Reklama

Reklama

Pod Moskvou

Trailer

Obsahy(1)

Za Stalinovy éry bylo v Moskvě vybudováno přísně tajné „Metro 2“ pro usnadnění činnosti a pohybu vysoce postavených členů a agentů KGB. Jde o systém podzemních chodeb, údajně ještě rozsáhlejších než moskevské metro. Antropolog Sergej (Rade Serbedzija), zabývající se jeho výzkumem, záhadně zmizel. Owen (Vincent Gallo) vede záchranný tým a objevuje děsivou síť jeskyní a katakomb, skrývajících ještě děsivější pověsti o démonických bytostech žijících v podzemí města. Tým musí vyslechnout ty, se kterými se Sergej naposledy setkal - zoufalé existence, jež si vybraly život pod městem a jejich vůdce Andreje (Val Kilmer) … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Kordus 

všechny recenze uživatele

To, že velká očekávání přináší většinou velká zklamání je známá věc, a proto jsem raději při půjčování tohoto filmu nic nečekal. Což bylo jedině dobře. Pod Moskvou má dohromady celkem dva solidní nápady, na nichž se neúspěšně snaží postavit devadesátiminutový příběh. Skupiny různě talentovaných herců neustále pobíhají po katakombách, což po patnácti minutách začne dost nudit a celé je to tak nějak hloupé, že vlastně nevidím jediný důvod, proč jsem na to koukal. A tomu textu distributora nevěřte... Jediná věc, která nějak souvisí s tím filmem, jsou jména. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Za 500 dolárov vás vezmem maximálne do ZOO.“ Vôbec som tomu nechápal a nebavilo ma to pozerať. Bizarná zmes hercov (svojrázny Vincent Gallo, hlavný mafián z DESPERADA, Val Kilmer, Stalloneho syn Sage) tomu nepomohla, dialógy priemerné, postavy nezaujímavé, podstatná časť deja sa odohráva v temných podzemných priestoroch, čo tomu ale namiesto pôsobivej ponurej hrôzostrašnej atmosféry dáva skôr neprehľadnosť. To, že to dopadlo tak, ako to dopadlo, ma mrzí z toho dôvodu, že téma je fascinujúca (gigantické podzemné priestory pod Moskvou) a ak by sa spracovala dobre (v samotnom filme o ne paradoxne príliš nejde, dej sa pokojne mohol odohrávať v akýchkoľvek iných podzemných tuneloch), mohol by to byť šokujúci film, z ktorého by boli znepokojené desaťtisíce ľudí na celom svete. 40% za pôsobivú (hoci totálne nespracovanú) tému a za to, že podobné (tiež skupinka v podzemí zmätene pobehujúcich ľudkov) INTERMEDIO s Edwardom Furlongom bolo OVEĽA horšie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Námět slibnej. Prostředí podzemí mě přitahuje už od dob filmu CHUD. Tohle je nakonec docela solidní trashová záležitost s přijatelnou atmosférou. Nic mimořádnýho, ale ve své kategorii docela uspokojující počin. Není to zas až tak špatný aby si to zasloužilo černou barvu. Za mě to bude 50% ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Stále jsem na tomto filmu hledal něco, co by mě bavilo nebo se mi alespoň trochu líbilo. Jenže, když se po hodině a 15ti !!! minutách objevily titulky, bylo mi jasné, že tento "dokument moskevských kanalizací" už vícekrát vidět nemusím. PS je to takový bulšit, že nebudu udělovat, jinak obvyklé, vyjádření v procentech!! PS2 10% pro distributora za to, jak popsal obsah filmu. Kdyby to tak totiž bylo, tak je to minimálně na 50%:-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět toho filmu je dobrý a určitě stojí za povšimnutí, ale jeho filmové zpracování je už na tom podstatně hůř. Když jsem viděl trailer k tomuto filmu, řekl jsem si, že tohle musím vidět – to bude paráda. No a musím říct, že jsem se šeredně mýlil. Ani po čtyřech pivech jsem nenašel zalíbení v tom, co jsem viděl na televizní obrazovce. Ze začátku jsem se celkem bavil a líbily se mi scény, které režisér natočil ve špinavých uličkách s bandou bezdomovců. Ale když přišlo na samotné podzemí, nastala velká mýlka a úroveň i atmosféra začala upadat. Samotní démoni se zde vyskytovali formou stínů, které se udělaly při svícení baterkou na zeď před vámi a byly vlastně stíny postavy ... úúúúú ... fakt moc strašidelné. Bál jsem se doopravdy moc, a to ještě nebylo všechno. Potom přišel konec filmu a já jen nevěřícně hleděl na to, co se dělo na obrazovce mé televize. Kdyby mi tohle někdo pustil před tím, než bych si pustil film od začátku, tak bych vlastnoručně to DVD vzal z mechaniky a rozdupal. Nevím, možná to budete vidět jinak, ale pro mě to byla trapárna největšího kalibru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pod Moskvou to sice vypadá hezky, ale jinak tam vládne nuda, nehybnost, stereotyp a nezáživnost. Stačí si pustit prvních cca 15 minut a můžete to v klidu vypnout, protože nic jiného než v úvodních patnácti minutách se již ve filmu neodehraje. Děj pořád dokola bez špetky nějaké snahy, invencí nebo nějakých nápadů jen pořád dokola opakuje čtyři hlavní sekvence - bloudící věděc, blodící skupinka hledající vědce, pobíhající děti, stínoví démoni. Tu a tam někdo (nezáživně) zemře a ke konci, kdy už si tvůrci řekli, že ty čtyři dokola opakující se sekvence asi už lezou na nervy, je proložili dvěma/třema flashbacky, jimiž se rovnou snažili vyřešit nějakou tu pointu. Netušil jsem, že je na tom Val Kilmer už tak špatně, že vzal tohle, asi asi se rád prochází podzemím. Přitom ten potenciál z toho cítit jde, škoda, že jej patrně cítí jen diváci a ne tvůrci. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za to, že by tento film mohl být skutečně dobrý. Pod Moskvou má opravdu neskutečně promarněný potenciál. Místa ve kterých se film odehrává by mohla být fantasticky děsivá, stejně jako jiná místa na zemi, která jsou pro horor jako stvořená, kupříkladu Pařížské katakomby. Jenže z Pařížských kakatomb jsem viděl pouze pubescentní koninu Katakomby a z těch ruských zase tohle. Tvůrci měli tolik možností jak toto prostředí využít, třeba se měli vykašlat na nějaké stíny a démony (a na holčičku obšlehnutou z Japan hororů) a měli z toho udělat kriminální drama o osudech lidí, kteří si v podzemí vytvořili svou vlastní komunitu, ve které by skupinka vedená Gallem vyšetřovala ztrátu kamaráda. Nebo měli udělat pořádný kulervoucí horor s komunitou brutalistů žijících v podzemí. Ale tohle? Tohle není nic. PS: Val Kilmer už je vážně odkecaný. PS2: Film jen podtrhuje můj názor, že filmy ve kterých mají prsty Španělé jsou debilní. Teda, vyjma Almodóvara, i když u toho je to tak půl na půl. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľmi tajomné a mysteriózne, až tak, že určite ani scenáristka (ktorej filmografia obsahuje ešte jeden film), netušila, o čo v tomto túlaní sa pivničnými chodbami ide. Príbeh nula bodov, atmosféra nula bodov, napätie nula bodov, takže o horor ani thriller určite tiež nejde. Tak o čo? V každej druhej vete sa spomínajú nejakí démoni, pobehujú tam nejaké deti, to má akože pôsobiť strašidelne? A prečo, preboha, v tom hrá Vincent Gallo? Asi jedine preto, že rozpočet bol pár stovák dolárov a tak sa domnieval, že to bude nezávislý film a scenár si dopredu neprečítal. Almeida vezme úlohu v hocičom, podobne aj Serbedzija a Kilmer, ktorý sa tu objavil len na pár sekúnd a mladého Stalloneho som ani nezaregistroval. Tento produkt by mali premietať na všetkých filmových školách, ako sa nemá točiť film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sledovať, ako sa po akýchsi katakombách blúkajú houmlesácke detičky(?) a banda trotlov a to bez nejakého náznaku napätia a atmosféry, pozerať sa ako Val Kilmer prekračuje svoj vlastný herecký talent smerom dolu, na to všetko treba mať trpezlivosť. Mne dnes akosi haprovala. ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Ultra levná a špatně natočená antiduchařina, kde Val Kilmer se jen vyhne a evidentně většinu rozpočtu sežral jeho výstup. Po zbytek doby se člověk nedoví více o pozadí věcí v katakombách. Ty děti duchů nebo co to mělo být? Opravdu nestrašidelné. Navíc většinou doby se nepřílíš snaživí herci pohybují v chodbách a to je tak asi vše, co si z filmu vemete. Pak to za minutu zapomente! Raději jděte spát. 82 minut spánku nemusí mít jako kulisu tento film! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tím filmem chtěl básník říci. Není to ani horror, ani směs thrilleru kombinovaná s náboženskou tématikou, ani archeologie, je to nevysvětlený blábol o něčem, co se odehrálo v Rusku v roce 1920 ( po celou dobu se to nedozvíte). Přízraky děti v podzemí, přízraky duchů v přízemí, no závěr nezávěr v podobě prokopnutí okénka v chrámu. Mám bujnou fantazii, miluji historii, ale na tohle ani moje představivost nestačila. Kdo jste, prosím, tento film pochopil, napište mi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pod Moskvou“ je jedním z těch filmů, které je lepší raději zapomenout hned po tom, co se na ně podíváte. Anebo ještě lépe – vůbec se na něj nedívejte, protože tohle není něco, co by vám mělo cokoli dát. Není to zajímavé, není to zábavné, není to napínavé a už vůbec to není děsivé. Gallo a Kilmer jsou zde spíš jen jako reminiscence známějších jmen, ale to je opravdu všechno. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že to určitě nebude tak hrozné, jak tu většina píše...BYLO. Jediné co mohu pochválit je herecké obsazení, ale když vlastně herci nemají co hrát, atmosféra neexistuje, strach nepotkáte ani za boha a napětí má dovolenou, tak zůstane kolosální nuda... ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Musím súhlasiť s Horror Vamp,nič len nuda.Čo tam robil Val Kilmer,to neviem pochopiť,aj keď v tomto filme nehral hlavnú úlohu.Hral vodcu gangu.Stále dookola sa opakujúce zábery,tmavé chodby.Na konci filmu nejaké tiene,vraj démoni,aké úchvatné,úplne na posmech.Pod Moskvou je vchod do pekla,tak to už hej.Je to film na zaplakanie.Ak by bol film ešte dlhší,tak to by bola katastrofa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nech si o mne mysli kto chce co chce, ja neverim v chujoviny ako UFO /Unidentifying flying objects/, ale verim v druhe metro v Moskve. Uz tam - aspon vo filme zmizol i dr. Grujic z Variola Vera, teda pardon, Rade Serbedzja. Tempo na urovni, dialogy dobre po dlhej dobre, videl som aj Vala Kilmera /Lovci lvu/ a dost sa zaujimam o tie desive stvury, ktore udajne ibyvaju Moskovske Metro 2. Stalin ho nechal vybudovat, aby sa verchuska mohla rychlo presuvat v pripade konfiktu - a veru ze dobre urobil : 55 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor z prostředí podzemních labyrintů, které samo o sobě je dost lákavé. Ani mě nevadilo, že je to díky tomu celé ve tmě. Taky bych se tam rád podíval, ale bez početné a ozbrojené skupiny ani ránu. Nepopírám, že děj mohli více vyšperkovat, ale šlo to. Postavy jsou dost čitelné, tak že asi zhruba víme jak se, kdo zachová. Určitě na jedno podívání dobré, ale sledovat jen za tmy (né jako za sluníčka). ps-docela jsem žasl, jak se v těch chodbách orientovali jako by nic. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou spíš silně z milosti. Tenhle film má velký potenciál, ale vesměs se utápí sám v sobě. Nápady jsou nerozvinuty, kvalitní herci (Oksana Akinshina, Vincent Gallo) pobíhají sem a tam v temném podzemí, kde není vše řádně vysvětleno, i když vám pointy dojdou. Zajímavostí je, že dívat se na tenhle film v originálním znění by mělo být zapovězeno, protože kombinují ruštinu a angličtinu až nebezpečně komplikovaně, načež některé dialogy nejsou vůbec slyšet díky hudbě. Val Kilmer musel být zoufalý že tohle vzal, jeho postavu by mohl zahrát kdokoliv jiný. No a proboha, ten polibek! Tak nelogický polibek jsem ještě v žádným filmu neviděl. Díky němu jsem jednu hvězdu musel strhnout. Ach jo...proč jsou dobré nápady a herci nevyužity a režie se scénářem zpackaná? ()

Reklama

Reklama