Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Edgecomb se vrací ve vzpomínkách do roku 1935, kdy byl zaměstnán v louisianské věznici jako hlavní dozorce. Tenkrát se tam setkal s výjimečným, byť duchem prostým mužem, který byl obdařen nejen velkým srdcem, ale také nadpozemskými schopnostmi. Byl to John Coffey, neprávem odsouzený na smrt za vraždu dvou malých holčiček. V té době trpěl Paul těžkým zánětem močového měchýře a také neměl šanci zbavit se sadistického, všemi nenáviděného dozorce Percyho. Jednoho dne chce s Paulem mluvit Coffey. Když se k němu přiblíží, chytí ho rukou v rozkroku, pak šokovaného Paula pustí a on uvidí, jak černoch vypustil z úst černý oblak, a současně si uvědomí, že jeho bolestivý zánět zmizel. Coffey má zvláštní schopnost, díky které vyléčí ženu správce věznice, ke které ho tajně v noci převezou, dokonce oživí cvičenou myš jednoho vězně, kterou zabil zlomyslný Percy. John Coffey, kterého čeká smrt, přijímá svůj úděl odevzdaně a bez hořkosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 912)

golfista 

všechny recenze uživatele

Darabont - specialista na vězeňské drama :) Nádherný dojemný snímek s nádechem mystiky jako adaptace knihy Stephena Kinga. Vynikající výkon Toma Hankse v hlavní roli Paula Edgecomba, jeho kolegy Davida Morse a také černého obra M.C. Duncana jako John Coffey. Nezapomenutelný film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Darabont podruhé vstoupil do stejné řeky. Po Shawshanku opět natočil film z vězeňského prostředí a opět podle románu Stephena Kinga. A opět skvěle. Co skvěle, úžasně!! Když jsem šel z kina, byl jsem jako opařený. Doma jsem nadskakoval nadšením, že jsem viděl nejlepší film svého života. Teď s odstupem mé emoce vychladly, ale rozhodně řadím Zelenou míli mezi nejpozoruhodnější filmy posledních let. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stephen King může být tentokrát spokojen, další jeho kniha se dočkala špičkového filmového zpracování. Tomu vévodí postavy Michaela Clarka Duncana a Toma Hankse, kteří rozehrávají tříhodinový příběh o božím zázraku a Zelené Míli, kterou každý z nás kráčí...a aby toho nebylo málo, Thomas Newman ještě ke vší té kráse zkomponoval působivou hudbu. Nádhera... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tři hodiny hezky zrežírovaného, nestřídmého ždímání slz. K dalšímu zhlédnutí narozdíl od Shawshanku ani nemám chuť. 70% Zajímavé komentáře: fantoci, PALINO, Mahalik, Triple H, reypal, Othello, Petroniusx ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film získává na intenzitě s přibývajícím dějem. Postupně vás to "vcucává." Při jedné z finálních scén jsem vstal ze židle a fascinovaně couval od obrazovky! Skvělé. Od Darabonta další perfektní práce, King mě začíná zajímat :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je jen málo filmů při kterých člověk má v sobě hrozně moc emocí, tenhle fim je Vás objeví . Je to nádhera sledovat něco tak krásného jako je tento film --je to boží zázrak. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, kdo umí - umí. Frank Darabont toho moc nenatočil, ale v jeho filmografii se skví hned dvě perly nejvyššího kalibtru. A Zelená míle je jednou z nich. Stejně jako ta druhá perla (Vykoupení z věznice Shawshank) i tahle vznikla na základě knižní předlohy Stephena Kinga, známého spíše jako tvůrce hororů (mj. Záření, To). Herecké výkony v Zelené míli je celkem zbytečné rozsáhle popisovat, ale nedá mi to. Tom Hanks je jako vždy kladný, spravedlivý a lidský. David Morse je na své možnosti nezvykle výrazný. Michael Clarke Duncan je obrovitý a málomluvný. Michael Jeter je kouzelným způsobem vyšinutý milovník myší. Sam Rockwell je působivě psychopatický provokatér. A tak bych mohl pokračovat dále. Ale nemá to smysl, nejlepší obrázek si každý udělá, když se na tenhle skvělý film podívá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $136,801,374Tržby Celosvetovo $286,801,374Neskutočný zážitok!!! Keď som sa k tomuto filmu dostal prvý krát žasol som nad prevedeným tak že som si ho musel v zapätí pustiť aj druhý krát. Darabont natočil jeden z najlepších filmov, ktorý samozrejme bol ako býva zvykom odignorovaný na Oscaroch.... jedine čo ľutujem že som sa na tomto filme nemohol kochať v kine, sakriš s prácou. /100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vydžet se dívat na tento film bude pro jednu skupinu lidí utrpením a pro druhou požehnáním.Prvním říkám jděte na akční film druhým říkám aspoň někdo chápe, čemu se říká pořádný film :) a zajděte na Vykoupení z věznice Shawshank!! Bezchybná záležitost, která i přes neuvěřitelnou délku nenudí, překvapuje, pohladí a rozplaká. Frank Darabont je velký dábel a doufám, že bude točit a točit, protože jeho filmy stojí za to. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank Darabont .. Když už se Frank Darabont rozhodne místo psaní scénářů i něco natočit, stojí to za to!! I při prvním shlédnutí mi víc než tříhodinová stopáž uběhla velmi rychle a na konci jsem skutečně zíral. Výborná adaptace, skvělé obsazení a další filmový klenot! Nejen to je Green Mile.. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Na poprvé jsem si říkal:Moc dlouhé, nuda, jen ten Tom Hanks byl dobrý. Po druhé je to lepší film. Po třetí je to skvělé začínám brečet. Po čtvrté to považuji za jeden z nejkrásnějších a nejlidštějších film co jsem viděl. Zásada po tomhle filmu:Nedejte na první dojem!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdu originálně uchopený příběh novodobého příchodu Krista a ač jsem bezvěrec, byl jsem dojat... Výtka by tu ovšem byla - možná že je Darabontův film až příliš prvoplánově slzopudný. Dokonalý námět, skoro dokonalý film... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Vlezlý patos, zázraky, popravy, pochcánek Percy... Hodně emocionální film, ať už to znamená cokoli. Hlavní postavy meh, zato takový zkoušeč elektrického křesla ("už to nikdy neudělám, to je jistý"), dozorce jak obrázek Barry Pepper:3, obrázek#2 Gary Sinise, ALE HLAVNĚ Divokej Bill aneb skvostný magor Sam Rockwell zachraňuje ochotu projít si tím martyriem někdy znovu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

až budete bloudit v temnotách, modlete se, aby jste potkali Johna Coffyho. jmenuje se jako kafe, jen se to jinak píše. určitě ho poznáte, protože žádnej jinej obrovskej černoch, který se boji tmy a občas v noci pláče vám z tý tmy nepomůže. možná vám cestou řekne něco jako ,,nešlo to vrátit šéfe", ale vy strach mít nemusíte, pokuď zrovna nejste zlí lidé. možná taky vzpomene na paula edgecomba, jak mu splnil poslední přání a taky jak byl v kině. jen stěmi, kteří mu veřili. myslím, že o posledních slovech, která slyšel s vámi mluvit nebude. stejně by vám poloha 1, poloha 2 , asi nic neřekli. ale když se mu podíváte upřímně do očí, jistě zahlédnete pana Jinglese, tedy naději. pro nás, pro všechny. a až vás vyvede zpět, pronese svojí typickou omluvu ,, teď si potřebuji odpočinout. jsem hrozně utahanej šéfe. jako pes". a vy buďte rádi, že to šlo vrátit! a poděkujte. i za mě. ()

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama