Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Recenze (73)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Na špatný film mají Barbaři až pozoruhodně nádhernou výtvarnou stránku, tudíž se mi chce věřit, že ona špatnost byla záměrná. Děj tedy moc smysl nedává. Celá věc okolo rubínu je tak podivná, na druhou stranu ani další příběhové části na tom nejsou o moc lépe; například bratři Kutchek a Gore toho času v otroctví dospějí v časovém vakuu, zatímco ostatní čas ani trochu nezohyzdí, ale řekněme, že ve fantasy světě to funguje jinak a takhle by se dal obhájit možná každý nesmysl, který tu je. Nesledovat film v dobré náladě, asi bych se přiklonil ke dvěma hvězdičkám. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film zlyháva na všetkých úrovniach. Vzhľad filmu je celý zlý. Niektoré scény boli dobre natočené, ale tón a priliehavý, nevkusný „disco“ vzhľad oblečenia a vlasov, ktorými sú ľudia ozdobení, nedávajú vôbec žiadny zmysel, dokonca ani pri nízkorozpočtovom filme, ako je tento. 1/10 ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Dvaja neskutoční borci, sympaťáci a neherci v primitívnom fantasy inšpirovanom pravdepodobne Barbarom Conanom. Riadne WTF, ale s prižmúrením oka sa to dá dopozerať. Tak vysoké hodnotenie dávam hlavne kvôli ústrednej dvojici nehercov, ktorí ma ale bavili počas celého filmu. 45% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Je dosť možné, že toto je úplne prvý hraný film, ktorý som v živote videl. Aké následky to na mne zanechalo a aké hodnotenie si naozaj zaslúži, to posúdim, až keď niekedy nazbieram odvahu znovu si to po vyše 30 rokoch pozrieť... ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : NOMINÁCIE(1) : Najhorší nový herecký objav - David Paul, Peter Paul (Barbarský bratia). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film, vedle něhož vypadá Barbar Conan jako hluboké filosofické drama, s obsazením, vedle něhož vypadá Arnold Schwarzenegger jako charakterní herec. Zvlášť dvojčata Petr Paul a David Paul mnoho talentu nepobrala. Dalo by se říci, že čím více mají svalů, tím méně mají talentu - a oni mají opravdu hodně svalů. Je to škoda, protože na produkci se evidentně nešetřilo, a na výpravě to jde vidět. Prvních pár mlčenlivých minut je přímo vynikajících. Soundtrack nedosahuje kvalit díla Basila Poledourise, ale dobře se poslouchá a dává ději lehounký nádech epiky. Z narychlo natočených klonů Barbara Conana je to jeden z těch lepších filmů, přesto slabý podprůměr. Ale kde jinde je ke slyšení věta "Rychle, přiveďte všechny panny"? ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Dějově i stylem mě to moc přípomínalo Barbara Conana. Atmosféra fantasy byla stejně srovnatelná, avšak kvalit Conana nedosahuje. Jde jen o nějakou kopii ve dvou. Typické hádky dvou skutečných bratrů mě celkem pobavila a rozhodování jednoho z nich,, To nechci, chci to. To se mi nelíbí chci ono'', bylo dětinské, o to vtipné. 65% ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistej, že kdybych to viděl jako malej capart, tak je to u mě číslo jedna :-)) jenomže teď...inu, levnej, hodně hodně béčkovej fantasy masakr s dvouma kulturistickýma bráchama. Chlapi alá Conan tady furt pózujou (nejspíš si to spletli s kulturistickou soutěží), občas si vzpomenou co bylo ve scénáři, tak něco pronesou (dialogy jsou strašně jednoduchý a dicný) a hlavně teda bojujou se srandovním vlkodlakem, podivným drakem a ještě podivnějším Michaelem Berrymanem..no, je to síla, ale koukat se na to dá :) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Lacinější a brakovější klon Conana. Dvojnásobné porce svaloviny značí v tomto případě dvojnásobnou porci demence. Ale musím říct, že příjemně koukatelné. Pokaždé, když byli oba bratři na scéně jsem se musel pochechtávat jejich mizernému herectví, šíleným dialogům, umělým drakům nebo naprosto tragickým vlkodlakům (nebo co to bylo za ksindla). A bratři Paulovic, kteří v kožešině vypadaj skoro jako teplí bratři v tangách, zatímající svaly připadně se jinak prsící, téměř při každé možné situaci prostě nemají chybu. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o béčkovou fantasy s komediálními prvky. Začátek ve stylu Barbara Conana mi přišel ještě celkem snesitelný. Pak to jde ale naprosto do kytek kvůli ubohému scénáři a stejně ubohýmhereckým a komediálním schopnostem představitelů hlavních hrdinů. Film je taky jasným dokladem toho, že žádné triky jsou lepší než špatné triky. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Legracni beckove fantasy, ktere si ovsem odpad nezaslouzi. Myslim totiz, ze ani sebe samo nebere prilis vazne, a to je prijemne. Svalovci maj svaly, holky jsou pekny, Lynch jako hlavni zaporak je sazka na jistotu, a nesmi samozrejme chybet ani Berryman. :) 3- ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Kedysi som tento film mal rád, vo svojej dobe bombardérske dvojičky, ako keby Barbar Conan na druhú. Realita je však omnoho krutejšia. Ten film bol taký stupídny, že dnes nebyť starých spomienok mu dám buď jednu hviezdu alebo odpad. Takto dve a odpočívaj v pokoji. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé před více než 30ti lety na německé TV. Nerozuměl jsem ani prd (německy jsem nikdy neuměl), ale vůbec ničemu to nevadilo (jako děj, kde?). Byly tam dva borci co vypadali větší než Arnold (no nejsou a nikdy nebyli), a protože jsem poznal stejné brnění stráží jako měli stráže v o dva roky mladší Rudé Sonje (jak ty “rohaté lebky”, tak “zubaté úsměvy”), dlouhou dobu jsem filmy bral jako “ze stejného universa” :). Prostě nostalgie udělala svoje a já film viděl asi tucetkrát. Takže prostě pro mě nemůže být pod průměrem. A rozhodně nemůže být horší než zmíněná Sonja… to nejde… i přes ty tragické mechanické/gumové příšery :D. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Tohle je nostalgie. Ve skolce sme si myslely ze hlavni duo masakratoru jsou Arnie a sly a az po par letech vyslo najevo ze nejen oni dva mely nafoukly bicaky. Dvojcata Paulovi hrajou jako o zivot ale je jim to fuk prd platny. Jejich vykony pripominaj kampan tv nova,stan se hvezdou( jak nekdo z lidu prehrava scenku z nejakyho filmu) otresnost. Nastesti se tu nikdo nesnazi o vyhru zlatyho plesouna a tak se dopredu dere nonstop akce a zase jen akce. Nechybi carodejnice( moc sikovna dcerka),drak co ma v zaludku diamant a zaporak s xichtem richarda lynche takze o zabavu je postarano. Driv to zral snad kazdej koho sem znal tak proc ne dneska? ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Chápu, že lidi ten film nemají zrovna v lásce, ale když ono je to takové příjemně stupidní céčko, že nemůžu hodnotit méně. Navíc pro mě má i silnou historicko-sentimentální hodnotu:-) ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Pokud Barbary srovnáme s novým Conanem, tak vyhrávají -skoro- na plné čáře. Rozpočet a stáří filmu se sice na efektech podepisují, ale alespoň to není fraška a je to zábavné. Zadumaný pohled zpoza barbarsky klenutých nadočnicových oblouků přemýšlivého Jasona Momoy tady rozhodně nenajdete. ()

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama