Reklama

Reklama

Ferda Mravenec

(seriál)
  • Česko Ferda a jeho příběhy (více)
TV spot
Animovaný / Dobrodružný / Pohádka / Rodinný
Československo / Velká Británie, 1984, 26x25 min

Ferda mravenec, veselý chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku, který se ničeho nezalekne, už potěšil několik generací malých čtenářů knížek Ondřeje Sekory. Tentokrát se Ferda, brouk Pytlík, Beruška a další staří známí objeví v německém animovaném seriálu. Ferda je kamarád jaksepatří, je chytrý a šikovný, se vším si ví rady a vždycky je ochoten pomoci přátelům i těm, s nimiž se setká poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

T2 

všechny recenze uživatele

Ferdo Mravec bol svojho času, taký vyrovnaní súper pre Včielku Maju a jeho dobrodružstvá z lesa tiež nemali chybu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedině Féérda, Ferda je nááš kamarád...Jó to byli časy, a zároveň i strašně moc dlouhá doba co jse to viděl naposled..Nejlepší byl stejně brouk Pytlík, který u mě i nadále boduje..Á ano ten slimák byl také roztomile úchvatný:-))Německé ale dobré. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Brablenci, vy neznáte brablenci? Jééé, Ferda Brablenec, práce všeho druhu. Autor Ondřej Topůrko." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z atmosféry literární předlohy zbylo jen žalostně málo, chybí tomu hravá poetika české animované školy, zůstala jenom kostra příběhů a jakás takás kresba napodobující Sekorův styl. Je to jako když vypráví něčí vtipy člověk bez špetky smyslu pro humor, který nechápe jejich pointy. Celkový dojem: 25 %. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Známá firma Ferda všechno znáááá.. a právě proto ho tak nemám ráda, chytrálka jednoho. A když k sobě do party vezme ještě tu pipinu Berušku, tak to teprv "stojí za to". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ferdo mravec", veselý chlapík s červenou bodkovanou šatkou okolo krku, ktorý sa ničoho nezľakne a so všetkým si poradí ma vždy niečím podvedome odpudzoval. Ani ako malé decko som nemal túto rozprávkovú postavičku v obľube. On a všetci jeho hmyzácki kamaráti sa mi zdali akýsi bizarne úchylní. Celú túto otravnú háveď by som najradšej postriekal biolitom alebo pokropil DDT. Dvadsať šesť dielny animovaný seriál "Ferdy, die Ameise" z produckie Západného Nemecka a Lichtenštajska stál za hovno. * ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Joj, kde sa podeli tie úžasné rozprávky, ktoré chodievali ráno na markíze a ja som sa nevedela dočkať víkendu a už o pol 6 som buntošila a čakala kedy sa spustí vysielanie. A samozrejme, že sem patrí i Ferdo mravec..... ()

Nettrass

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že Ferda Mravenec je celostátně hledaný kvůli tykadlům. Má to snad i nějakou souvislost s počmáranými volebními plakáty ODS. Je mi Ferdy líto, snad na něj nevezou sprej proti hmyzu. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Oproti knížkám o dost slabší, alespoň co si tak vybavuju.. Taky dabing Marka Ebena mi moc neseděl. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prvá vec o ktorej viem, že je z časti aj Lichtenštajnská. Rozprávka o nebojácnom mravcovi s dobrodružným duchom a zaujímavým červeno-čiernym šálom a bielo-červenými teniskami, či bielymi rukavicami. Ako rozprávka to bolo dosť podivné, ale tak ako pri väčšine týchto, ktoré mali jednoduché animácie som aj tohto Ferda bral v pohode. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

"Slečno broučínko, hned jsem vás poznal. Vy máte přece ten nejhezčí zadeček v okolí." Aranbula chlastá a bere prášky na spaní, Pytlík zase vykládá své interpretace filmů a maluje kubistické obrazy Berušky. Nechápu, jak se tohle může někomu nelíbit. ()

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tuhle pohádku neměl rád. Dementní mravenec Ferda, jeho teplej kámoš brouk Pytlík a do třetice všeho zlého ukňouraná fiflena beruška. Omlouvám se Pane Sekoro, ale tohle není můj šálek kávy. ()

Reklama

Reklama