Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Recenze (192)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené pokračovanie až sa nechce veriť, že aj ´´osmička´´ môže byť kvalitným dielom. Príchod a pobyt pána Jasona Voorheesa v NY City je naozaj bomba. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Talentovaný brankář a masový vrah Jason Vorheese, nosící dres s číslem 13, pochopil, že v okresním přeboru HC Crystal Lake už mu pšenka nepokvete, a proto vyrazil do New Yorku. A ještě předtím než se stane brankářem N.Y. Rangers, zlikviduje malou výletní lodičku s teenagerama. To na tý lodi bylo docela dobrý. Poslední půlhodina v New Yorku mi přišla zbytečně nadstavbová. Daleko radši bych byl, kdyby se v New Yorku odehrával celý film. Zbytečně dlouhý, takže slabší tři hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To nemôžu myslieť vážne, ešte som preglgol oživenie Jasona bleskom v sedmičke, ale elektrickým prúdom pod hladinou, ešte tak sprostým spôsobom, čo vám už celkom jebe. Mordovačiek bolo veľa a boli prevedené netradičnými nástrojmi, ale aj tak neoslnili, lebo väčšinou boli mimo zaber. Pochopil som, že tvorcovia chcú zapôsobiť na publikum brutalitou, ale vyznelo to, už len silene bez nápadu. Až tak sprosto debilný scenár som nečakal, lebo z predošlých časti mohli vychytať chyby, ale tu ich bolo najviac s 1 až 8. A tie nezmyselnosti pri vraždách ma tiež utvrdili v tom, že tvorcovia idú len po efekte , aby to dobre vyzeralo a logika tým pádom musela ustúpiť, pardon tu ani nebola. Vrážd tu je veľa, ale čo na tom, keď spracovanie i samotný príbeh sú totálne debilne. Ako napr. scénka, kde Jason ťahá policajta do uličky a za dve sekundy už bol pred autom, to bola zdrvujúca kokotina a takých tu bolo ajajáj. Nenašiel som ani jedno pozitívum a tak som sa snažil. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nejhojší díl. Vraždy nejsou zábavné a Jason se padezřele rychle přemistuje. Např: jeden z hlavních hrdinů leze po žebříku a Jason stoji a čumí, jakmile je hlavní hrdina na střeše ejhle Jason je tam taky. Scénář je jedna černá díra a herecké výkony taky. Nepochopím jak takový kult mohli dát na starost TV režisérovi. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle série měla končit 4.dílem, který byl svým způsobem skvělý. Tudíž si dovoluji nesouhlasit s Pomem :-) Ale každýmu se nemůže líbit vše, že? K tomuto patladílu se snad raději vyjadřovat nebudu, protože by mi mohlo opět uklouznout pár sprostých slov. A protože se tohoto hnusného návyku snažím kurva zbavit, tak velice krátce. Je to kombinace Dobrodružství Poseidonu, Lodi duchů a trochu toho Pátku třináctého. Děs a hrůza! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

No lepsi nez prechozi dil to urcite je. Napad vymenit venkov a Crystal Lake za lod a mesto take neni spatny. Vtipnych momentu a zajimavych vrazd je take pomerne dost. Co je ale zarazejici, je naprost priserna ´hudba a zvuk filmu celkove. A jeste vice mi vadi naproste odsunuti poradnych a brutalnich vrazd do pozadi, skrz sklo nebo jako stiny... Kde je zlata polovina 80. let, kde si nebrali autori servitky s vozickari, blazny ci zviratky??? (ne ze bych byl nejaky uchyl, ale od teto serie se to proste ocekava...)... a co teprva nejaka ta prsa ci vrazdy milujicicho se paru... Myslim si, ze kdyby tento film nebyl tak prisrne cenzurovan, muze smele konkurovat nejlepsi F13! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 8“ není zásadně dobrým dílem série, spíše se řadí k podprůměru, což je dáno hlavně tím, že není tak nový, jak se na první pohled tváří. Problém vidím i v tom, že gore už je ve srovnání s prvním a druhým dílem skutečně velmi špatná a více méně zde chybí. V tomhle směru zde není v podstatě žádná variabilita a film se utápí ve vraždách, které místy zavánějí originalitou, ale jejich provedení je jednoduše degraduje na obyčejné odškrtávání jmen. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že to bude takové, když se většina filmu odehrává na lodi. Tento film sa nedrží zásad pátků a to mu vůbec neprospívá a některé scény tu jsou už vyloženě trapné. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ti diletanti, co měli na starosti Jasonův make-up, těm bych pracky zurážel. Tohle se jim teda vůbec nepovedlo. Gore je v tomhle díle taky nulový, takže po téhle stránce je osmý díl suchařina. Ale jinak se jedná o celkem svižnou, občas vtipnou podívanou, která sem tam zaujme pěknou kamerovou jízdou, nebo fíglem (loďka v hořící kaluži benzínu na silnici) a vysokým bodycountem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemůže být bráno jako regulérní díl série. Mám rád New York. Díky této sérii jsem si oblíbil i Jasona. Ale dohromady to nějak nefunguje. Ne že by to bylo zase tak špatné, ale s původními pátky to má společného jen Jasona. Ve snaze dalšího oživení série se tvůrci rozhodli Jasona poslat do New Yorku. No do New Yorku...správný název tohoto filmu by spíš měl být "Jason Takes a Ship", protože kromě poslední půlhodinky v NY se to celé odehrává na lodi. S úvodem na Crystal Lake vlastně na dvou lodích. Scénář tu byl opravdu debilní. Jak už jsem napsal téměř ke každému předchozímu dílu série, beru tuto sérii s velkým nadhledem, a tak i vesměs přehlížím kvalitu, jde mi jen o zábavu. Dalo by se říct, že to jsem více méně u přechozích 7 dílů dostal. Někdy víc, někdy míň. Ovšem tentokrát už z kategorie "zábavné béčko" přeskočili někam do kategorie "stupidní občas zábavné béčko". Logických bot zde bylo plno a tentokrát mi to už opravdu vadilo. Je pravda, že Jason na lodi i v NY vyzkoušel mnoho nových způsobů zabíjení, ale mnohdy to bylo neuvěřitelně blbé. Zase nemůžu říct, že bych se u tohoto dílu tak úplně nebavil. Jo, bavil. Zábava to byla, atmosféra tu taky chvilku byla, ale prostě jsem tu pořád cítil ten sračkoidní závan, kterého tu bylo dost. V New Yorku film sice dostane grády, Jasonovi přibude humor, ale té špatnosti a blbosti se to nezbaví. Už u prvního dílu jsem si říkal, že budu sledovat tuto sérii tak dlouho, jak to jen půjde. Na devátý díl si vzhledem k jeho zápletce netroufám, protože vím, kdy mám přestat. Nejlepší období F13 pro mě končí 3. dílem, kolísavé dobré/špatné, ale stále zábavné 7. dílem a osmý díl vezmu jen jako takovou výstrahu, že by mohlo být ještě hůř. A to si tedy radši díly 9 a 10 odepřu. Další díly této série už pro mne neexistují. Sbohem, Jasone. Pro mě jsi v tom kanálu zemřel definitivně... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aspoň ako tak napravená reputácia série oproti predchádzjúcej časti, aj keď nie je omnoho lepšia pozitívom je aspoň zmena prostredia z Crystal Lake na loď a následne časť príbehu v prístave a metre v New Yorku. Lepšie spracovanou je časť odohrávajúca sa na lodi, v druhej časti je príbeh už iba nudným čakaním na koniec. Treba dúfať, že definitívny a Jason sa vráti už iba ako remake prípadne v podobne nápaditom projekte ako Freddy vs Jason. Osobne by som uvítal duel Jason vs Michael Myers. Možno raz... ()

MartinNDL odpad!

všechny recenze uživatele

Jako když dáte na tři měsíce majonézu do dělohy venezuelský padesátiletý prostitutky a pak si do ní namáčíte hranolky. Tak moc je to špatný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jason Vorhees vymenil Crystal Lake za ulice New Yorku. A tym tato seria sla do hajzlu. Kvalitativneho aj kvantitativneho. Rob Hedden ako reziser je opat skor minus ako plus. Nechapem akurat jedno, a to preco ma sakra Friday13th 8 -ka najdlhsiu minutaz? 5 % ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa odhodlal aj k ďalšiemu pokračovaniu mojej obľúbenej série, no dopadlo to podobne ako predchádzajúca časť, dokonca ešte horšie. Jason na Manhattane ? to nie. O vraždy síce nebola núdza, no už to ide úplne iným smerom. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Po děsné 7 je tohle zase už starý dobrý Pátek. Jason zase nák ožije tentokrát elektrikou a tak jede na luxusní lodi se studentíkama na výlet. Než dojedou do cíle cesty ,tak jich na živu moc nezbude(co taky jinýho s nima) Na můj vkus je Jason až příliš chytrý, vždy to bylo spíš takový tupý monstrum, tady občas provede náklý ten kousek, který by jste od něho neočekávali. vraždy už jsou zase pěkný a je na co koukat. Jen jsem nák nechápal toho lodního proroka, co tam uklízel, že věděl, že Jason přijde a , že umřou (jak to mohl vědět?) A propo přišlo, mě že na té lodi je strašně málo personálu, na to jak ta lod byla velká a vybavená. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

První polovina na lodi celkem ušla a víceméně by se dalo říct, že vcelku uspokojivě navazovala na předchozí díly série, ale Jasonovo řádění v Manhattanu na sobě dalo znát, že náš milý psychopat měl radši dál pobíhat po lesích v okolí Crystal Lake. Druhá půlka totiž absolutně postrádala spád a jediné co na ní jde ještě ocenit je vtipná scénka Jasonova setkání s hokejovým bilboardem:). Změna prostředí, i když to je vcelku zajímavý nápad a dal se pojmout mnohem lépe, se dvakrát nepovedla. A jen tak mimochodem – obyvatelé New Yorku jsou nejspíš pořádná bandička flegmatiků. Jak jinak si vysvětlit, že je přítomnost oslizlého maskovaného maniaka v nejmenším nevyvádí z míry:). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl celé téhle série! Jason je super postava, ale dementní chování ve stylu supermana (kdy to nejspíš posral scénárista a rejža)??! Jednou je Jason tady, obět utíká jak vzteklá (on si v poklidu našlapuje) a hned je před ní, se mi opravdu nelíbilo!!! A další milník filmu je, že od prvopočátku nám tvůrci servírují Jasona se zdravým okem vlevo a pravým deformovaným, zde tomu je však obráceně!!! Ano, musí se to brát s rezervou, je to jen horor, ale tohle klišé neberu nikde a tvrdě trestám v hodnocení!!! 25% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup o třídu dolu. Jason už nevypadá tak skvěle jako v sedmém dílu, který považuji za vrchol jeho vzhledu. Není to tak napínavé jako předchozí části. Smrti tak nápadité jako v uplynulých dílech. A ostatní postavy samozřejmě nejsou nijak zajímavé. Nelogičnost přítomná u ostatních filmů je už zde za hranou céčkovosti, takže mé doporučení zní vyhnout se osmé části obloukem. Bohužel. Na hranici jedné až dvou hvězd. 45% ()

Reklama

Reklama