Reklama

Reklama

Mladý bankéř Andy Dufresne (Tim Robbins) je v roce 1947 odsouzen za vraždu své ženy a jejího milence. Přesto, že tento čin popírá, čeká na něj dvojnásobný doživotní trest v obávané věznici Shawshank. Andy se snaží přizpůsobit vězeňskému životu a po krušných začátcích se sblíží s Redem (Morgan Freeman), jenž si tu odpykává svůj doživotní trest už dvacet let. Sílu, jak přežít zdejší peklo, Andy nachází v tajném snu a skryté naději na svobodu... (Magic Box)

(více)

Recenze (3 252)

asi_takovej_ 

všechny recenze uživatele

asi_takovej_pocit, jako kdyz uz dvacet let resite, jak je mozny, ze v tyhle citovy vyderace za sebou nekdo dokaze zalepit diru plakatem a to i pres to, ze se vsouka do diry pro somalce. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont vie ako na to. Herci skvelý, príbeh jemne dojemný a koniec skvostný. Slzy v očiach? U mňa síce nie, ale niekto ich určite mal. Radosť sledovať tento jemný film. Ale... za najlepší by som ho nepovažoval. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Velice seriózní „mužský“ film o ryze mužských hodnotách..o svobodě, spravedlnosti, vydobytí respektu a bezmezném přátelství. Úctyhodné a inspirativní filmové dílo o člověku, který musí jednou provždy vystoupit ze svého introvertního světa a postavit se sám za sebe. Nestárnoucí klasika. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

První nejlepší film na ČSFD. Zaslouženě? Samozřejmě. Celý snímek je výborně zpracován a celé bych to popsal jedním slovem. Nádhera. Toto dojemné drama, s tak nádhernou atmosférou, propracovaně nenechá diváka úžasem ani na chvíli vydechnout. Výborné herecké výkony. Nádherná hudba. The Shawshank Redemption jsem už několikrát viděl, a ano, není to tak silný emocionální zážitek jako v případě prvního zhlédnutí snímku, nicméně nikdy neztrácí na své kráse. Film s tak silným poselstvím, nad kterým se po shlédnutí divák zamyslí. Rozhodně doporučuji. 10/10. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Nádherný, jímavý a hlavně neskutečně lidský příběh o naději. Jeden z nejsilnějších filmových zážitků vůbec. Film, který si mohu pustit kdykoli, kdy mi je slabo u srdce a v duši... ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Dobrej film to rozhodně je, ale že nejlepší film všech dob, jak mnozí tvrdí fakt ne. Měl jsem opravdu obrovská očekávání. Dostalo se mě fakt úžasné vězeňské drama o přátelství, naději a svobodě, ale že by film nějak vybočoval z takový tý bubliny všech filmů, to bych neřekl. Ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Upřímně, od Darabonta mám radši ZM. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Skvělý film !!! Nejlepší film na ČSFD, ani se nedivím, po zhlédnutí jsem měl nepopsatelné pocity štěstí a dobré nálady..Prvních 35 minut jsem si říkal, ze jsem od 1.nejlepšího filmu na ČSFD čekal víc, ale pak se můj názor rapidně změnil. Dokonalost sama !!! Dřive jsem byl příznivcem akčních filmů s bojovými scénami, ale teď si myslím, že nejduležitější je kvalitní scénář, který tento film bezesporu má. Nezapomenutelný zážitek na celý život. 10/10. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont povýšil Kingovu povídku na pro mě nezapomenutelný filmový zážitek. V tomto majstštiku vyšlo prostě všechno na výbornou. Hlavní role Morgana Freemana a Tima Robbinse působí naprosto skvěle, lidsky, jakoby je ani nehráli, ale žili jimi. Podporuje je v tom promyšlený scénář. Technická stránka filmu také nemá chybu, hudba, kamera, střih, vše je udělané tak zajímavě a trefně. První místo v mém seznamu oblíbených filmů. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

„Jo, žádnej vrah vlastní ženy mi nebude radit, jak přechcat berňák.“ Film jsem si musel zařadit mezi moje TOPky, protože tenhle příběh si mě zcela získal. Přestože se film odehrává v prostředí, do kterého by se nechtěl nikdo nikdy dostat, já si užíval každou minutu a užil jsem si i závěrečný útěk. /100%/ ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Nedokážu názor na tento film vyjádřit slovy. Slova jako geniální, skvělé, nebo dech beroucí jsou ničím ve srovnání s tím, čím tento snímek opravdu je. Mohu jen v úžasu sedět s otevřenou pusou, slzami v očích a upřímně šťastným úsměvem na rtech a děkovat, že existuje. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„Nádej je dobrá vec, tá najlepšia zo všetkých. A dobrá vec nikdy nezomrie.“ Touto vetou sa riadim aj ja. Pre Andy Dufresna však táto veta znamenala všetko a podriadil jej svoj život za múrmi väzenia. Je to vlastne príbeh o nezlomnosti ľudského ducha v krásne pomalom a pútavom vyprávaní z pohľadu Timovho skutočného priateľa Reda. Múry Shawshanku vám vezmú slobodu, ale nemôžu vám vziať dušu. Vo filme nezaznie jediný nepodarený dialóg a cítiť z neho toľko ľudskosti, že aj z vás urobí nachvíľu lepších ľudí. Je zvláštne, že tento film nedostal oscara. ()

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Pro mě tenhle film znamená mnoho. Pro mě se jedná o nejlepší film. Tohle se mi vždy vybaví pokaždý, když někdo řekne "film". 10/10 ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele

U Vykoupení jsem si prvně řekl, že to je prostě nuda, ale potom, co jsem si film pustil jsem si uvědomil, že to je film s obrovským srdcem. Film je o kamarádství a o nespravedlnosti (a taky o útěku z vězení). Absolutně zbožňuju kamarádství mezi Andym a Redem (fakt borci největší). A pomsta hajzlům nakonec byla mega gud ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Nevím, co je tak nádherného na těch tak přehnaně drsných scénách a slovech. Nevím, kde ti lidé, kteří žili v takových drsných podmínkách přišli k takovým účesům - v Brně mě tak nikdo neostříhá - tam se o ně patrně starali špičkoví kadeřníci. Nevím, jakým zázrakem se jim podařilo, aby skoro vůbec za tu dobu nezestárli. Nevím, na co tvůrci tohoto filmu při jeho výrobě mysleli. Nevím, co se vám na tom tak líbí - mě skoro vůbec nic. Líbí se mi myšlenka, ale to je asi tak vše. ()

Unka 

všechny recenze uživatele

Já jsem neměla slzy na krajíčku, ale na tváři. Nezapomenu na to, jak jsem při závěrečných scénách málem ani nedýchala strachem a jak jsem doufala v ten provařený hollywoodský happyend. Úžasný, krásný film. ()

sovereign 

všechny recenze uživatele

Skvely film po vsetkych strankach (snad s vynimkou toho nahleho "zmaknutia" niektorych postav), jedine co ma nom irituje, je to, ze sa v rebricku csfd.cz objavuje na prvom mieste... Jednoducho je kopa inych, kvalitnejsich filmov, ktore si zasluzia lepsie hodnotenie... ()

Bullseye 

všechny recenze uživatele

Film kterej měl jeden z nejlepších konců co jsem viděl ale film byl taky skvělej.a ten kdo tomu dá méně než čtyři hvězdičky je podle mně měntálně zaostalej. ()

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama