Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 17. století, když Maďarsko válčí s Turky, obyvatelé jedné malé vesnice v Karpatech čelí zlu hraběnky Elizabeth Bathoryové, obviněné z toho, že se koupe v krvi panen. Hrabě Thurzo uvězní hraběnku v klášterní věži. Příběh pokračuje v současnosti. Keith píše knihu o hraběnce Bathoryové a cestuje přes Maďarsko se svými přáteli do míst, kde hraběnka žila. Když zkouší nalézt onen klášter, potkává nádhernou a svůdnou Elizabeth, která je provádí po okolí kláštera. Keith a Elizabeth se do sebe zamilují. Poté mají dopravní nehodu, díky níž dojde k velkému šokujícímu odhalení. (videofil)

(více)

Recenze (31)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když někde hraje Christopher Lambert, neznamená to, že to nemůže být slabý film. Ovšem i když už takový je, pořád zůstává jedno: hraje v něm Christopher Lambert. Legenda o upírech v podstatě není ani slabý ani špatný film, je jen takový trochu divný. Tohle romanticko-fantasy-horrorové lehce komediální drama není ani tak o upírech, to mě mile překvapilo. Dalším překvapením bylo, že je to snad první příběh, kde není s Betty Bathory nakládáno jako s yvyloženě zápornou postavou. Rozhodně mě mile potěšily ty deja vu sekvence, dodávaly filmu správnou atmosféru. A v poslední řadě mě potěšilo prostředí, v němž bylo natáčeno. A taky je tu, samozřejmě, Irena A. Hoffman. Tomuhle všemu se docela dobře podařilo přebít trochu toporně a špatně vyprávěný příběh (jehož pointa ale zase není tak špatná, pomineme-li závěrečnou scénu s řidičem náklaďáku). Shrnuto do jedné věty - negativem filmu je, že to není moc dobrý film, jeho pozitivem je, že je to zajímavý film. A tahle kombinace se jen tak často nevidí. A navíc tam je Lambert, že jo... ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Mě to rozhodně bavilo! První polovina filmu je správně tajemná a napínavá i když následné překroucení osudu hraběnky Báthory v druhé polovině je poněkud směšné. Co mě ale zklamalo byl Lambert. Pokaždé, když tam byl jsem se děsně nudil a většina dialogů co mu lezla z pusy byla vážně k smíchu. Nicméně to pěkně vyvážil interiér v podobě zámku a sympatická hlavní dvojice. Konec s řidičem trucku je pak jedno veliké wtf, to jsem se vážně smál! ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zábavný film půjčující si jméno Alžběty Báthoryové a některých z jejího okolí, doplněný o cestování mezi různými dimenzemi (což se několikrát během filmu projeví jako deja vu) a neskutečně přehrávajícím Christopherem Lambertem. Ireně A. Hoffman to v bílých šatech s podprsenkou ven docela sekne, škoda jen, že film s ubíhající stopáží ztrácí na zábavnosti i zajímavosti. Ale na 22% bych to neviděl, viděl jsem daleko horší věci. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sice je to slabota, a dokonce velká nuda ale prostě jsem to dokoukal a po vyndání DVD z mechaniky jsem jenom kývl hlavou dal do obalu a dal si do svazku "Filmy který už nechci vidět", ale čekal jsem to i přes tohle všechno o něco horší. Sičení když LAmbert jde pít krev je sice srandovní a při dialozích jsem čuměl co to zas melou, ale čekal jsem to horší. Tak aspoň slabé 3*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Legenda o Elizabeth Bathory. CITÁT - Na co potřebujeme mapu, když víme, kam jedeme.......... Elizabeth je zvláštní a hezká, zahrála si jí Irena A. Hoffman. Od začátku je divákovi jasné, co je zač. Otázka je, zda zůstane tak milá, nebo bude zabíjet. CITÁT - Život nikdy není takový, jak si ho naplánuješ........ Scéna s vlky byla nevěrohodná a celkem divná. Chování některých aktérů je mnohdy nesmyslné a tupé.. Zvláště Igor a JJ moc vychování nepobrali. Opakované scény a situace jsou spíše matoucí a až na konci jsou vysvětlené. CITÁT - Chci vás zabít a vysát vám krev......... Je to celkem nudné, bez pořádného napětí s nic neříkajícím hudebním doprovodem. CITÁT - Já už se vážně začínám nudit....... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Maďarsku, Německu a Rakousku. (Terva)

Reklama

Reklama