Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální zabiják Nandu dostane speciální kontrakt - má spáchat fingovaný atentát na vlivného politika, při kterém bude cíl vážně zraněn, ale ne zabit. Akce ovšem skončí neúspěchem a Nandu se musí dát na útěk. Při jeho pronásledování policisté omylem zastřelí muže jménem Pardhu, jenž se po dvanácti letech života mimo svou rodinu vracel domů, aby se tam oženil s krásnou, ale poněkud namyšlenou Puri. Nandu převezme identitu mrtvého Pardhua a poprvé poznává, co mu v životě dosud chybělo... (Niktorius)

(více)

Recenze (6)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Telugské filmy sa mi naozaj začínajú páčiť, tento je toho príkladom. Dosť veľa piesní, ale dobrých, tú ich reč proste milujem a aj zápletka bola zaujímavá. Napriek dĺžke nebolo hluché miesto a záverečné akčné scény... proste úžasné, absolútne uletené, nereálne ale super. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s telugským filmem dopadlo nad očekávání dobře. Snímek zcela v duchu indické filmové tradice kombinuje divokou akci (podotýkám mnohem krvavější, než bývá v severoindických filmech) s komediální romantikou a přebírá prvky z mnoha jiných, západních i východních, filmů (John Woo a batři Wachovští by měli radost). Jeho Achillovou patou je neooddiskutovatelná vatovitost a nadbytečnost druhé třetiny, v níž děj prakticky stojí na místě a režisér se marně snaží dělat zábavu pomocí bezzubých komediálních kousků a kontaktních soubojů s neohrabanou choreografií. Finále je naopak rychlé, úderné a vyniknou v něm všechny přendosti, které Athadu má. Především velmi dobrá režie (skvělá práce s kamerou), pěkná výprava a slušné kaskadérské kousky. Pravda, mohla se z toho odejmout nabytečná vata a měla se upřednosťovat klasická pyrotechnická práce před digitálními efekty, nicméně pro diváka navyklého na indickou tvorbu dobré dojmy převažují. Režisér Trivikram Srinivas má rozhodně šanci udělat pořádnou díru do světa...Ještě větší, než jakou Mahesh Babu udělá do hlavy hlavního padoucha. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Telugský film si vypráví po svém. Takže mnoho událostí, které by v evropské kinematografii byly podstatné, vynechá. Hrdina se vrátí po dvanáctiletém útěku zpět k rodině a nikdo se ho na nic neptá, nikdo se s ním znovu složitě nesbližuje. Hrdina do rodiny zapadne, jakoby se nevracel po dvanáctileté pauze, ale jen z nákupu. Jakási dívka, které muselo být při jeho útěku asi deset let, ho nazývá svým snoubencem a nikdo se tomu nediví. Dívka je stíhačka, které se on snaží vyhnout, ale pak řekne, že první pohled na ni byl důvodem, proč chtěl u rodiny zůstat. Pak vyčte příbuzným, že ho od jeho návratu neustále urážejí, ale nic takového tam nebylo ani náznakem. atd. Divák se prostě musí smířit, že vidí jen střípky a sám se snažit je nějak poskládat do smysluplného děje a logického vývoje postav, což moc nejde, protože kousky tohoto telugského puzzle do sebe nezapadají. _______ Přitom motiv celého snímku je hezký a dala by se z toho udělat jak komedie, tak melodrama, ale tady to selhává. Postavy mají dobré momenty, ale jsou tak problematicky napsané, že je těžké jim fandit. Dívka je protivná, rozmazlená slepice, ale aspoň ji její představitelka obstojně zahraje. Zato Mahesh Babu má asi jen jediný předpoklad, proč byl obsazen za hlavního hrdinu, a to ten, že se líbí telugským paním a dívkám. Protože hraje jen tím, že stojí a kouká. Neumí dokonce ani tančit. ____ Ten kluk, který ho představoval v mladším věku v předtitulkové scéně měl víc hereckého umu v jednom svém mrknutí než Babu v celém svém ubohém výkonu. Převeliká škoda, že ten mladší představitel nedostal víc prostoru. ____ Velmi problematická se mi jeví také povaha hlavního hrdiny. To, čím byl na začátku filmu, se jednoduše nedá přejít mávnutím ruky a odpustit mu. Tenhle hrdina si to nezaslouží. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Akčný film s dávkou srdca a rodinného sentimentu. Páči sa mi viac ako Pokiri, kde bol príliš veľký dôraz na tom, aký je Mahesh 'cool'. Nebudem sa tu vo veľkom rozpisovať, čo sa mi na ňom páčilo - už som to spravila na blogu :) Recenzia ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli Mahesh Babu předvedl své herecké schopnosti v jiných filmech, ale taky hrál jako prkenná podlaha. Možná lidi v Indii okouzlila jeho vizáž. Jenže sledovat, jak tři hodiny buď chodí od ničeho k ničemu, anebo v bitkách porušuje fyzikální zákony beze změny výrazu je dost ubíjející. A co se děje okolo něj, je přinejmenším divné. Nandu si jen tak přivandruje do rodiny, o které neví lautr nic, ale nikomu to nevadí. Nevadí jim to ani, když zjistí pravdu,, protože Nandu mezitím ve jménu rodiny spáchal pár dobrých skutků. A jestli takhle funguje indická policie, tak do vězení v životě nkoho nedostane. 30% ()

Reklama

Reklama