Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V okresní nemocnici náhle dojde k něčemu neočekávanému. V závěru banální operace slepého střeva, se kterým se tu ocitnul známý místní novinář (R. Holub), dojde ke komplikacím a pacient zemře. Ačkoliv po pitvě není nikdo z lékařů shledán odpovědným za jeho smrt, hlavnímu hrdinovi příběhu, doktoru Mišurcovi (R. Zach), začne být mnoho věcí podezřelých, třeba podivné chování sestry Moniky (Z. Morávková) a některých kolegů. Mladý lékař se snaží odhalit eventuální souvislosti s dalším záhadným úmrtím, k němuž dojde. Jak souvisí fakt, že na operačním sále neměl nikdo diabetes, s nalezenou lahvičkou od inzulínu? Jak dopadne Mišurcovo pátrání a jakým nástrahám bude nakonec vystaven i on sám? (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vždycky je lepší, když si doktor hraje na detektiva, než aby to bylo naopak.. Orientace ve jménech a postavách byla někdy obtížnější, než snaha Romana Zacha nebouchnout se o horní futra dveří, zatmívačky do červena děsivé, snahy o thrillerové postupy a psychologii postav se míjely účinkem a slova „moment“ při zatýkačce hraničila s parodií. Dá se říct, že vynecháním Pokorného nemocniční detektivky o nic nepřijdete a když si vzpomenu na úvodní explicitní vteřiny, týká se to i večeře.. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Hodlám si tvrdit, že ten scénář bych i JÁ napsal líp, než pan "profesionál". Proště češi thrillery vůbec neumí, vždycky z toho výjde parodická hovadina. Jedinou devizou vidim v ROmanu Zachovi, který je opravdu sympaťák, ale ani přesto se nemůžu dostat přes odpad. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 4/10/// +Roman Zach, napětí, pátrání -nic moc prostředí, dost depresivní postavy/// Celkem dobrej základ pro detektivní příběh, ve kterém vyšetřuje na vlastní pěst nový kolega-lékař (Roman Zach) a chtě nechtě se tak zaplétá do soukolí vraždy. Určitě zjistí jak to celé dopadne, ale diváka by to asi nenapadlo, proto se možná vyplatí počkat na konec. Nahoru to táhle hlavní postava, dolů to naopak sráží dost divný scénář, chování postav a hodně nepříjemná atmosféra (což může být i klad).V každém případě se v dohledné době kdejaké nemocnici vyhnu./// Celkem 57%/// ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Námět je velice zdařilý, ovšem zpracován příběhu, pointa a celkové vykreslení vražd není ani moc jasné, a už vůbec ne povedené. Zkrátka televizní film, na který lze bez problémů zapomenout. Ač dobře obsazen, zejména ve vedlejších rolích, holt, když je špatný scénář, nepomůže ani to. Hvězdice za Romana Zacha, který ze záběru nesleze a snaží se, seč to jen jde. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Já budu milosrdnější - mě to v porovnání s naší současnou produkcí (2008) připadá jako vlastně poctivá a poměrně kvalitní filmařina - herecky v pohodě, režijně taky, příběh drží pohromadě a dává smysl, charaktery nejsou nijak zvlášť černobílé, prostě docela fajn. *** a půl ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jako novodobá česká tvorba to stojí za prd. Škoda, ještě nám to nejde. Dvě hvězdy za Taťjanu Medveckou a Natašu Gáčovou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rakovník v jedné z hlavních rolí! Tím myslím město :-) Sice tvůrci spojili dohromady Beroun s Rakovníkem, natáčelo se převážně v Berouně a tamní nemocnici, ale i tak se objevilo rakovnické náměstí, ulice, brány opevnění. Každopádně, hodnotím tak vysoko proto, že příběh se hezky vyvíjel, postavy byly sympatické a pěkně se mi na film dívalo. Na to, že je film televizní produkcí, byl skvěle herecky obsazen. Přestože v hlavní roli není právě můj oblíbenec, tak se ukázal v hezkém světle. Konec je sice televizní až moc, ale co bychom chtěli více, ve srovnání s ostatními díly té doby. Hodnotím jako nadprůměr. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh z nemocničního prostředí odehrávající se na maloměstě. Pro mě slušný průměr. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Taková podivná detektivka s nadstandardním hereckým obsazením, která však klopítá na divoce zamotaném příběhu. Trochu mě zaskočilo, že to je z roku 2001 tipoval bych to klidně o pět roků dřív... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Kriminalni pribeh z nemocnicniho prostredi se skvele stupnovanym napetim. Roman Zach v roli chirurga - vysetrovatele je famozni. O Martinu Stranskem jeste uslysime.Pro mne pan Pokorny zahral hodne dobre muziky za malo penez. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nevyděsil tak jako jiní (například ti, kteří píšou "Češi" s malým "č":-)). Pokus o poctivou detektivku, kde si tvůrci neulehčovali práci natáčením většiny záběrů ve studiu. Naopak: pracovali nejen s náměstími, vesnicí, hezkým českým městem, opravdovou nemocnicí, ale i s různou denní dobou. Herecká práce se mi velmi líbila a geniální scénáristy tu prostě nemáme - to víme dlouho. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Ochotnická režie zazdívá jinak vcelku normální detektivní příběh. Váhám nad Romanem Zachem, zda je to pouze průměrný divadelní herec s vysokou postavou nebo oběť poněkud neurotického hereckého vedení, která prozatím čeká, až přijde její čas. U Lucie Zedníčkové má člověk bohužel jasno.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka z lékařského prostředí je natočena literárně a tak lze očekávat jen velice volný vývoj celého dějství a to bohužel bez napětí či nějaké atmosféry. Na škodu to však kupodivu není. Scénář je napsán solidně a Roman Zach, v roli mladého začínajícího lékaře pátrajícího po důvodech podivných úmrtí v nemocnici, předvedl úctyhodný výkon. Příběh ve své podstatě hodně připomíná mediálně známého, tzv. heparinového vraha, Petra Zelenku, ale jak víme, ten řádil až pět let po natočení tohoto snímku. Vlastně docela udivuje, že se nikdo nenašel s konspirační teorií o inspiraci Zelenky tímto filmem. Děj je nenáročný, odpočinkový a bez jediného zaškobrtnutí. Pro televizní vysílání k víkendovému odpočinku je snímek tedy velice vhodný. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Tento příspěvek je spoiler:Pokud by šlo o film, tak je to čistý odpad.Ale ona to byla jen TV detektivka.Soukromý detektiv Zach (ano, jako doktor se moc nevytáhl) rozřeší úplně sám tento případ.Zatýkačka Stránského na konci byla vynikající komedie.Dvojnásobný vrah, kterého přijdou zatknout dva komparzisti, kteří trpělivě čekají, až si vrah a "detektiv-amatér vše vysvětlí a pak ho bez pout nechají jít v klidu před sebou, to se jen tak nevidí.Takže jedna hvězda je za chvilky napětí (asi 3 minuty), jinak je to totální sračka! ()

Reklama

Reklama