Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1951 a hollywoodský scenárista Peter Appleton dostává předvolání, aby se dostavil k výslechu před Výbor pro vyšetřování neamerické činnosti. Appleton však náhodou havaruje s autem a při nehodě ztratí paměť. Skončí v městečku, kde ho považují za pohřešovaného válečného hrdinu Lukea Trimbleho. Všichni, včetně Lukeho přítelkyně, oslavují jeho návrat, vojákův otec (oscarový vítěz Martin Landau) šťastně vítá svého "syna". Společně opraví a dají do pořádku místní kino The Majestic, ale když Appleton uvidí film, k němuž napsal scénář, paměť se mu vrátí. Nyní stojí před nelehkou volbou - zda se má navrátit k bývalému životu nebo zůstat v tom novém, který si zamiloval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (415)

waska 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý Jim Carrey v překvapivě dobrém filmu s překvapivě výbornou atmosférou! Když se ale podívám na jméno režiséra, už to tam překvapivé není. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Pocta Franku Caprovi se Franka ne úplně povedla. Majestic není špatný film, má své kouzlo, jen se velký fanoušek Franka ( myslím sebe ) neubrání srovnávání se zbytkem jeho vytvořených perel. Na mě příliš pocukrované, americky patosové a tentokrát i ta stopáž trochu vadila - 70 % ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neslyšel ani nečetl o podobné události, kdy se někdo odněkud vrátí a je ostatními považován za někoho jiného, ale v amerických filmech oblíbené téma. Já silně pochybuju o reálnosti podobných příběhů a proto mě to ani moc nebaví. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po výborném komickém výkonu Jima Carreyho v Sonicovi, kde hrál stejně ujetého týpka jako v době Zvířecích detektivů a masky, jsem zatoužil kouknout na něco, co jsem s ním ještě neviděl. Zkusil jsem Majestic, který mě nelákal plakátem, tak jsem ho pouštěl z hlavy. A nakonec z toho bylo překvapení. Hrozně příjemný film z doby, kdy fungovala propaganda na obou stranách Berlínské zdi. Ale to je vlastně vedlejší, protože celá kauza je vlastně jen zástěrkou pro feel good příběh na venkově. Hezké výkony, režie, vše funguje. Na Truman show, kterou pokládám za Jimův nejlepší film (intelektuální formou) to nemá, ale rozhodně to je něco, co za ty dvě a půl hodiny stojí. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Je to kýčovitá slzopudná romantická pohádka, o tom žádná, nicméně občas nezaškodí opustit tvrdou realitu a strávit čas v happyendové pohádce. Tenhle žánr obvykle neprovozuji, jediným důvodem ke zkouknutí tohohle filmu bylo vidět a posoudit Jima Carryeho, jak si povede v nekomediální roli. Mno... jsem ohromen, Carrey skutečně umí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Frank na jedničku, Jim na jedničku a příjemných 150 minut. V prvních minutách mě sice ta přepálená stopáž celkem znervózněla, ale Darabont jako nikdo jiný umí diváka jemně a nenuceně vtáhnout do děje, že si toho ani nevšimne. Malý, příjemný film, se skvělou atmosférou a překvapivě skvělým Carreym, kterému vážnější role sedí. ()

mirakom 

všechny recenze uživatele

Krásný film stvořený pro lidi, kteří milují kino a jeho atmosféru. Výborně provedené je to, že jeden z těch šílených scénářů předvedených na začátku filmu, se právě onomu scenáristovi stal. Jim Carrey zde v hlavní roli předvedl, že kromě komedií umí hrát velmi dobře i v dramatu bez všelijakých grimasů. Vůbec mi nevadila vytýkaná delší stopáž ani to, že je zde z daného období od každého trochu, takže jsem si film užil. || 9/10 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Elegantní, velmi volně vyprávěný retrofilm s malým vzbouřením hrdiny (uhlazený Jim Carrey) při výslechu pro neamerickou činnost.(50%) ()

MManual 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov, ktory vas celu dobu,presviedca ze IQ ludi v Amerike stale klesa. Je to navrat k vsetkym tym homiletickym cliche o tom ze skutocna Amerika nikdy neexistovala. Tento chaos pripominajuci reklamu na zivotnu poistku a kampan Ronalda Reagana usti do bezmyslienkovej orgie a seba gratulacie a neskor vam vnucuje dojem ze Holywood je vlastne spravny. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

U Darabonta jako vždy silný příběh, tentokrát ale neměl klasickou gradaci. Přesto se jednalo o velice kvalitní film a můžu říct, že Darabont opět nezklamal a už se těším na jeho další počin. ()

Leksland 

všechny recenze uživatele

Pro mne milé překvapení... Nějak se mi nechtělo věřit Jimovi, že zahraje..Ale hle ten pán umí hrát a ne špatně. To, že jsem si to pustil mne ukecalo pouze to, že to natočil Darabont,, a díky němu vím, že i Jim za to umí vzít. Frank nám odpočívá od prostředích z vězení a musím říct, že odpočívá pořád nadstandardně :-) ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Emotivnost postavena na americkom patriotizme. Pripadalo mi to rovnako blbe ako debata filmarov na zaciatku a potom aj ku koncu filmu. Pre mna 70%, ti ktorym to nevadi si niekolko pridajte. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je té nostalgie a patosu moc, a také upovídanosti, a davových (doslova) projevů nadšení nad každým projevem ztraceného (a znovu nalezeného) chlapce. Tohle přehánění není ani na chviličku vyrovnáno nějakým nadhledem nebo humorem. Prázdná bublina. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tomuhle já říkám kvalitně odvedené filmové řemeslo. Tento film si člověk prostě musí vychutnat. Jediné co bych vytknul je ten soudní proces a to hrdinské sebeobhajování samozřejmě s připomínáním té slavné nejdemokratičtější a nejsvobodnější ůstavy naší planety - USA. Škoda, že se tomu nějak nevyhlo, ale budiž...stalo se. Když tohle ale opomenu tak je film ůžasnej. Kvalitní dílo od kvalitního režiséra s neméně kvaltními herci v čele s Jimem Carreym, který dokáže zahrát snad všechno na světě. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, zpracovat téma Výboru pro neamerickou činnost se srdceryvnou romantikou. Povedlo se, i když na mě je to místy až moc sentimentální, zaujalo mě to víc, než Zelená míle. Malá poznámka ke scénáři: dovedu si představit, že by ztráta paměti byla jen předstíraná, z takového napraveného hříšníka bych měl radost jak feldkurát Katz. ()

Tatianistka 

všechny recenze uživatele

Nápad bol dobrý, ale samotné spracovanie bolo príliš natiahnuté a príliš americké na môj vkus..samé tlieskanie a chválenie...miestami som sa nudila. ()

Související novinky

Do třetice (opět) všechno dobré

Do třetice (opět) všechno dobré

20.10.2006

Frank Darabont je snaživec, i když to tak na první pohled možná nevypadá. Často se totiž pohybuje ve filmovém zákulisí buď na postu producenta či scénáristy a na objektivu kamery má zatím jen tři… (více)

Reklama

Reklama