Reklama

Reklama

Škola života

  • Velká Británie School of Life
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Komedie
Velká Británie, 2004, 8 min

Obsahy(1)

Stanley je student, který odmítne kamarádovu nabídku ulít se z vyučování, protože má tušení, že dnes se ve škole naučí něco důležitého. Při jedné hodině se Stanleyho tušení vyplní, když učitelka začne studentům rozdávat prospekty o smyslu života. Při rozdávání však na Stanleyho nezbude papír, a proto mu učitelka řekne, aby se podělil se spolužákem Garthem. Ten si však prospekt přivlastní. Stanley proto utíká ze třídy a posléze se dozvídá, jaký život doopravdy je. (Stanislaus)

(více)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co je to život?" Ze školy jsem pryč již dlouho, ale přesto si myslím, že bych si pamatoval, kdyby mi byl na nějaké hodině vysvětlen smysl života. Možná jsem jen nedával pozor nebo jsem byl nemocný, ale spíše byly socialistické školní osnovy jiné než ty britské. Přesto jsem po mnoha ranách pochopil, že život sám je nejtvrdší učitel a Stanleyho zjištění přesně o tom je. Nicméně zábava přitom není téměř žádná a ani závěrečné poučení mne na zadek neposadilo. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Chcete sa za tých avizovaných 8 minút dozvedieť, ČO JE TO VLASTNE ŽIVOT ???? Doporučujem všetkými desiatimi !!! Bravúrne vystihnutá životná pravda, prevedená na celuloid .... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ano. Život si v brožuře prostě nikde nepřečtete, na smysl si každý musí přijít sám. Líbilo, i když to nic velkolepého není. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rozporuplné pocity a nemůžu se rozhodnout jestli se mi to vlastně líbilo, nebo ne :D Nicméně doporučuji k vidění, nejen kvůli (možná lehkému) objasnění mého komentáře. S hodnocením jsem přesně v půli na dva a půl hvězdy. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to jeden zabalil, ostatní o tom len čítajú ( ale nevedia nič). Hlavný hrdina si to zažil. Čo?....Život. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Pokud tím chtěl autor říci, že život je svině a že se to nedočtem v žádný knize ani brožuře, pak neřekl nic nového. A pokud tím chtěl říct něco jiného, pak jsem to nepochopil a nemám důvod dát víc jak 2 hvězdičky ani tak. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Je to docela trefné a má to i dokonalou pointu, ale taky je to trochu křečovitě samoúčelné. Prostě bylo najednou kdovíproč málo učebnic... a to to, hergot, fakt museli číst všichni...? :-))) ()

LucTheGreat 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, jak ÚPLNĚ všichni tu brožůrku hltali, napadá mě jediná věc, která v ní reálně mohla být... zrcátko. Takže vlastně jediný, kdo si z toho odnes nějaké ponaučení, byl onen smutný chlapec. Lucky boy. ()

asopnel odpad!

všechny recenze uživatele

Připadá mi legrační, kolik lidí není schopných přijmout odpovědnost za svůj život, a raději své neuspěchy svádějí na osud, počasí, Boha a nebo na to, že život není fér, jak se nám snaží nakukat tento snímek. Kdo není intelektuálně líný, tak ten čas věnuje místo stěžování přemýšlení, a na smysl svého života si už přijde, ať už sám nebo s pomocí nějaké filozofie. Jako určitý protiklad k tomuto odpadu doporučuji krátkometrážní snímek Muž, který sázel stromy. ()

Phoeniyx 

všechny recenze uživatele

Video které celkem vystihuje podstatu života, z papíru se nikdo nedozví o čem je život musí si to prožít sám, a i když bude člověk žít a zkoumat nikdy nepřijde na to co je smysl života či život takový podle mě je život je v některých částech našeho žití nefér jindy nabízí zase až moc, je skoro vyvážený jde jen o to jak se člověk narodí jestli nefér na konci bude šťastný pokud naopak bude zklamaný pokud by to chtěl změnit musí přijít na podstatu a zacílit své hodnoty, pak možná odhalí pravdu a změní svůj život. Pro mě velice inspirativní a k zamyšlení! ()

Reklama

Reklama