Reklama

Reklama

Pod Moskvou

Trailer

Obsahy(1)

Za Stalinovy éry bylo v Moskvě vybudováno přísně tajné „Metro 2“ pro usnadnění činnosti a pohybu vysoce postavených členů a agentů KGB. Jde o systém podzemních chodeb, údajně ještě rozsáhlejších než moskevské metro. Antropolog Sergej (Rade Serbedzija), zabývající se jeho výzkumem, záhadně zmizel. Owen (Vincent Gallo) vede záchranný tým a objevuje děsivou síť jeskyní a katakomb, skrývajících ještě děsivější pověsti o démonických bytostech žijících v podzemí města. Tým musí vyslechnout ty, se kterými se Sergej naposledy setkal - zoufalé existence, jež si vybraly život pod městem a jejich vůdce Andreje (Val Kilmer) … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

baruss odpad!

všechny recenze uživatele

Film je to pekný... Škoda, že je to horor, ktorý nemá úvod, jadro, záver, atmosféru ani pointu... Možno mi niečo ušlo.. Teda zrejme... ešte si to možno pozriem niekedy raz, ale už jedine v pôvodnom znení s titulkami. A ak ho budem pozerat ešte raz tak jedine preto, lebo nechcem veriť tomu že takýto film môže mať bezpointový koniec. Možno by som dal aj jednu hviezdu, ale ten záver ma vážne nasral. Hm a ak to napríklad porovnávam filmom Mamut tak ten odpad! je vyslovene zaslúžený. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dobře, je jasné že ne všecko z nové ruské kinematografie je čiré zlato, ale něco tak mizerného jsem nečekal. Film selhává prakticky ve všem, od naivních hereckých výkonů, přes dementní scénář až po nulovou atmosféru. Režisérčin amatérismus dokonává dílo zkázy. Jednu hvězdičku dám za námět, protože ten je vážně slibný. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Moscow Zero = nuda, tma, blúdenie, chaos... Na navodenie dusnej atmosféry určite nestačí pár prednesených apokalyptických veršíkov a neustála tma. Príbeh založený na tom, že niekto hľadá niečo, ale keďže sa stratí, ďalší sa ho vyberú hľadať a všetkých dovedna sleduje niečo neznáme, zlé a temné je skrátka slabí na to, aby výraznejšie zaujal. 15% ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Prakticky film bez děje, bez efektů a bez napětí. Celou dobu jenom vyčkáváte, že se něco bude dít a na závěr zjistíte, že se nic dít nebude, jelikož jsou už titulky. Jednu hvězdu za snahu, ale váhal jsem mezi odpadem. ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Má to hned několik háčků a nesrovnalostí, ale také hodně dobrý námět, tak nejdřív k němu. Že pod Moskvou existuje systém katakomb a labyrintů, ve kterých se skrývají různí démoni a prapodivné existence, tak to je námět jak hrom. Bohužel je to scénaristicky i režijně tak špatné, že z tak velkého potenciálu, který tento nápad měl, tvůrci vyždímali prachsprosté nic. Celý film na mě působí neuspořádaným a rozkouskovaným dojmem, místy jsem se i ztrácel. Ale hlavně zde není ani náznakem nic vysvětleno, prostě a jednoduše - diváku, domysli si všechno sám. Což na druhou stranu vůbec není na škodu, ale zrovna v takto pojatém filmu by to přeci jen chtělo znát nějaký hlavní cíl a motiv, proč se to tak všechno vlastně stalo - tak trošku možná tuším, ale jsou to jen mé domněnky. Tak promarněný potenciál, až je mi z toho k pláči. K vyššímu hodnocení mi toho chybělo opravdu mnoho. 30 % ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se určitě nebál, jenom chodby a chodby, Když se chcete bát potřebujete vidět démony a cítit mrazení v zádech. Ale pod moskvou vás nic takového nečeká, jenom dítě v černém a bubu. Takhle trapný konec jsem už dlouho neviděl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Teda, námet je určite sľubný. Výprava do hlbín pod moskvou kde žijú stratené existencie a za riekou je vchod do pekla, to by mohla byť fajn hororová mystifikácia. Mohla, ale nie je. Zaujímavá myšlienka bola nekompromisne ušliapaná do hovna spracovaním ktoré nestálo za nič. Nakoniec ostal len podradný zmätený blábol o tom ako sa nejaký kňaz a jeho najatý sprievodcovia potácajú tmavými chodbami. Okrem nich a hromady sutín sú dôležitou súčasťou "vyprávania" aj ustavičné a únavne bezmyšlienkovité prestrihy na nejaké pobehujúce decká s domaľovanými monoklami, ktoré tam dole oxidujú niekedy od roku 1920 a čakajú na spasenie. Na to ostatne čaká aj divák čučiaci na túto podivnú poloartovú patlaninu, ktorá nemá ani šajnu o čom chce akože byť. Občas sa na scéne objavia aj tajomné tiene, čo majú byť asi nejaký démoni, ale inak sa film spolieha hlavne na to že naženie divákom strach iba večným drístaním vystrašene pregĺgajúcich pátračov o hypotetických veciach ktoré neuvidíme. No a keď film z ničoho nič proste skončí len tak uprostred všetkého, je isté že bolo práve ničotne premrdaných 82 minút času ktoré som mohol stráviť trebárs honením si, čo by malo minimálne omnoho uspokojujúcejšie finále. Najpozoruhodnejšie na celom filme bolo, keď som tam uvidel chlapa čo vyzeral ako Val Kilmer a ja som si hovoril že to nebude on, ale nakoniec som sa dozvedel že bol. Wau! ()

aLPaC odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad a téma určitě dobré, což o to. Kdyby se to zpracovalo celkově úplně jinak, tak to mohl být jistě velmi zajímavý thriller. Takto z toho vylezlo něco neněco. Celou dobu se nic neděje, pochodování v tunelech o ničem, nudné a nezáživné, závěr mi jaksi unikl, vlastně abych řekl pravdu, vůbec nevím, o čem celý film vlastně byl. Nepochopil jsem to jako většina zdejších hodnotitelů. Chyba je tedy rozhodně na straně režisérky, jejíž jméno (zde Lidón, ve filmu Luna) jsem slyšel poprvé. A to jsem měl předtím Vincenta Galla poměrně ráth. Škoda. ()

Santino7 odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy ma mrzí, keď sa z nádejného filmu so sľubnou témou (medzi aké prostredie moskovských tajných chodieb rozhodne patrí) stane obrovský prepadák, ako tomu bolo aj v tomto prípade. Samozrejme, už podľa tunajších hodnotení mi bolo jasné, že ničoho extra kvalitného sa proste nedočkám, lenže zhovadiť to až takto? Za horor sa to pokladať ani príliš nedá, keďže to neobsahuje absolútne žiadne ľakačky a ani čo i len trošku strašidelné scény, a inak neviem, čo by to tak mohlo byť. Žánrové zaradenie je občas skutočne ťažké, hlavne pokiaľ je film jednou obrovskou fraškou. Doteraz nemôžem pochopiť, že Kilmer sa na takúto frašku vôbec dal nahovoriť. Mal som dokonca nutkanie tentokrát porušiť môj zvyk a výnimočne film ohodnotiť ako odpad a to už je čo povedať (a predsa ho výnimočne dám!). Pôvodne som tu mal aspoň tú povestnú hviezdičku za snahu, lenže spätne prehodnocujem - tak sľubná téma a tak hriešne domrdaná. 0/5 ()

infected 

všechny recenze uživatele

Blbost která na první pohled vypadá lákavě,nápaditě a tajemně. Val Kilmer tam má sotva pár minut prostoru ale celé je to špatné a nudné že je mi totálně jeho role lhostejná. Komplex podzemního labyrintu má atmosféru kterou ovšem sráží tragické dialogy a prostřihy s dětmi-duchy které běhají sem a tam. Žvásty o démonech,tajemných symbolech,dalších chodbách a všudepřítomné kříže vedou tak maximálně k vykloubení čelisti způsobené zíváním. Z námětu se mohlo vytěžit mnohem víc,strach se nedostavil a dvě hvězdičky dávám spíš z milosti. To horáč Katakomby byl o fous lepší. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Žiadny filmový zázrak to nebol ale mysterioznu atmosféru to chvílami malo!Zábery na pravoslávne chrámy v Moskve v období zimy boli skvele zachytené a mali svoje kúzlo ale s dejom to už bolo horšie.Zopár postáv pobehuje po Moskovských katakombách 75 minút a snaží sa z nich vyslobodit potrhlého archeologa.Sem tam sa spoza rohu vynoria nejaké tiene mníšok a detí,ktoré sa tu ukrívali v roku 1920.Nejaké to rozuzlenie nečakajte,namiesto toho je tu tolko trápnych scén,že sa čudujem že ich tolko dokáže jeden film vobec uniest!Ale na postavu Ljuby,ktorú hrala Oksana Akinshina sa pozeralo dobre. ()

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Ač chápu,že na někoho tento film muže působit rozpačitě,mě se velmi líbil jak atmosférou prostředí tak i inviduální výkon herců.Jediná věc která mě trochu dá se říct zklamala je závěr,ale to je tak jediné co se dá hodnotit záporně,jinak lepších čtyři hvězdy. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No, páni, co zde komentovat? Nic, žádný děj, žádní herci, "bloncání" v podzemí a spousta nudy. Ve filmu jsem nic nezaslechl o tom co píše distributor, a prostě se nudil. Byl to vůbec horor?? Pro mne tedy ano, ale v tom nejhorším slova smyslu, neb sledování volovin je ztrátou času a to je pro mne horor vždy. A tento snímek je volovina tedy excelentní. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem zklamání. A to dost velký. Ve filmu nebylo prakticky nic, jen katakomby a tma a tím vším probíhala parta lidí. Super zábava asi tak na 6 minut, ale na na 82. Bohužel ve filmu nebylo nic. Horor bylo jen to dokoukat do konce. Jedna hvězda za tu pěknou rusandu a za Vala Kilmera. 10 % ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Jsem milostivý,dávám za jedna!Velice blbý film,kde banda týpků bloudí přiblblejma tunelama,cosi je sleduje,neustálé naznačování a nakonec nic.Jen jakási pofidérní atmosféra strachu,předčítání z bible či co,prostě nevím,co tím chtěl básník říct?! ()

Reklama

Reklama