Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Recenze (73)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná kopírka "Barbara Conana", kde místo jednoho kulturisty v hlavní roli, jsou zde hned dva, navíc dvojčata, a dokonce ještě dřevěnější a humpoláčtější než Arnold. Místo nietzcheovského étosu zde máme jalovou rozjařenost, místo epického příběhu o zrození legendy dostaneme báchorku o jaunerácké mystice a opulentní krvavé bitvy nahradily specer-hillovské peckovačky. Naštěstí "Barbaři", stejně jako všechny cannoňácké italské koprodukce, ale ostatně i větší část osmdesátkových italských brakovek oplývají nespočtem WTF momentů, vyšinutých peripetií a grotskně monstrózních prvků (od strašlivých mechanických efektů po opulentní výpravu - viz trůn hlavního záporáka). Výsledkem je báječný camp od Ruggera Deodata, který přesně zapadá do barono-prášilovské linie italské žánrové kinematografie, založené na přístupu, že žánrové mantinely, logika a soudnost jsou pro nudaře. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Barbar CONAN krát dvě a co se týče demence ještě minimálně na druhou. Asi jedna z vůbec největších fantasy sraček:) Dva bratři-dvojčata vyrostou v barbary, to znamená v neohrožený a úplně vymletý nabušence. Fakt dvojka k popukání. V boji za dobrou věc se utkají třeba s vlkodlačím tragédem, nebo hrozivým dračím zmrdem. V menších rolích potkáte George 'Antropophaga' Eastmana a Michaela 'chicken fuckera' Berrymana - ten je tady přímo kouzelnej. Co víc k tomu filmu říct - prostě úplná demence, ale naštěstí (2x podtrženo) taky dobrá sranda. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních vln zájmu o fantasy filmy, vzedmutých na počátku 80.let úspěchem Barbara Conana a Excalibru, vyplavila i tyhle dva bratry s obrovskými svaly a malým nebo spíš žádným mozkem. To, co v režii Ruggera Deodata předvedli, je nefalšovaným defilé nepředstírané nablblosti. Jako by se ochotnický spolek kulturistů, kteří o filmovém umění slyšeli jen jednou v životě, a stejně netušili která bije, rozhodl po zhlédnutí Conana, že když může Schwarzenegger, tak oni přece taky. Vypadá to přesně jak to zní, a hůř už nelze. Obskurní freak show. Pouze pro otrlé. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Totální trash, plagiát Conana, ale ve 13 nebo kdy sem to viděl, se mi to líbilo. Myslím, že by to klidně mohl být kultovní film. Rozhodně lepší, než Nájezdníci z Atlantidy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Ja to teda trochu prepálim, lebo za posledný týždeň som videl skoro všetky talianske sword and sorcery a The Barbarians je vizuálne inde. Ostatne nečudo, veď stál možno desať krát viac ako priemerný apeninský flák. Masky, kulisy (najmä tie modrasté bažiny a jaskyňa) a make-up sú také dobré, že je strašná škoda, aký kolosálny dríst je ten príbeh a najmä jeho prevedenie do rádoby komédie s dvoma hulákajúcimi retardmi v hlavných rolách. Čaro talianskych fantasy je práve v tej natvrdlej serióznosti a ako komediálna sebaparódia to absolútne nefunguje. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba Pina Donaggia, hlavní představitelé jsou pěkně vyfakčení(hrají ale otřesně), Richard Lynch si opakuje roli z filmu The Sword and the Sorcerer(za kterou dostal Saturna) a kostými jsou vykradený z Rudé Sonji. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tady se tvůrce slovutných (mám je rád) Kanibalů zrovna dvakrát nepředvedl. V inspiračním koši lovil tradiční italské fantasy a dal tomu trochu akčnější ráz. To vše dost pokleslým způsobem a s pekelnou dvojicí léta vězněných barbarů v čele, co jdou doslova a do písmene vybouchat zajatou královnu ze spárů zlotřilých zlodějů rubínu. Ano, je to kapku překonbinované a leckdy zbytečně, samotný vypravěč v úvodu pusu nezavře, pořád má k příběhu co říct. Kdyby to dělal aspoň vtipně, jenže humor a především nadhled zcela chybí a zůstanou oblbující macho pózy a hlášky na úrovni školky. První půlka je tedy značně nudná a nezajímavá, ta druhá to o něco vyvažuje, svoje dělají mimořádně trapné triky, které jsou hodně zábavné. Konec ovšem zase řádně naštve, díky překonbinovanosti děje se uzavírá několik okruhů najednou, což není zábavné ani za mák. Deodato se nepustil do ničeho ostřejšího, překvapivě to odmával velice krotkým způsobem (asi tak dvě scény byly násilnější). Musím uznat, že když to člověk vidí ve VHS kvalitě a duní mu v tom to nefalšované italo disco, tak to jisté kouzlo má. Ne však takové, aby se to dalo označit za dobrý film. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, zas tak hrozný to přece nebylo. Jistě, je to hovénko na Conanově sandálu, ale pokud chcete vidět pravou fantasy sračku, tak (ne)doporučuji např. o rok mladší Gor, rovněž z produkce Cannonu. V mých očích již tak kulhajícímu dílku podráží berlu hlavně jeho komediální rovina, postavená především na dementní dvojici bří Paulů. To je v ostrém rozporu s probleskujícími trademarky páně Deodata - občasnému gore či odhaleným ňadrům. Golan s Globusem zřejmě chtěli zacílit poněkud rodinnější publikum... Deodato musel být spokojen s Berrymanem, kterého si sem zřejmě přitáhl po jejich nedávné spolupráci v Sejmi ho a běž. Nicméně jeho role spočívá v zubení se a mručení s rohem připevněným na čele a v akci ho také moc neuvidíme, takže jeho fanoušci si příliš neužijí. Jedna z posledních rolí matadora italského trashe George Eastmana, zde v roli obchodníka se zbraněmi v hospodě U krvavého škopku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se podobných barbarských fantasy nenatočilo více, protože zrovna tyhle mě z fantasy žánru baví jako jediné a nejvíce. Barbaři jsou sice dost nechtěně humorní, příběhově dost odfláklí a hlavní hrdinové dost dementní (zastydlá puberta?), ale přesto je to zábavnější, zajímavější a pro mě přijatelnější než většina současných fantasy slátanin pro malé děti.. ()

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Populárny film z dôb pirátskych VHS. Už ako dieťa som tušil, že The Barbarians sú strašný brak a projekcia po takmer 30 rokoch tento môj dojem iba umocnila. Bezostyšné vykrádanie Conana (scenár pravdepodobne pod zámienkou víťazstva v školskej súťaži v tvorbe fantasy prózy napísal žiak prvého stupňa ZŠ), slaboduché dialógy, aj v rámci svojej doby komické triky a to všetko umocnené dementne sa škľabiacimi bratmi Paulovci. Slovné spojenie "zlý herecký výkon" v ich podaní nadobúda úplne nový, obludný rozmer. Jeden z bratov, evidentne majúci problém so súvislými dialógmi, ktoré sú dlhšie než jedna veta teda namiesto rozprávania radšej celú dobu hlasno híka ako páriaci sa osol... fakt neskutočná sračka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lacné béčko, ale zábavné a akčné. Ak si nebudete všímať neuveriteľné prehrávanie hercov a chudšiu výpravu, budete sa baviť kráľovsky. Ja som sa bavil. ()

curunir odpad!

všechny recenze uživatele

,,TAKŽE?" ,,TAKŽE, ČO?" ,,KDE JE TEN RUBÍN?" ,,NEVIEM, CANARY VRAVELA, ŽE TU BUDE." ,,KDE?" ,,NO TU." ,,TU?" ,,HEJ, TU." ,,ALE TEN RUBÍN TU NIE JE!" ,,TO VIDÍM, ŽE TU NIE JE." ... __ Keď som bol ešte veľmi malý, pustila mi moja mama aby som ju neotravoval pri varení tento film, ktorý sme mali nahratý na VHS. Už vtedy na mňa pôsobil dosť zvláštne a jediná vec, čo mi viacej utkvela v hlave bolo zabíjanie ,,draka", kedy na sa dvojku nevydarených bračekov vysypala kopa humusu z jeho vnútorností. Ako to už u mňa býva, rozhodol som sa po rokoch opäť si zaspomínať na nejaký film z detstva a tak prišla rada aj na tento ,,skvost". Neviem, či bolo cieľom filmu prekonať dvojnásobne legendárneho Conana, každopádne by bolo ohromným úspechom keby bol aspoň 2x tak zlý ako Conan. Nespomínam si kedy som naposledy videl niečo tak hrozného akým je toto barbarské duo. Barbari totálne zlyhávajú snáď vo všetkých možných filmových oblastiach a to nielen v tých základných ako réžia, herci či scenár, ale do nevoľnosti dokážu človeka priviesť ako hudba, strih, kostýmy tak aj efekty. Obsahujú celý rad detinskej nelogickosti a zbytočných pasáži s prímesami akože ,,humoru" (krčma, vlkolak - smiech najväčší :-D) až sa zdá, že to nemôže byť myslené vážne. Lenže je. A z odpadu to nevyženie ani palec v horizontále za občasnú zaujímavú výtvarnú štylizáciu a nevyužitého Michaela Berrymana. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Snaha o napodobení Conanova stylu, která dopadla hodně mizerně. A to osobně Arnieho Conana moc nemusím, ale tohle může s klidem v srdci sám použít jako toaletní papír. ()

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama