Reklama

Reklama

Sejmi ho a běž

  • Itálie Inferno in diretta (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh nás zavede do džungle, kam přijíždí mladá reportérka, která se zde pouští do hledání muže, a přitom netuší, že zde číhá obrovské nebezpečí v podobě bandy brutálních zabijáků. (Chupacabre)

Recenze (25)

POMO 

všechny recenze uživatele

Čo je toto za žáner? Dobrodružný splatter? Dvaja reportéri idú do džungle kde nejaké bandy vyrábajú kokain a iná banda - indiáni, vedení sympatických hrdlorezom Berrymanom - ich seká na safalátky a vyrobenú koku kradne pre svojho bossa. Missing in Action meets Cannibal Holocaust? Skoro. Strieľa sa v tom, uteká, lieta na lietadlách, brutálne znásilňuje a nechýbajú ani odseknuté hlavy a z rozseknutého žalúdku vytekajúce črevá, striedajúce sa s pekne komponovanými zábermi na krásne vodopády. Holy shit! Najzarážajúcejšia na tom celom je účasť niekoľkých celkom známych hercov na čele so začínajúcim Eriqom La Salle. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Spojnice mezi Kanibaly a Miami Vice ve které najdete hrdinu s myšákem na triku, americký televizní štáb vysílající ve španělštině, umělé děcko a renegáty jako víno („fuck her to she scream!“). Má to rukopis lidožroutských filmů (až fetišistické záběry zvířat – pohlednice z džungle – vyhřezlá střeva – zápletka ve velkoměstě – syntetizátory), fasa cool Michaela Berrymana a filozofický závěr jak z Apokalypsy. A kdo si počká, ten se dočká smrtícího výpadu hasícím přístrojem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další milé překvapení od Deodata ... Já sice toho režiséra moc nemusím, ale když si to tak vezmu, tak se mi od něj skoro všechno nadprůměrně líbilo. Hlavně se prostě nikdy ničeho nebál a šel ve všem naplno ... tak je tomu i zde. Nepřišlo mi, že by děj filmu a scénář byl nějak totálně mimo ... Svoji strukturu to mělo a od nějakého počátku se to prostě ubíralo jistým směrem ke konkrétnímu konci ... i když se nejedná o kdo ví co a Deodato zde vykrádá sám sebe už nekolikráte opět někde v pralese, kanibalové přímo se nekonaj, ale brutální domorodci-"řezníci" ano ... Film slušně odsejpá, má na 80. léta špičkovou hudbu, která není taková ta trapná, ale vyloženě nadčasová, obrovský množství mordů, gore, sekání, párání, ... Ten název se fakt k filmu hodí "Cut and Run" ... Viděl jsem tu UNCUT-gore verzi a to ještě zcela poslední "uncut-uncut", kde je doplněno roztrhnutí chlápka větvemi stromu od rozkroku po krk ... Fakt brutální scéna, která má ale mnohem horší kvalitu obrazu než zbytek filmu, tudíž je jasně vidět, že byla do této verze (kterou jsem viděl) doplněna až někdy nedávno ... Jako bavil jsem se, nenudil, film mne pořád držel v pozornosti ... a nad useknutím hlavy týpkovi bez střihu kamery jsem fakt nechápal a málem si to vrátil, protože to byl tak perfektně udělaný efekt, že mi nejdřív blesklo že chlap fakt o hlavu přišel ... On tam ten střih musel někde být, ale byl absolutně okem nespatřitelnej ... Takže jsem poprvé ve filmu viděl useknutí hlavy živýmu člověku bez střihu a digi-efektů ... Prales rudne krví a střeva visí na větvích ... Milovníkům pana Deofata vyloženě doporučuji ... Naštěstí se vyvaroval vraždění zvířátek a znásilňování taky stáhl na minimum, i kdyžzde náznaky jsou ... a nahoty je zde také spousta ... Dobré!! překvapivě ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně masakr! Film začne neortodoxní divočinou, v níž se to hemží rozpáranými těly a odseknutými hlavami. Následují úvodní titulky za pochodu Simonettiho akčního syntezátoru, a mně začalo být jasný, že tady budu doma. Cut and Run je sice typický italský trash, kde rozum je zcela utopen v hluboké Amazonce, ale má poměrně zběsilé tempo, málo hluchých míst, a co je nejdůležitější, naprosto špičkové gore. Deodato očividně chtěl překonat sám sebe, a tak v některých momentech jde ještě dál, než v proslulých Kanibalech. Tady se lidi sice nežerou, ale brutálně loví a popravujou v detailních záběrech v čele s ďábelským Berrymanem. To se týká hlavně scény, kdy nastražená past přetrhne muže vejpůl. Fakt síla a docela překvapení, jelikož jsem čekal nějakou kravinu. Doporučuju pro podobně naladěné jedince. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušný řeznický béčko, kde sice začátek je trochu o ničem a nudnej, ale je to jen příprava na to, aby tam zrůda Michael Berryman mohl pak nasekat a vyvraždit vše co se v džungli objeví za podpory správných laciných 80tkových triků, strašných hereckých výkonů a stupidního příběhu, ale stejně sem se druhou půlku bavil ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Deodatův třetí výlet do jihoamerických džunglí se tentokrát obejde bez kanibalských orgií, nicméně opět se dočkáme krvechtivých domorodců pod vedením Michaela Berrymana, naivních dokumentaristů, nahoty, nasekaných hlav a jiných údů, vyhřezlých vnitřností, akce a nějakého toho závěrečného filozofování. Co víc si přát? Béčko šité na míru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Deodato mě rozhodně nezklamal. Dobrodružný příběh, drogová mafie, nádherná PŘÍRODA (vodopády jsou naprosto úchvatné), šílení domorodci, létající hlavy a Simonettiho hudba, která mě baví. Samozřejmě po technické stránce je vše perfektní, barvy skvělé, obraz úžasný - to ale bývá u Italů samozřejmostí. Duch Kanibalů jakoby se nad filmem nenápadně vznášel, na lidojedskou hostinu však nedojde. Zato zabíjení je efektní, kdy potěší nejen přibití k podlaze, ale především efektní roztržení za pomocí stromů, které používají domorodci od pradávna (nejděsivěji na mne kdysi dávno působilo v jednom dílu s Tarzanem, zde je ovšem šťavnaté). Známá jména doplňuje hvězdná trojka (pro mne) Lynch - Blacková - Steiner. Deodato nezapomněl ani na zvířecí říši - krokodýli, anakonda a mrchožraví ptáci! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Deodatov neslaný nemastný guláš nielen filmových štýlov, ale aj scenáristického, z časti nejasného bordelu spojenom, dovolím si povedať chaotickým, nesúrodým spôsobom céčkovej kategórie. Na pomery Ruggera asi až nečakaná šialenosť v amatérskom duchu, plná dobrodružnej akcie okorenenej nechutnosťami, bezmyšlienkovitými scénkami a inými, podivne chutiacimi ingredienciami, ktoré výsledný dojem ochucujú sladko-kyslo. Po piatich rokoch od CANNIBAL HOLOCAUSTu sa Ruggero vydáva opäť do nehostinnej Amazónie, tento raz do drogovo špinavého pralesa s bandou zotročených a dobre vychovaných domorodcov skupinkou bielych narušiteľov, ktorí v danej lokalite rozprestreli svoje záujmové siete. Dvojčlenná výprava reportérov z mesta s kamerou v ruke, bažiaca po krutej pravde až moc desivej na pomery civilizovaného sveta, vrátane víťazného objavenia a následného navrátenia strateného syna domov ku svojej nešťastnej rodine, je nútená obratne kľučkovať medzi nástrahami zeleného pekla. Inferno in diretta sa označuje aj ako posledná časť voľnej kanibalskej trilógie Ruggera Deodata odštartovanej v roku 1977 dobrodružným “survival” hororom – ULTIMO MONDO CANNIBALE; a to aj napriek tomu, že so samotným kanibalizmom vôbec nesúvisí. Ku zaujímavosti Inferno in diretta, známejším pod anglickým názvom “Cut and Run“, patrí aj fakt, ktorý načrtol vo svojom komentári už uživateľ bierce. Áno existovali/existujú 2 verzie filmu, jednoducho povedané Cut a Uncut. Cut pre USA, UK a iné regióny, kde si hlavne cenzori potrpeli na voľnejšie verzie, Uncut pre Taliansko, Japonsko a iné štáty, kde si dokázali vychutnať bez obmedzení aj nechutnejšie filmy bez zásahov do distribúcie. No a aby som sa dopracoval už k tej zaujímavosti, na alternatívnu, menej provokatívnu verzia sa myslelo už v rámci výroby filmu. Niektoré scény existovali totiž v dvoch rozdielnych zostrihoch a to nie len kamerových, ale aj jazykových. Na záver len zdôrazním spomenutý fakt a to, že dve verzie filmu nie sú v daných žánrových vodách žiadnou výnimkou. V tomto prípade je zaujímavé práve to, že zámer natočiť film v dvoch verziách bol prítomný pri produkcii prakticky hneď na začiatku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film s jednoduchým příběhem, kterej ale vše nahrazuje krvavýma scénama. Gore je tady excelentní. Stará poctivá práce. Tohle gore se neztratí ani v dnešní době ba naopak ještě plno novejch fláků předčí. A jedna výživná scéna ( zhruba 51 minuta ) fakt stojí za to. Potěší obsazení veterána hororu Michaela Berrymana. Krvavý jatka v překrásné přírodě. Co víc si přát ? Asi míň zbytečných keců a hluchých míst. Za gore by si film těch 5 hvězd zasloužil, ale nudná vata okolo snižuje hodnocení na silnější 3 hvězdy. Každopádně doporučuju. Tohle se musí vidět. Samozdřejmě v UNCUT verzi. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po Cannibal Holocaust, hodně slabý odvárek. Čekal jsem, že Deodato tu opět předvedl šílené Gore, ale je to takové nemastné, neslané, skoro žádná zapamatovatelná scéna. Vadil mi i ten příšerný zvuk, který vždy hrál, když došlo na nějaký masakr. Potěší sympatické obsazení (koukatelné herečky), skvělá dobová atmosféra, nahota, jediná dobrá Gore scéna - roztržení těla vejpůl a to je asi tak všechno, čekal jsem rozhodně víc. Slabší trojka. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Ruggero a jeho šílená Trashovitá podívaná pro všechny příznivce tohoto režiséra. Více TU, ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný dobrodružný snímok s nevýraznými hereckými výkonmi, ale za to s niektorými výraznými gore zábermi, na ktoré mal Deodato vždy talent. Tak aspoň niečo. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý Deodato, tentokrát kdesi medzi perfektne vykresleným ohrozením zeleným peklom, kvapkou akčného filmu a perfektnými gore scénemi. Štylisticky mi to asi najviac pripomínalo režisérov kulťák Cannibal Holocaust kvôli realistickému a vecnému štýlu, v ktorom je film natočený. Každopádne technické spracovanie je perfektné, zábery džungle dychberúce a napríklad Michael Berryman v úlohe zloducha naozaj neľútostný, tichý a nemilosrdný. Talianska pecka, ktorá nesklame. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Šílenej trash z brakové dílny Ruggera Deodata má všechno, na co jsme u něj zvyklí. Amazonku, indiány, krokodýly, hady, useknutý hlavy, rozpáraný těla, nějakou tu nahotu a záporáka v podání Rycharda Lynche, který má dokonce i jakési poslání. Žádná podívaná pro intoše, ale pouze pro fanoušky tohoto žánru a hlavně Ruggera. Synťácký soundtrack obstaral šéf samotných Goblinů, Claudio Simonetti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rugero Deodato je pre mna znamy len filmom Cannibal Holocaust 1980. Okrem toho zo slusnych filmov mal len aferu Concorde, pribeh z dzungle je samoucelny : 7 % ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Rád bych ještě doplnil POMOův komentář. Tenhle film existuje ve dvou verzích: softcore a hardcore. Tušim že to byl záměr už při samotné realizaci filmu. Každopádně verze, která běžela v naší televizi a kterou jsem já viděl byla bohužel soft. Takže si odmyslete ten Cannibal Holocaust a všechno bude jasný: DĚS!!!! ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Brutální dobrodružný snímek od režiséra legendárních Kanibalů. V jádru obyčejný, slaboduchý trash. Sestříhané verzi, která byla k vidění i v našich televizích bych dal maximálně dvě hvězdičky za pěknou krajinu, záběry z divočiny, několik vtipně "přestřelených" scének a slušný Simonettiho soundtrack. Jinak hrozná hovadina. No, ale pak tu máme verzi nesestříhanou, kterou naopak musím všem fandům brakové zábavy, filmového násilí a hrubozrnného gore jednoznačně doporučit. Trhání lidí na kusy, dekapitace, amputace, vyhřezlá střeva, znásilňování a přibíjení žen velkými hřeby k podlaze, vykuchané novorozeně a spousta jiných příšerných a odporně realisticky vyobrazených výjevů, které i dnes těžko hledají konkurenci. Zkrátka Deodato v nejlepší formě. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Peklo v přímém přenosu“ je naprosto výstižný originální název pro tento dobrodružný grindhouse, který je tak špatný, až je ve své špatnosti dobrý. Italští tvůrci si vzali motiv ze slavného psychologického válečného filmu „Apokalypsa Now“ (1979) ohledně záporné postavy, ke kterému poslali televizní reportérku s kameramanem udělal rozhovor, což stačilo k vytvoření všudypřítomného pekla. A toto peklo bylo samozřejmě vysíláno živě. Odtud název filmu. Džungle, domorodci, motiv kanibalismu, hrůza a smrt. Ale jo, to by mohlo být lákavé, jen kdyby se z toho nevyklubalo naprosto katastrofální zpracování, a to jak po stránce scénáře, tak po technické stránce filmu. Dosáhl už ve své době tento snímek v nízkorozpočtové italské kinematografii svého filmového dna? Dějově se jedná o zmatek a ani nápady konfliktů nejsou plně využity. Je to vlastně jen taková filmově zaznamenaná hra na něco, co má limity v realizaci strašlivě nízko. Pokud se však vypne mozek a jen se se zarážejícím respektem sleduje veškeré nelogické dění, lze se alespoň pousmát nad celou tou zvýrazněnou naivitou. Tématem filmu je sice srovnání lidské hrubosti a zloby vůči bližnímu mezi civilizovaným velkoměstem a džunglí, ale kdo to rozpozná a pochopí, v podstatě vyhraje první diváckou cenu. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch volně navazujících filmečků o kanibalech je tento sice nejvíce akční ale žádné kanibaly jsem zde nezahlédnul a stejně tak ani nějaké jasné prvky hororu. Jako akční céčko super ale jako horor odpad. ()

Reklama

Reklama