Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1951 a hollywoodský scenárista Peter Appleton dostává předvolání, aby se dostavil k výslechu před Výbor pro vyšetřování neamerické činnosti. Appleton však náhodou havaruje s autem a při nehodě ztratí paměť. Skončí v městečku, kde ho považují za pohřešovaného válečného hrdinu Lukea Trimbleho. Všichni, včetně Lukeho přítelkyně, oslavují jeho návrat, vojákův otec (oscarový vítěz Martin Landau) šťastně vítá svého "syna". Společně opraví a dají do pořádku místní kino The Majestic, ale když Appleton uvidí film, k němuž napsal scénář, paměť se mu vrátí. Nyní stojí před nelehkou volbou - zda se má navrátit k bývalému životu nebo zůstat v tom novém, který si zamiloval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (415)

david666 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Darabont umí jakýkoliv žánr. Výborné drama s romantickými prvky, sympatiční herci, pěkný příběh. Carrey v netypické roli a krásná Laurie Holden. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Príjemné filmové prostredie, obdobie kedy sa film odohrával mi je blízke, takže to hodnotím kladne. Appleton v podaní Jimma Carreyho mi však tak trošku prekážal. Stále som mala pocit, že začne tie svoje grimasy ala Maska.. proste maska. Našťastie sa taký horor nekonal. Myslím, že sa film natiahol o príbehy občanov mesta, ktorí prišli o svojich synov vo vojne, to by som tam oželela, ale zrejme to tak malo byť. Každopádne, film bol dobre natočený a ako som už spomínala na mňa zapôsobilo obdobie v ktorom sa tento kúsok točil, tak za 4 * ()

ČR

všechny recenze uživatele

Frank Darabont. Záruka kvality. No, ale logicky ,že bych po deseti letech nepoznal někoho z rodiny? Zubař by to poznal, doktor by to poznal, milenka by to poznala, otec by to poznal...Hlas, chůze, chování...Vypnuto po 30-ti minutách. Nějak jsem tomu všemu neuvěřil. Bez hodnocení. X% ()

Alfonso198 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se stopáže, ale uteklo to jako voda a ani chvíli jsem se nenudil. Podle počtu proslzených kapesníků zatím největší doják, na který jsem se s přítelkyní díval :-) ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Darabontova režie výborná jako vždy a výkon Careyho dokonalej. Škoda předražené stopáže, mohlo to být za plný počet. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách filmu jsem nevěřila, že ho dokoukám celý, už proto, že zrovna nemusím Jima Carreyho, i když to nebude jeho vina, jen takový můj "pocit". Jak šel děj, v duchu jsem přidávala hvězdičky, které na konci filmu přidělím. Od jedné * z milosti až téměř po maximum. Přestože je tak moc americký. Přes všechny momenty a detaily, co se mi nelíbí, má dobrý základ, člověk se nenudí, děj je dobře postavený, a to hlavní: základní myšlenka, která je pořád aktuální. Nakonec jsem ráda, že jsem ho viděla. Je to film zvláštní, udělal na mě silný dojem. I přes všechna "ale" :-) ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Dobrý a přátelský Jim Carey v neuspěchaném americkém dramatu v americké městě 20. století, film je o ztrátě paměti a americkém vlastenectví. Byly tam nudné i dojemné chvíle. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie sprevádzané príjemne hrejivým pocitom. Snímok ma nečakane bezohľadne uniesol voči vnímaniu času a priestoru a hlboko držal sálajúc pozitívne vplyvy na city. Pritom tak nenápadné dielo. Najväčšie zásluhy na emočnom prešpikovaní si môže v prvom rade tentoraz jednoznačne pripísať režisérske eso ako rovnocenného partnera do svojej mimoriadne silnej a filmovo historicky dôležitej trilógie ku skvostom Shawshank a Mile. Zato neuveriteľne úžasný Jim sa nachádza výnimočne v rámci pohľadnosti a pútavosti snímku na koľaji druhej narozdiel od zvyšku jeho magickej štvorice dramatických opusov (Man, Truman, Sunshine), fantasticky dopĺňa príbeh svojou nezameniteľnou charizmou a talentom prevteliť sa do úlohy ako má zaužívané. Majestic je neopísateľne krásne pozerať s dojímavo nadchnutým pocitom a nadšeným výrazom zo súladu kľúčovo vedenej výpravy v inak až naivne nereálnom námete. Majestic dokáže zanechať radostné pohladenie na duši ako zriedkavo príležitostný zážitok akým sa môže hrdiť len naozaj máloktorý film, tým viac ak ide o 2,5h dĺžku, ktorá nedovolí ani na sekundu zaváhať. Po druhom zvyšujem hrdo na plný. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Pocta Frankovi Caprovi ! Zaujímavý snímok má jednu výhodu ! Jim Carrey predvádza vynikajúci výkon. Daľej ho režíruje režisérsky mág Frank Darabont. Je to usmevný príbeh ale nie komédia. Nevadí ani že má 150 minút. Vo vedľajších úlohách sa predstavia dosť známe tváre.Treba ešte spomenúť Martina Landaua, odvádzajúceho tiež kvalitný výkon. ()

zager 

všechny recenze uživatele

Just for the emotional ending. And the educational too... Thanx mr. Carrey and the team! A reziser? Myslim si, ze chtel jen rict, jak je to vlastne s tou Ustavou aka Amerikou aka "lidskym stadem". A rekl to myslim dost jasne... diky. ()

90909 

všechny recenze uživatele

Jak předvídatelné.....jak americké......jaká nuda. Jediná hodnota filmu je v Jimovy C. Všechno ve filmu je tak, ja to chcete mít, žádné překvapení, vyumělkované do posledního detailu. ()

zawa 

všechny recenze uživatele

J. Carrey není jenom komik nemyslíte? Ano tímhle filmem to jenom potvrzuje. Sice Majesticnení filmem tak dobrým, jako je Zelená míle či Vykoupení a proč asi? No možné to bude tím, že tam nejsou vězni :) ()

adamm90 

všechny recenze uživatele

Tento film mě docela mile překvapil.Jeden z těch klidných, pěkných filmů, který se prostě líbí. Výkony herců jsou výborné.... hlavně Jim Carrey. Příběh a zpracování také super. Akorát ta velikánská náhoda je trošku moc vyumělkovaná, ale co. Je to jen film a dobrý film. ()

zemelu 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde ze sebe Jim Carrey nedělá kašpara. Kdyby film nebyl tak dlouhý, dal bych o hvězdičku více :-D ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

70 % | Hvězdička dolů za konec, který bych bral, ale způsob podání tohoto happyendu mi prostě moc nesedl. Možná to bylo taky trošku delší, ale jinak super, vč. ne zrovna obvyklé role Carreyho. ()

Související novinky

Do třetice (opět) všechno dobré

Do třetice (opět) všechno dobré

20.10.2006

Frank Darabont je snaživec, i když to tak na první pohled možná nevypadá. Často se totiž pohybuje ve filmovém zákulisí buď na postu producenta či scénáristy a na objektivu kamery má zatím jen tři… (více)

Reklama

Reklama