Reklama

Reklama

Poslední kanibalové

  • Itálie Ultimo mondo cannibale (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto děsivém snímku jde o boj o přežití v nehostinné džungli, do které přilétá na výpravu čtyřčlenná skupina. Nastanou ale nečekané komplikace, a aby toho nebylo málo, přijdou na scénu běsnící kanibalové. Fyzický a psychický teror nabírá na obrátkách. Pitva živého krokodýla, vražda právě narozeného dítěte a hrubé násilí páchané na ženách, to jsou bestiální záběry, při kterých vám za doprovodu podivné hudby běhá mráz po zádech. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Deodatova kanibalská prvotina a svým způsobem i korunovace. Na jednu stranu velmi dobrý horror, tentokrát ani ne tak morbidní, jako spíš založený na depresivní a ubíjející atmosféře neznámé a neprostupné džungle. Na kanibalský horror skvělý děj a profesionální herecké výkony, nenajdete tu tolik porna (což by mi až tak nevadilo) ani krve (což je pro mě trochu zklamání, na rozsekání těla si počkáte dost dlouho a rozhodně není tak brutální, jako bývá ve většině kanibalských horrorů a jaké bych chtěl). Jakkoliv je krutá atmosféra drsné džungle fascinující a svíravá a jakkoliv je scénář dobrý, nepatří tento film ke špičce, jaká se od Deodata dá očekávat. Příčinou je především v závěru nepříliš padnoucí hudba, debilní konec (a já jim tak fandil!) a také stopa jakési romantické dějové linie, která sice neskončí svatbou, naopak, ale přesto trochu štve. P. S. Krásná obálka - která s filmem nemá vůbec nic společného. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nic moc, opět jsem se přesvědčil že Kanibalové z 1980 jsou stále nejlepší kanibalistický film, tohle i když to není špatný tak je to zklamávající. Atmosféra džungle a pár gore scén(rozežraná ruka od mravenců), či Deodatovo klišé zabíjení zvířat na kameru. Tohle všechno je sice fajn ale prostě to nemá takové grády. Hlavně druhá půlka šíleně ztrácí dech. Ale kanibalové mi tentokrát přijdou takový opravdu nechutný. Ještě jsem měl problém ve scéně kdy mu začnou kanibálci tahat za piňďoura na ksychtu jsem měl usměv ve stylu "To si dělaj prdel? Co to dělaj. Aha on nemá obřízku". Takže je to slabší ale ne vyloženě špatné. Jednou zkouknout a dát si na čas od tohohle pokoj. ()

Reklama

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Dříve, než Ruggero Deodato světu ukázal, co je to skutečný horor, natočil snímek The Last Cannibal World. Tedy film s kanibalskou tématikou, na který se, stejně jako v případě Cannibal Holocaust, valí vlna kritiky, popřípadě nadšení nad dobře odvedenou prací zobrazující teror, strach a nejistotu hlavního hrdiny v plné parádě. Leč z hlediska mého tomu tak není. Možná jsem očekával až přílišnou brutalitu, jež nám byla ukázána v již zmíněném Cannibal Holocaust, možná kanibalské orgie, možná více kontroverze, možná něco jiného, nevím... Výsledek však, podle mě, dopadl příšerně. Postavy se chovali jako idioti, hudba se k filmu absolutně nehodila (leda by se jednalo o porno ze 70.let), kanibalové byli k smíchu a strach a teror v nedohlednu. Oproti Cannibal Holocaust je toto jen obyčejná zívačka a jsem rád, že to bylo viděno teprve až po něm, protože kdoví, zda bych po této příšernosti dokázal dát Deodatovi druhou šanci. Ta jedna hvězdička za jednu dvě solidní scény (především pitva krokodýla) a krásnou kanibalku s prsy číslo tři. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Svojí brutalitou a nechutnými scénami se tenhle humus Canibalům(1980) nevyrovná, ale i tady jsem svůj oběd málem hodil na monitor, sotva narozené dítě hozené krokodýlům, zaživa pitvaný krokodýl, domorodec rozežraný mravenci a další velice lahodné scény, které dávají žaludku pěkně zabrat, zakázal bych točit takovéto filmy ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stejné hodnocení jako u Cannibal Holocaustu. Velmi dobré co se týče surovosti a až exploitačního teroru, herectví samozřejmě dost mizerné - co by se taky dalo u Italů čekat jiného. Scéna se zabitím a vykucháním krokodýla byla tentokrát docela over the top i pro mne, a to rozhodně nejsem jedním z těch, kteří by za zabití opičky a želvy v Cannibal Holocaustu stínali režisérovi hlavu. Hudba se povedla, stejně tak gore (ale zas až tolik ho není) a tak mi nezbývá, než Ultimo Mondo Cannibale doporučit. Samozřejmě pouze těm, kteří vědí, co mají čekat. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Ruggero Deodato zvířil novou vlnu vzmáhajících se kanibalistických hororů Posledními kanibaly a o dva roky později Cannibal Holocaustem. (Rodriguez)
  • Film se natáčel především na filipínském ostrově Mindanao. (gjjm)
  • Toto byl první film Ruggera Deodata z oblasti okrajového žánru kanibalských horrorů. Později natočil "ultimátní" a nejznámější kanibalský film Cannibal Holocaust, kterým tento film zastínil. Jistou dobu byl tento film v UK na seznamu "videonasties" filmů, tedy zakazovaných filmů z důvodu brutality a násilí. Stejně tak byl v mnoha zemích zakázán z důvodu zobrazování násilí a brutálních scén. (Flipnic)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama