Reklama

Reklama

Gogol Bordello Non-stop

  • Slovensko Gogol Bordello Non-stop (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na pódiu a v zákulisí s kapelou Gogol Bordello během jejího vzestupu z newyorského undergroundového fenoménu až k mezinárodní cikánsko-punkové superstár. Eugene Hutz a jeho cikánsko-punková kapela se stali mezinárodními hvězdami. Toto je příběh jejich vzestupu z role domovské skupiny klubu Bulgarian Bar v New Yorku až k mezinárodnímu fenoménu. Během natáčení v letech 2001 až 2006 režisérka Jimeno zaznamenala nejen jedinečnou energii potem a chlastem nasáklých koncertů, ale také myšlení provázející hudbu a maniakální charisma frontmana Hutze, pocházejícího z Ukrajiny (záběry ze starých soukromých filmů zachycujících Hutze tančícího ve svém malém kyjevském bytě, jsou naprosto vypovídající). Sledujeme také rostoucí radost jeho převážně přistěhovalecké skupiny z toho, že se ocitají v centru stále populárnějšího, kočovného, hudebního cirkusu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem napsat: Geniální jako vše kolem Eugena. Gogol forever!! a plácnout sem rovnou pět hvězdiček. Ale bohužel, ne všechny počiny, které táhne Eugen vpřed se musí vždy stoprocentně vydařit. Nevím, jestli to bylo technickými problémy nebo byl film opravdu tak mizerně nasvícený, ale mám pocit, že dobrou polovinu filmu jsem si jen domýšlela, jelikož se nořila do černočerných temnot. Oproti snímku z loňského Moffomu The Pied Piper of Hützovina dostali nyní dost velký prostor i ostatní členové skupiny. Jsou to bezesporu výborní muzikanti a skvěle střelení lidé, ale ať se na mě nikdo nezlobí - když totiž zrovna plátno neokupuje kostlivec, voskující si knír přípravkem na lyže či kýho výra, tak jsem se trochu nudila. Proto pro mě v souboji těchto dvou filmů zůstává vítězným počin české režisérky, byť se mi na mou otázku o srovnání snímků snažila Margarita namluvit něco jiného :-) A upřímně řečeno, nebýt vítězný dokument právě o rozjeté kapele, která veškerou práci odvede za režiséra sama a je u nás nesmírně populární, těžko říct, zda by mě její styl práce oslovil. ()

infotext 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi Gogol Bordello, kludne si pozrite, trochu zaujímavé aj ako sonda do sveta východoeurópskych imigrantov v NY, ale inak v podstate dosť nezaujímavý a jednostranný. Akurát vás nechá uvedomiť si, čo všetko sa z tejto partičky dalo vyťažiť a nevyťažilo sa. Dúfam, že raz niekto o nich natočí aj lepší dokument. ()

Reklama

Reklama