Reklama

Reklama

Ďáblova cesta

  • Velká Británie The Devil's Chair
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nick zaveze svou dívku Sammy do opuštěného psychiatrického ústavu. V jedné místnosti v budově najdou staré křeslo, na které si Sammy sedne. Ukáže se ale, že křeslo není pouhou veteší, naopak má tajemnou moc, která dívku zabije. Za vraždu dívky je obviněn její kluk… (LIVINGDEAD)

Recenze (101)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Devil's Chair se po dost dobře vyhlížejícím traileru stal jedním z mých nejočekávanějších filmů. Po několika minutách od zmáčknutí tlačítka Play se ale dostavila studená sprcha. Na tohle jsem se jako tak těšil? Nuda, špatné herecké výkony, nuda, nesympatické postavy, nuda, téměř žádná krev, nuda atd... Hlavní hrdina se s divákem navíc bohužel často dělí o své myšlenky a glosy, přičemž vždycky, když se tak děje, se zastaví obraz a nerozběhne se dřív, než se hrdina vykecá. Což po několika takových stopnutích začne lézt na nervy téměř stejně silně, jako na ně leze hrdina samotný už od začátku. Po 45 minutách se příběh přehoupne do své kvalitnější a zábavnější poloviny, která je sice pořád horší, než jsem si přál, ale aspoň už jsem u ní nebyl tak naštvaný. No a nakonec přijde pěkně vypointovaný závěr (pointa už je tak trochu neoriginální, ale v roce 2006, kam je film datován, tomu bylo jinak), jenž mě přesvědčil, že to nebyla zas až tak úplně ztracená hodina a půl. Ve výsledku je ale pořád znát, že se snímek zastavil daleko před svými možnostmi, stejně jako tomu bylo u předchozího Masonova snímku Broken. PS. Ta příšera, co se zde asi čtyřikrát na chvíli objeví, je dost hustá a zasloužila by si přinejmenším více prostoru, nebo ještě lépe - kvalitnější film. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dlho už sa smiať nebude.“ Odporná a nesympaticky afektovaná gore prehliadka, ktorá sa mi vôbec nepáčila napriek tomu, že prvý HELLRAISER, ktorým sa režisér inšpiroval, sa mi dosť páčil. Keď som pozrel na hodinky, videl tam „0:55“ a spomenul som si, že celková dĺžka je bohužiaľ takmer až nevydržateľných „01:26“, nebolo mi všetko jedno. Nie snáď, že by to bol taký dobrý horor, až by mi bolo nepríjemné pozerať ho. Nie, kdeže, vôbec. Práve naopak. Režisér má rád krváky, kde nejde o príbeh, postavy ani atmosféru (o dialógoch nehovoriac), ale ide o o čo najnechutnejšie vraždiace scény (a čo najčastejšie). Vzhľadom k zrejme neveľkému rozpočtu by som síce symbolicky vyzdvihol triky/masky/gore, je toho strašne veľa a vôbec ma to nebavilo, ale vyzerá to... hm... „profesionálne“. Ale to je asi tak všetko. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Když jsem před více než dvěma lety dělal s Adamem Masonem rozhovor, popsal mi právě natáčený Devil's Chair násldovně: "Je to něco mezi Hellraiserem a Vetřelcem. Je v tom skvělé monstrum. Chci znovu představit opravdové filmové monstrum! A konec je opravdový hardcore a nepřipomíná nic, co jsem kdy viděl." Když odečteme klasické autorské chvástání a nafukování, musím říct, že měl pravdu. Devil's Chair je vynikající ukázkou toho, že pro natočení dobrého horroru nepotřebujete hromadu peněz a že vám stačí jen talent, nápad a pár slušných herců. Mason tohle všechno měl a tak stvořil kvalitu. Komorní, nenápadnou, zpočátku ukecanou jak cikánská vědma, ale zlepšující se každou minutou. Ve chvíli, kdy se objevilo ono monstrum jsem si už chrochtal blahem a až do konce jsem nepřestal. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Ten kdo dělal trailer si zaslouží pochvalu jelikož udělat bomba trailer na kolosální píčovinu, to chce koule a smysl pro detail. Já tu osobu však nehodlám chválit, já tu osobu upřímně nenávidím jelikož jsem díky tomu ztratila devadesát minut života který jsem mohla využít nějak líp třeba koukat jak mi rostou nehty na nohou nebo počítat spáry v koupelně. Obojí by byl lepší způsob trávení času než sledování ďáblovy cesty což je pěkně kokotskej název aneb opět tleskám překladatelům a podávám petici aby se buď film Cesta přejmenoval v originále na The Chair a nebo ať tuhle píčovinu přejmenujou na ďáblovu sesli. Nakonec je to ale jedno protože mrdka to bude pořád stejná, neherci budou stále stát za píču, děj stále za vyliž prdel a pořád to bude točený na mobil. Pokud Vám k uspokojení stačí tuna kečupu, jekot tří kund, holohlavej kokot kterýmu jebe, Brumbál a emo debil, tak se budete nadšením tahat za lulany a film budete uctívat. Jestli však patříte k publiku náročnějšímu a Babovřeskám jste dali max 4* tak se týhle sračce, co si hrdě říká horor, vyhněte obloukem jako syflem nakažený děvce. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Začalo to sakra dobře. Když si zfetovaná šukna posadí do podivnýho křesla v jednom opuštěnym blázinci, něco jí roztrhá na hadry. Film vlastně začíná koncem: všechny postavy se válejí v kaluži krve, a vy se postupně dobíráte důvodu, proč si to vlastně zasloužily. Jak se to však hezky rozjelo, tak rychle se to zbrzdí, jelikož v následujícím dění se hodně kecá. Hlavní hrdina ke všemu komentuje některé situace, což se projevuje tím, že se zastaví záběr a Nick pronese nějakou tu hlášku, občas směřující přímo na diváka. Až když se snímek překlopí do své druhé půlky, začíná nefalšovaná prdel. Ohodí nás konečně spousta slizu, krve, much a dostaví se jedno pěkné monstrum s kravskou lebkou. Mason tu sice nedostál své kontroverzní pověsti, ale v rámci žánru je to poctivá filmařina. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tohle ne, trailer vypadá jako naprostý hardcore jatka, ale film je úplně něco opačnýho a rozhodně se nenechte nalákat na nějakýho hellraisera nebo vetřelce či monstrum, jelikož o tom tenhle film opravdu neni, na to rovnou zapomeňte. Krom toho 3/4 filmu se čeká na krev marně, sice hned na začátku to lehce naladí krvavou notu, ale pak se film nese jen na brutálních hláškách Andrewa Howarda, který jsou sice enormně dokonalý, ale co se týká žánru hororu, ať už atmosférou a nebo brutalitou, tak kde nic tu nic. Nakonec až úplně na závěr se člověk jakž takž něčeho dočká, ale dosti zcenzurovanýho a strašně psychostupidně a nikterak originálně vyřešenýho ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tu a tam, spíše výjimečně, se mi stane, že se setkám se žánrovým snímkem, u kterého najdu netušené kvality, i když se minul se svou cílovou skupinou a má relativně žalostné hodnocení. Bohužel Ďáblova cesta mezi ty vzácné případy nepatří. Problém nespočívá v tom, že už od prvního záběru je jasné, že se pohybujeme v těžce béčkových vodách. Že máme co do činění s herci z druhé ligy, nevyjímaje hlavní postavu, která je pro atmosféru a výsledný dojem klíčová, to už zamrzí o poznání víc. Nicméně nevysvětluje pouhou jednu hvězdičku. Hlavní průšvih představuje sám režisér. Mason určitě není céčkař, má evidentně základy profese v krvi, ale nepředvádí nic, co by svědčilo o talentu, filmařské chytrosti a rafinovanosti. Účinku se snaží dosahovat tu klipovým střihem, tu ruční kamerou a především krvavými cákanci, kam se podíváš. Předvedený nápad přitom ani zdaleka není originální a existuje dost titulů, které totéž či skoro totéž předvádí mnohem kvalitněji a působivěji. Celkový dojem: 25 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Vydarený mix, ktorý uspokojí tých, ktorý obľubujú moderné horrory ala Saw (dômyselné mučiace mechanické zariadenie), ale aj tých, ktorí radi oldschool (naozaj pôsobivé monštrum). Logiku a vysvetlenie budete hľadať márne, no režisér celý film vystaval hlavne na psycho atmosfére a prelínaním viacerých svetov a charakterov postáv docielil, že nejaké vysvetlenie prestáva byť podstatným. Šikovný malý horor. (8/10) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

První polovina je vyloženě slabá, ale pak se to začíná rozjíždět, přijde monstrum a začíná být legrace. Pochopitelně je celá zápletka debilní asi jako nápad na výrobu octových chipsů... No jde to, jen jsem se celý film nerozhodla, jestli mně nejvíc leze na nervy gandalf, který vypadá spíš jako saruman, nebo ten druhý, který neustále něco komentuje. Ale jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický horror "The Devil´s Chair" je zvláštny snímok. Scénaristicky je to pomerne zložité, miestami až zmätené. Vizuálne to chvíľami prechádza do nie moc príjemného videoklipového štýlu. Je tam plno samoúčelných vulgarizmov a nudného pseudo filozofovania. Hlavný hrdina je zároveň vyprávačom príbehu. Réžia sa snaží byť za každú cenu progresívna. Iste si to najde svojich divákov, ale ja som na takéto modernistické experimenty už asi starý. Som kmeť zo starej horrorovej školy. Takže tomu viac ako jednu hviezdičku nedám. * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príšerná kamera, dialógy pre idiotov, hodné úrovne hereckého obsadenia tohto lacného braku. Lenže ono to miestami čosi do seba má, aj keď o nič svetoborné, sa rozhodne nejedná. Také občasné, mierne pútavé momenty, by som to nazval, čo je však na dnešnú dobu náročnú, veľmi málo. Každopádne, nebyť to v českom dabingu so slovenskými titulkami, určite sa neodhodlám. A neodporúčam ani Vám .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Experimentátor a „loudil“ Mason, snažící se z drsoňů vymačkat sinalou tvář a skřípavý ryk(to si teda naběh) o třídu přitvrdil, a vytasil se kupodivu s mnohem hutnější náloží brutálního nánosu, vygradovanou ostře emočními stavy, slizkým monstrem(hltajícím prýštící krev z tepen)… a tím nejuchvástanějším pošukem britského království. :-)) „Nejhorší ze všeho je ožrat se, když padáte do sraček.“ ()

petero 

všechny recenze uživatele

Adam Mason to tentokrát dokonale posral. Nielen že naláka na husto vyzerajúcu príšeru a záverečný masaker, ale sa dokáže oháňať takým kultom ako je HELLRAISER. Príhovory hrdinu divákovi sú spočiatku trefné, ale bohužiaľ takto to pokračuje aj vtedy keď sa niečo poriadne deje a to už brzdí i tak biedne napätie. Od záverečného twistu sa mi to prestávalo páčiť čím ďalej tým viac a i keď po formálnej stránke si toto Masonove dielo zaslúži lepšie hodnotenie, ja som so zvoleným štýlom rozprávania vôbec nebol spokojný a ani tej rezničiny nedopraje poriadne, výnimkou je dianie na samotnom kresle a pritom v tom je tak dobrý, viz. BROKEN. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Taková malá katastrofa a obrovská past na lidi. Přiznávám po zhlédnutí traileru jsem se nechal také polapit. Nenechte se ale vy ostatní mílit a vyhněte se tomuto snímku raději obloukem. Neuvěřitelná kravina, chvílemi nebetyčně nudná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když hned v úvodu vidíte, jak všichni skončí, příliš od filmu neočekáváte. Počáteční mix Hellraisera s Vetřelcem se nakonec odkloní úplně jinam, což je velmi dobře. Pseudopsychologické snímky bývají nevyzpytatelné. Je jich spousta a málokterý opravdu zaujme. Mně se líbila výtvarná stránka filmu, i když to chvílemi vypadalo jako klip brutální deathmetalové kapely. Jen mi vadilo občasné zastavování obrazu, kdy najednou nevíte, zda není chyba ve vašem příjimači... Na rozdíl od prvoplánových čuňáren (např. francouzské Inside) je tohle alespoň zajímavé, i když chvílemi se světy prolnou a jeden hádá, který je ten pravý. Konec ale vše vyřeší, avšak pootevřená zadní vrátka bych raději zabouchnul. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za hru z divákem a dvě hvězdičky dolů za mimořádně trapné dialogy/monolog a vůbec celý scénář, který se snaží být tak zoufale postmoderní, až je to k pláči. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První pětiminutovka navnadí jako málo co. Pak bude půl hodiny Šmudlíků, Gandalfů (!!!) a trapností. A pak? Pak má pravda vyjít najevo a ze studentského výzkumu se stane ... vůbec nic se nestane, protože se pak filosofuje a mezitím příjde něco hrozně digitálního a občas to udělá střík střík a krev lítá a filosofuje se. .. A to je asi vše, milé děti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za skvěle hrajícího Andrewa Howarda který táhne celý film dávám 4 hvězdy.Ale je pravdou že je to slabší Howardův snímek ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Neviem, či prirovnávanie filmu autorom ku takým veličinám ako je Hellraiser neni moc odvážne, nič na tom, príšerku mal vo filme peknú. Len škoda, že človek musí prehryznúť dosť nezaujímavú prvú hodinu, aby sa jej dočkal a potom si ju užije len v pár rozmazaných záberoch. Dalo sa z toho vymlátiť aj viac... ()

Reklama

Reklama