nic proti tomu, že místo špičky organizovaného zločinu (jako to bylo v Brotherhood nebo Sopranos), sleduje seriál partu idiotů a "nižších kriminálníchž živlů":-). V reálném světě by bratři byli po tom co udělali v prvních 2 epizodách mrtví napětkrát....Vadí mi, když si seriál/film hraje na skutečnost ale reálnost mu přitom uniká (hl. mne zarážela laxnost italské mafie vůči chování pár jedinců, kteří evidentně nebyli vysoko postavení v irském gangu - pokud vůbec byli členy). Štvala mne laciná a hlavně uměle natahovaná milostná zápletka (Tommy a Jenny) a v neposlední řadě výběr herců. Jonathan Tucker se NEHODÍ na roli drsňáka. Kombinace těla alá Schwarzenneger a obličeje 5-letého chlapce působí velmi zvláštně až komicky...70% - bohužel ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Family Above All. Moderní doba vs. staré hodnoty. Čtyři irští bratři proti zbytku. Musí se vypořádat jak s Taliánama, tak s vlastní krví. Čistá oldschoolová mafiánská klasika bez přítomností policajtů zasazená do moderního NY. Tvůrcem je Paul Haggis zodpovědný za Crash nebo například scénář k posledním dvěma 007. Super atmosféra, žádný komplikovaný plot, sympatické obsazení (Kevin, Cottero, Dokey, Tommy) a zajímavý nápad s Joeym jako vypravěčem. Nepochopím jak mohl být serál zrušen po pár dílech a odsunut na internetové vysílání. "That was the Donnellys. They could never make it more than a block outta the neighborhood. " ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“The Irish have always been victims of negative stereotypes. I mean people think we're all drunks and brawlers and sometimes it makes you so mad all you wanna do is get drunk and punch somebody!” Po prvním díle jsem byl poměrně nadšen. Postupem času však nadšení začalo opadat, děj se mi zdál takový nahodilý, skoro nic, co se načalo nebylo dokončeno a když byla naznačena nějaká snaha o prohloubení postav, během dílu vše zase odešlo. To co vše Jimmymu procházelo mě začalo ke konci už solidně štvát a konec samotný (cca posledních 5 minut) byl pak hodně neuspokojující. Achjo, atmosféra se mi vážně líbila, Joey jako vypravěč byl nejstabilnějším kvalitním prvek seriálu a Kevin jako přihlouplý brácha taky exceloval. Slabší 4*. ()

dosig 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to spíš jako mafie v menším městě, protože v New Yorku by byli všichni už v druhém díle mrtví a netočilo by se to kolem 10 lidí. Ale jinak supr seriál s dobrým obsazením. Spoustu herců znám z jiných seriálů. Seriál má ale jednu chybu a to konkrétně pro mě dost podstatnou....Italové nemají italský přízvuk a Irové irský, všichni mluví jako rodilí Američani a to mi celkem vadí. Navíc by to pomohlo ze začátku, kdy jsem se neorientovala, kdo je kdo. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní záležitost, dost se vymykající obvyklé seriálové tvorbě, precizní, dotažená, dost temná věc, skvělé herecké výkony vesměs nepříliš známých tváří, z každého dílu mrazí, tím nepochopitelnější nebo možná právě proto, že tenhle majstrštyk tak rychle zařízly :o( Smutné... Ve všech 13ti existujících dílech jsem nenašel ani okamžik, který bych dal pryč! ()

Melly.pro 

všechny recenze uživatele

Určitě za 5! Jeden z nej seriálů, co jsem viděl. Nechápu, koho napadlo stáhnout takový skvělý výtvor. Hlavně, ze se jinak vysílá kde jaká kravina... ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Proooč?! Taky se jako ostatní musím ptát, proč se tento skvostný kousek neuchytil a nemá tak pokračování. Neskutečná série, že nemám dostatek slov, jak ji vychválit. Brilantní. ()

patushik 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o irských bratrech, který vymejšlej jednu hovadinu za druhou a díky tomu se dostávaj do středu zájmu jak italské mafie, tak i té irské. Jediný co mě občas štvalo byl vztah mezi Jenny a Tommym, který tam moc nepatřil a taky Donnelysovic máma, která byla fakt na ránu:).. Peter Green opět skvělej. ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem zhruba uprostřed série a váhám mezi 3-4*, 3 je málo ale 4 skoro moc. Uvidíme na konci. Není to špatný, ale postavy jsou takový figury, málo propracovaný, nedodělaný. ()

Grunt 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál z mafiánského prostředí, který nemá konkurenci. Jeden z nejlepších seriálů za rok 2007 a prudce návyková věc. Pilot navnadí diváka na tento seriál naprosto dokonale a ten ho nepustí až do konce. Skvělí herci, ve skvěle napsaném příběhu. ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Zajímavý cross mezi Kmotrem, Scareface, Sbal prachy a vypadni, Prison Breakem...slibný mafiánský seriál, lehce temná atmosféra, Irsko je z obrazovky snad i cítit, neokoukaní herci...po shlédnutí 5 dílů můžu vřele doporučit! ()

Marv 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba, která bez problémů strčí do kapsy většinu seriálové produkce. Proto je stažení z vysílání naprosto nepochopitelné, nejlépe to popsal Sagittarius na nejmenovaném fóru:"Může mi někdo vysvětlit, PROČ ten seriál na NBC zrušili? Na jejich oficiálních stránkách je lidi posílají do hajzlu za stažení tak dobrý show a já se stavím na stranu oklamanýho diváka - je to jako by nám dali ten nejlepší heroin, třináct dávek který tě dostanou do nebe... a potom tě ani nepošlou domů s metadonem (rozuměj - odvysílali by druhou sérii, ale stála by za houby tak by bylo vše vyřešeno). Hlavně že Tak jde čas má už asi 10500 epizod a skončí nejdřív v roce 2009... Ale nikoho nechci odradit od koukání, jen že je to návykovka, tak bacha." ()

Reklama

Reklama