Reklama

Reklama

Přízraky z Abu Ghraib

  • USA Ghosts of Abu Ghraib (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument z původní produkce HBO vypráví o událostech spjatých s neblaze proslulým iráckým vězením Abu Ghraib, kde docházelo k mučení vězňů. Nazí, se svázanýma rukama a nohama, museli čelit ponižujícím situacím, při nichž byli natáčeni na video. Snímky z věznice oblétly v dubnu 2004 celý svět a vyvolaly zděšení a lavinu nezodpovězených otázek, jak je možné, že k takové situaci vůbec došlo. Filmař Rory Kennedy shromáždil spoustu dokumentárního materiálu a hovořil nejen s americkými vojáky, kteří ve věznici sloužili, a s vládními úředníky, ale také s oběťmi týrání a s odborníky na dějiny mučení. Podařilo se mu vytvořit pozoruhodný a velmi působivý dokument zobrazující současný svět, v němž je násilí a mučení bezbranných stále tolerováno. (HBO GO)

(více)

Recenze (9)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

To, co jsem cítila při sledování tohodle dokumentu bych přirovnala k pocitům prožívaným při Schinlerově seznamu... Jak je jednoduche manipulovat s lidmi, jak člověka změní moc, která je vložena do jeho rukou a jak se lidé, kteří bojují ve jménu lidských práv, mění na bezcitné bestie... tak o tomhle je tento pro mě skvělý ale zároveň děsivý 'záznam' se všeříkajícím názvem... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každá vojna má svoje výpovedné filmy, svedectvá hrôz páchaných v pekle vojenských front aj mimo nich. A je len otázkou intenzívnosti vnímania danej vojny ako sa postavíte k týmto činom. Podobný dojem potom na divákovi zanechá aj takýto dokument, nutné podotknúť, že dosť dobre natočený a hlavne nastrihaný. Ale hrôzam, ktoré páchali Amíci by som dal odpad! Len ďalšia konšpiračná teória tejto svetovej diktátorskej krajiny. A je smutné, že všetkému tomu sa dalo vyhnúť, keby vo voľbách Al Gore dostal o pár hlasov viac. 80%. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Otrasné svedectvá priamych účastníkov týrania, ktorí aj teraz tvrdia, že si nemysleli, že robili niečo zle ... grc !!! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ABU GHRAIB JUST A DESERT BOWL OF MISERY IS THE ONLY WAY TO DESCRIBE IT." --------- V rámci danej témy, jeden z najlepších dokumentov spolu so Standard Operating Procedure. Dokument má všetko, čo treba. Tie správne archívne zábery, výpovede zúčastnených aj nie, detailnejší úvod pred vznikom udalosti a aj situácie po nej, no a samozrejme komplexný pohľad na danú udalosť. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama