Reklama

Reklama

El Cazador de la bruja

(seriál)
  • Japonsko エル・カザド (více)
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
Japonsko, 2007, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Hrají:

Ai Šimizu, Šizuka Itó, Šin'ičiró Miki, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Hóko Kuwašima, Kotono Micuiši, Takeši Aono, Tamio Óki, Aja Hisakawa, Hiroši Kamija (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Ellis je mladé dievča, vytvorené v laboratóriách tajného vládneho projektu Leviathan ako jeden z nemnohých úspešných pokusov vytvoriť „Maxwellovho démona“, tvora popierajúceho druhý zákon termodynamiky. Je podozrivá z vraždy jedného zo svojich tvorcov, profesora Heinza Schneidera a od tohto neblahého incidentu trpí amnéziou. Na jej dolapenie je vypísaná vysoká odmena a tak niet divu, že má neustále za pätami lovcov odmien z celého Mexika. Jedna z nich, Nadie, sa rozhodne Ellis pomôcť v pátraní po jej spomienkach a spolu sa vydávajú na cestu naprieč Mexikom, aby kdesi na juhu našli pomocou artefaktu zvaného Inca Rose večné mesto Wiñay Marka a tam sa dozvedeli pravdu o svojej minulosti. Prenasledovanie lovcami odmien, sekciou CIA R339 a tajomnou organizáciou čarodejníc na seba nenecháva dlho čakať a vtipná i emotívna road movie naháňačka môže pokračovať. Seriál je po svojich starších sestrách Noir a Madlax záverečným dielom anime trilógie “Girls with Guns” japonského režiséra Koichi Mashima a zároveň jeho ďalšou spoluprácou so známou japonskou hudobnou skladateľkou Yuki Kajiurou. (Marius)

(více)

Recenze (12)

mandes 

všechny recenze uživatele

Ano je pravda že je to najslabší príbeh z trilógie. Ale tak ja vam neviem ale ja som nadšený. A to hned z niekoľkých dvovodov.V prvom rade suto postavy ktoré su k pomilovaniu, Nadie a jej Taco Taco Tacosu, Ellis a jej yes sir či Blue eye z tímy neskutočnými modrými očami. No to je radosť nane pozerať. Majú vynikajúce charaktery a k tomu krásne vzťahy medzi sebou. Za druhé je tu OST, no bomba, ešte som neopočúval poriadne Noir a teraz tu mam toto. Po tretie tu mame technické spracovanie na ktorom mi hodne záleží a jak sa dalo čakať od prvotriedneho režiséra tak v ničom nesklamal, kočky su naozaj kočky,a prostredie mi naozaj hladkalo oči. U mna je zvykom že pri anime pre mna neni vôbec podstatný príbeh ale skvor animácia, hudba a postavy , až potom mi ide o story . A čo sa tíka Mashimovej trilogie tak to vidim asi takto : 1, NOIR 2, Cazador de la bruja 3, Madlax ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Čím víc jsem se na El Cazador de la Bruja těšil, tím víc jsem se v něm nakonec zklamal. A je to škoda. Jako zvláště velkou škodu to vidím, když si uvědomím, co všechno se povedlo. Jak píše Marius, zručná režie, skvělý soundtrack (asi nejlepší důvod, proč se nakonec podívat)...a nejen to, propracovaná kresba, poměrně originální prostředí, zdařilý design postav, solidní animace, sympatický výkon seiyuu, pěkně vykreslený vztah Nadie a Ellis a občas dokonce zdařilý vtip. Inu, něco jako Rimmer z Červeného Trpaslíka, každá jednotlivost je v pořádku - je disciplinovaný, organizovaný, naprosto oddaný své práci a vždycky má u sebe tužku. Výsledek - naprostý magor, kterým pohrdají všichni, krom lodního papouška. Ale pozor, já vlastně kecám, scénář není v pořádku. Hlavní zápletka je relativně nekomplikovaná a na její natažení na 26 dílů potřebujete skřipec. Skřipec je ovšem nástroj mučící. Výsledek je ten, že téměř každý díl je filler, do kterého se tu na začátek, tu doprostřed či na konec, hodí nějaká miniudálost rozvíjející hlavní dějovou linku. Že to tříští děj a zabíjí napětí už pak není takové překvápko. Jak má být člověk napjatý, když musí čekat 10 minut, než se zase stane něco podstatného. Navíc Cazador obsahuje zoufale málo scén, které by v sobě měly takový náboj, aby stály za zapamatování. Čestnou výjimku představuje například poslední výstřel v předposledním díle. Jinak ovšem celek splývá v matnou šeď. Zapomeňte na Casino v Noiru nebo tanec Madlax a Limeldy. Pomýšlet na finální Noir přestřelky či sniperskou napínačku opět v podání Madlax a Limeldy? Kdepak? Z přestřelek stojí za zmínku snad jen souboj Ricarda s L.A a samotný závěr. Zapějme si tedy:"Taco, taco, tacosu, oishii tacosu..." a zadržme slzy. Tentokrát se to holt nepovedlo. I když závěr nakonec docela potěšil, byl příliš kratičký na to, abych kvůli němu zásadně zvedl hodnocení. Lepší ***. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Roztahanost Cazadoru mi rozhodně nevadí, chtěl bych s tou bandou sympatických hrdinek, neohrožených zabijáků a jednoho úchyla klidně strávit i víc času... ale některé díly jsou takové dost nablblé a závěrečné vyhrocení je, popravdě, spíše trapné než osudové. Jedna hvězdička navíc za opět bezchybný doprovod (i když se hlavní píseň opakuje až moc často...). ()

Marius 

všechny recenze uživatele

El Cazador bol pre mňa najočakávanejším anime projektom roka 2007 a čakal som opäť akčno-psychologický mystický príbeh, ktorý bude silne konkurovať Noir a Madlax v boji o trón najobľúbenejšieho anime. Bohužiaľ, nevyplnilo sa. Niežeby Koichi Mashimo nepotvrdil svoje miesto č. 1 medzi režisérmi anime seriálov. Skôr je vidieť ako zúfalo sa snažil natočiť niečo iné ak staršie sestričky z „Girls with Guns Trilogy“. Po Európe a nemenovaných stredoázijských republikách sa roštenky s búchačkami naháňajú za svojou minulosťou krížom cez Mexiko až do Peru. Seriál však temer úplne zanechal i pôvodnú dramaticko tragickú štylizáciu a zameral sa skôr na rovinu komediálnu a road movie štýl. Riešenie minulosti postáv ustupuje do pozadia a ponecháva v hlavnom zábere vývoj vzťahu medzi Ellis a Nadie. Nič iné v podstate nerieši; známe prvky z Noir a Madlax ako nevyjasnená minulosť, tajomná organizácia, či psychicky rozkolísaní protivníci tu sú síce prítomné, avšak len okrajovo. Nehrajú žiadnu podstatnú rolu a v seriáli nie sú na rozdiel predchádzajúcich dielok z trilógie vôbec tvorcom deja. A v tom spočíva hlavný podiel na tom, že El Cazador je pre mňa osobne po príbehovej stránke veľkým sklamaním. S tými hráčmi, ktorých mal v príbehu k dispozícii totiž mohol byť ďaľším zázrakom z BeeTrain, pre mňa nepochopiteľne však stále dookola variuje rovnaké veci. Keby sa poprehadzovali epizody medzi cca 11 a 22 časťou, nikto si to ani nevšimne, je to filler na filler. Ako spomína Subjektiv nenájdeme tu temer žiadne pamätné scény ako v Noir či Madlax, vyrovná sa im snáď len nájdenie „miesta narodenia Ellis“, Winyai Marka či záverečný duel. Čo na tom, že veľa vtipov je skutočne podarených, animácia príjemná (na rozdiel od statiky produkovanej MadHouseom – Claymore , Death Note), dizajn postáv skvelý (Nadie sa pobije s Mireille a Madlax o trón najsexi Girl with gun) a réžia skutočne vybrúsená (citácie a postupy Leoneho či Rodrigueza). Príbeh ktorý by vystačil na trinásť epizód je rozťahaný na dvadsaťšesť a ani režisérske finesy Mashima nie sú dosť na to aby to zakryli. Čo je ale (opäť) päťhviezdičkové je OST a myslím, že Kajiura Yuki si (opäť) odnesie nejakú tú cenu za anime OST roka. A práve OST a posledné tri diely Cazadora to u mňa vytiahli na veľmi veľmi veľmi slabé štyri hviezdy.7/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"If you've got any last words, say them now!" Tretí diel trilógie je pre mňa nakoniec príjemným prekvapením. Vizuálne a hudobne znova špičkové, čakal som však, že budem mať so silnou epizodičnosťou, v ktorej je príbeh prevažne na pozadí väčší problém. Nečakane ju ale vyvažuje príjemný a inteligentný humor, road movie štýl v neošúchanom prostredí a v neposlednom rade a to už očakávane, i postavy. Nech mohol byť El Cazador scenáristicky akokoľvek prepracovanejší a osudovejší, tak krásne spracované puto medzi ústrednou dvojkou, aké mali Nadie a Ellis, neponúkol ani Madlax, ani Noir. A ak samotný záver na niečo poukázal, tak že išlo hlavne oň a nie úplne využitý potenciál vedľajších charakterov tým pádom až tak nevadí. Špeciálne ak si zamilujete niekoho z hlavných (ehm, Nadie) a aj za ňu čisto subjektívnych 85%. Pre trilógiu ako celok mám každopádne tiež len slová chvály a ku Kōichimu Mashimovi odteraz prechovávam rešpekt. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Maxwellovu démonu není v seriálu pouze podřízeno chování hmoty v „rukou“ čarodějnic, ale i plynutí příběhu, zjevování se postav na nejrůznějších místech a obrovské náhody (12. díl je doslova neuvěřitelný). Zasazení příběhu mi moc nesedlo, podle všeho se děj odehrává v Latinské Americe po různých zapadákovech, kde sice o práci nezavadíte, zato však oplývají velkými, čistými nemocnicemi, pohostinství vládne obdoba McDonaldu jakýsi Tacos. Zbytek se dočtete tady kolem, jen se ještě zmíním, že L.A. je jedním z nejprotivnějších záporáků, jaké jsem v anime viděl, ale i z nejsmrtonosnějších, :-) 50 % Díky bohu za Yuki Kajiuru a její skvělý OST. Bylo to těsné. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ano tak na tuto sérii jsem také čekal s napětím, třetí část girls with guns Koichi Mashima. Celkem chápu výhrady ostatních, proč to považují za nejslabší část trilogie. Nicméně přes prázdnost některých epizod, zejména scénaristickou slabost (na tom scénaři mohli zamakat tvůrci více) sem i seriál velmi líbil. Hezky vykrelsený vztah dvou hlavních hrdinek, přičemžu mě vede Nadie, ale ani Ellis se neztratí. Seriál se nese často v odlehčeném duchu, ale některé vtípky jsou vážně povedené, mnoho scén mě také zahřálo u srdce, ostatní čekali složitější příběh alá Madlax nebo Noir, nedočkali se. Mně to nevadí, problémem je hlavní příběh, který nebyl dost dopečen, ostatní funguje na jendičku , animace, postavy, prostředí a hlavně ost. Yuki Kajiura je prostě jednička, díky této serii dostala zaplacenou cestu do Mexika a J. Ameriky , aby nasála atmosféru a složila stylovou hudbu, povedlo se. Hvězdičky tu nejdou půlit ,ale tak si tu polovinu k třem hvězdám přidejte, vážně se za ní přimlouvám. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Po Noiru a Madlaxu celkem zklamání. El Cazador se většinu času nese v poklidnějším a celkově odlehčenějším duchu než jeho předchůdci a bohužel zcela postrádá jejich dynamiku. Hlavní dějová linie se příšerně vleče, akčních scén je pomálu a rozhodně bych je neoznačil za nějak strhující. Na druhou stranu vývoj vztahu Nadie a Ellis je vykreslen docela pěkně a konec seriálu byl oproti mému očekávání celkem fajn, zapomenout nesmím ani na opět vydařený soundtrack. I tak se ale jedná o nejslabší díl trilogie, který si více než horší tři hvězdičky dle mého názoru nezaslouží. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Ano, El Cazador de la bruja je slabší než předchůdce Noir, ale v některých ohledech i slavný Noir převyšuje. Postavy v de la bruja jsou mnohem více sympatičtejší než sucharské a nezáživné postavy v Noiru na druhou stranu musím připustit, že měl Noir více chytlavější a temnjší zápletku a finální vyvrcholení, ale zase nebyly hlavní hrdinky tak symaptické jako Nadie a Ellis. Není moc anime, které se dají zpětně mnohem více docenit, ale po shlédnutí de la bruja stoupnul předtím průměrný a nezáživný Noir u mě na ceně což, ale zase nesnižuje kvalitu de la brujy, který má rozhodně taky něco do sebe. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Vesternová hudba, lovci odmien, pokusy na ľuďoch a do toho dve milé dievčatá s večným úsmevom na tvári a pár svojimi, po čase už neodmysliteľnými hláškami... Častí je dosť, no sledovanie nenudí (na rozdiel od podobného seriálu Madlax) a aj koniec (všetky tri) sa mi páčil... ()

Reklama

Reklama