Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Recenze (73)

K.O.vi 

všechny recenze uživatele

Bratři David a Peter Paulovi byli před obsazením do filmových rolí známí jako profesionální wrestleři. Vystupovali pod pseudonymem "bratři barbaři" (jak jinak :-)) Ten film je béčko nebo céčko? To je vlastně jedno... Pamatuji se na jednu scénu, kdy jeden z barbarů krčním svalstvem přetrhl oprátku z lana. Borec... ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný snímek, který se nebere zase tak příliš vážně (alespoň doufám, že to byl záměr) a je opravdu dobře natočený. Hned na začátku nám Ruggero naservíruje výborně zmáknutou honičku s povozem a pak valí dál a nenechá člověka vydechnout. Ústřední dvojice dementních gumáků v odporných outfitech je o dost sympatičtější, než by se dalo dle obrázků čekat a myslím, že vzhledem k tomu jak vyrůstali, je jejich tupost na místě a nedá se říci, že by byla zarážející. Tu a tam nějaká osvěžující brutalita, Michael Berryman a sexy herečky nejsou rozhodně na škodu. Když si připočtete cool atmosféru osmdesátkových vypalovaček, není co řešit. Příjemná fantasy blbina se spoustou zajímavých nápadů a zarážejících dialogů. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Na 80. roky celkom pohodový film a pre mládež pri popularite Conana určite aj zaujímavý, ktorý ovšem časom stratil na grádoch a upadol do zabudnutia. ()

JokerBaby 

všechny recenze uživatele

Lepší film o živote Barbarov som snáď ani nevidel. Film som si počas života pozrel viac krát a vždy som ho pozeral jedným dychom. Ono je to vlastne taká akčná rozprávka o divokých ľuďoch. Ale s indiánmi by som to neporovnával. Nedá sa . Toto sú proste krvy lačný Barbari. Film je možno tak trochu jednoduchšie natočený ale to je zámer pretože režisér chcel zrejme osloviť skupinu ľudí s bojovým duchom. Treba to brať tak , že každý sme iný a každému sa páči iný žáner. Kde jeden udelí filmu 5 hviezd niekto udelí jednu hviezdu. Ja za vyobrazenie tej doby dávam filmu 5 hviezd. A s Conanom Barbarom to vôbec neporovnávajte je to niečo ako keby ste porovnávali Winnetoua s filmom POSLEDNÝ MOHYKÁN. Na ktorú stranu sa prikloniť alebo ešte posuniem laťku APOCALYPTO. ()

mansonn 

všechny recenze uživatele

dlho som tento film hladal , naposledy som ho videl ako 8 rocny asi ,odvtedy ubehlo hodne rokov a teraz ked nato pozeram vidim dva experimenty klonovacej technologie, prekvapivy humor zakomponovany do deja-nedeja.A no ne sa to aj tak clkom lubilo ,urcite lepsie ako pirati z karibiku 2.3-diel aj ked neviem neviem pripominalo mi to film s E.Robertsom vo filme ve sluzbach krale kde sa hraju ze jazdia na konoch a princezna si peso taha svoje veno na voziku ....paaaani hehehehe ()

Marnotrat 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si zaslouží hvězdu už jenom proto že vznikl...ono je prostě člověku, po shlédnutí, tak nějak líp. Blbost ale usměvavá... ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Tomuhle "filmu" se dá snad buď jen odpad nebo pět hvězdiček. Je to totiž italská odpověď na Barbara Conana, které se můžete buď smát nebo plakat, nic mezitím. Pokud to pojmete jako komedii, nemá to chybu. Pokud byste uvažovali o motivaci jednotlivých postav, zvážili kvalitu děje a dialogů a občas propadli až studu za to, jakou volovinu to ti Italové natočili a kdo jim na to proboha dal peníze, musíte to zhodnotit jako neskutečnou kravinu. Hoši hrající hlavní postavy nevypadají ani na vteřinu, že by se skutečně pohybovali v reálném světě, a že by to snad skutečně byli barbaři:-) Většinu filmu se pohybují zvláštními přikrčenými přískoky, při nichž zřejmě vyniknou jejich tricáky, ale o to bizarněji to působí. Všechny postavy ve filmu vypadají, jako kdyby vylezli z blázince a jsou ověšení neskutečným harampádím - kostýmy jsou na Oskara. Totální béčko, včetně až neuvěřitelně nezvládnutých trikových scén (drak:-))))) O soudržnosti děje si nedělejte iluze... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Ale tak, byla to sranda. Mohli z toho udělat dobrou komedii, kdyby přidali více humoru. Jistěže je to další poconanovská hrůza mizerných kvalit, ale tak nějak mi to přijde milejší než Red Sonja, protože se to nebere tak moc vážně. Drak, co vypadá jako gigantický penis s hlavou psa staženého z kůže, to byla fakt síla:-) ()

Grimes 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková fantasy, kopírující Barbara Conana se dvěma ještě jednoduššími bratry barbary, záporákem, který trpí nejspíš nějakou cholericko romantickou schizofrenií a s kolísavou hudbou z toho dělají celkem skvost mezi osmdesátkovými béčkovými fantasy. Za mě průměr. ()

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama