Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Philippe Blasband, Sam Garbarski, Martin Herron .. Irina Palm, jeden z mnoha restů Karlovarského filmového festivalu, který se zpožděním doháním díky současnému uvedení do širší kino distribuce. Právě z tohoto restu se vyklubala opravdu zajímavá podívaná. Pro zdraví a štěstí dětí je třeba (se) honit a to někdy i do důsledků. Pozvolné vyprávění o osudech členů jedné rodiny se díky výtečné hudbě podmanivě vleče a dává vyniknout tu vážným tónům, tu slastně odlehčeným až pronikavě vtipným. Z postav mne více než Irina zaujal bordelpapá Miki, který vzhledově i podáním dosti připomíná Walter Matthau v nejlepší formě. Luisa (Dorka Gryllus) mohla také dostat o něco více prostoru nebo alespoň dotažení její vedlejší linie. To je ale jen drobnost. Jinak to bylo opravdu jemné .. ehm jemná podívaná. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Plný počet! A nejlépe *******. Teď, když jsem film v klidu vstřebala, dodávám, že jsem byla omráčená mírou "lidskosti", která v každé minutě filmu křičela z plátna. Tím, že se prakticky od začátku do konce smějete a přitom tu není řečený jediný vtip nebo cokoliv směšného. Silou přirozenosti a osobnosti, jakou je Meggie.. Opravdu se mi pro tento film těžko hledají slova, musí se vidět. Shrnu to takhle: Až budu velká, chci být jako Irina Palm. Kdo ji poznal, pochopí. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Evropská scéna zase jednou překvapila. Nebylo to žádné velké intelektuálno, o to víc byl ale film blízko divákovi a naservíroval nám morální dilema bez příkras a zbytečných kudrlinek. A Maggie se k problému postavila prakticky a jak jí šla práce pěkně od ruky :-) Odpustím trošku přitroublý konec, který byl možná zbytečný, ale k vykouzlení dobrého pocitu splnil účel. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zaujímal najmä preto, že Marianne Faithfull patrí do širšieho výberu mojich obľúbených speváčok a do zužujúceho sa okruhu mojich rovesníčok. Príbeh je jednoduchý, spracovanie plytké a posolstvo žiadne. Najprv sa vytvorí dojímavé expozé s umierajúcim vnukom, pre ktorého záchranu je treba vykonať čokoľvek. Divák by očakával, že na ulicu pôjde milujúca matka, že jej pokrytecký manžel pôjde namiesto chrápania na synovej posteli vylúpiť banku alebo v štýle Raskoľnikova ozbíjať nejakú starú bohatú babu. Nakoniec napriek očividnej plachosti peniaze zoženie babička. Okrem zohnania peňazí si uženie presilený lakeť, nadávku od syna a pokrytecké posmešky kamarátok. Charakteristické je, že ich posmešky ani náhodou nesmerujú k zákazníkom na druhej strane diery. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk ze zoufalství ochoten udělat pro druhé. To a ještě mnohem více se dozvíte, pokud si seženete toto vynikající komediální drama o babičce, která hladila a pohrávala si s mužskými pyji, aby sehnala peníze na léčbu svého vnoučka. A byla v tom fakt dobrá. Tak dobrá, až z toho dostala penisový loket. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama