Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Recenze (193)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Trailer na film slibuje šokující procházení Jasona po Manhattanu, ale je to nuda. Vše je tak prázdné, hlavní scény někde v uličkách, vraždy jak z reklamy na šampon. Gore efekty k pláči, nápady nulové. Hlavně, že mladí hrdinové mají stále dokonale načechrané účesy. Musím podotknout, že Peter Mark Richman je něco tak nesympatického zjevem i projevem. Nablýskaná bída. ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné, směšné, odporné. Ten Jason Voorhees, který vraždil lidi u temného Crystal Lake; ten že, už nevím, po které vstane z mrtvých a vydá se do New Yorku?! To vám nepřijde debilní?! ODPAD! ()

Benjamin-L 

všechny recenze uživatele

Tomuto dílu bych dal jednu hvězdičku ale je tam Kane Hooder tak dám tři.Dobrá myšlenka přesunout Jasona z Crystale Lake na Manhaten. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Obvykle sa chodilo na výlet k nemu, ale po cca stovke mŕtvych tínedžerov už Crystal Lake vyhlásili radšej za bezzásahovú prírodnú rezerváciu a tak sa obrovský zhnitý trkvas vybral na potulky. Režisér pochopil, že jediné, čo sa s ním dá robiť, je zábava. Škoda že na tú Jasonovu smrtonosnú cestu New Yorkom nemal viac peňazí. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Hrozná píčovina! Už od začátku je vidět nesmyslnost filmu v jakémkoli záběru který byl pořízen! Jason se v průběhu filmu umí teleportovat, stát a čumět, znát new york. Debilovina ve všech směrech! A proč kurva když už tam musí být proč neseká lidi v New Yorku? ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Logika miestami žiadna. Sú dve možnosti. Režisér je buď idiot (čo by teda nemal byť, keď mu zveria rozpočet) alebo režisér si myslí, že divák je idiot a prejde mu to. Where the hell is logic??? Keď sa vás niekto snaží zabiť, nesnažíte sa utiecť, ale radšej sa schováte a necháte prepichnúť. Keď niekomu zjavne utekáte a on za vami len kráča, dobehne vás. No, asi tak to fungovalo vo filme. Jediné čo zachraňuje film je to, že samotný dej nie je na unudenie. Je ale smutné, že scény, o ktoré vo filme išlo (teda s Jasonom) často krát utápajú film nižšie a nižšie. Po pár minútach som chcel dať 1* a vypnúť. Teraz s odstupom jedného dňa hodnotím na záverečné (ale veľmi váhavé!!) 2*. Nevylučujem však ani to, že časom TOTO TU o 1* príde. ()

Matej.Hess odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl série Pátku třináctého... Opravdu proč tohle vůbec vzniklo? Spíše proč vznikly všechny díly? Opravdu špatný díl, dostáváme stále to samé a už je to nudné proto takové hodnocení... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři hvězdy, ale pak mi na mysli vytanula pětka a já si uvědomil, že i ta ubohá epizoda bez Jasona byla mnohem lepší, než tohle. Tedy ne mnohem, ale tahle osmička opravdu nemá žádnej příběh. Na lodi se toho moc neděje, v New Yorku se toho děje ještě méně a mě jako nejlepší momenty z filmu vycházejí jen dva - poněkud bizarní, ale ještě vcelku zábavný úvod a scéna, kdy Jason na ulici prochází kolem party chuligánů, kteří se mu smějí, tak místo toho, aby je zabil, se jim jen ukáže bez masky a smutně odkráčí dál. Mimochodem, Jason bez masky je skutečně parádní zjev. Pár vražd se ale také ukážou jako celkem zábavné záležitosti (jenom některé a jenom na lodi), záto závěr trpí naprostou demencí. A i když je film relativně krátký, tempo je doslova smrtící, ovšem v tom špatném smyslu. Jediné, co mi udělalo opravdu velkou a nezklamávající radost, je jen vynikající dabing Vladimíra Čecha. Co si budeme povídat, mohlo to dopadnout mnohem, mnohem, ale mnohem lépe, ale osmý Pátek je posraná příležitost s naprosto debilním dějem, ale protože ještě stihne i pobavit, tak těch 45% dám a obávám se dalšího dílu. ()

PierrevanH 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejhorší pátek, kterej jsem viděl (1-8). I Jason občas docela nudí a to už je co říct, zápletka je už opravdu velice špatná. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jason jako kapitán lodi Lazarus, který je potažený slizem a nikdy netrpěl mořskou nemocí. Po nevyrovnaném souboji s Tínou mu byly dodaný vyjímečné schopnosti. Jako je třeba přeplavání půlky moře na jeden nádech pod vodou a nebo teleportace, kam jenom potřebuje. Na lodi to mělo i slušnou atmosféru s vraždami, ale v Manhattanu to už bylo příliš hloupé. Dávám 40% ()

demented 

všechny recenze uživatele

Najhorší piatok :( Crystal Lake je pre fachmanov Jasonovho kalibru malé, to bolo jasné už dávno, ale jeho exkurzia do New Yorku sa fatálne nevydarila. Pri podobných filmoch na logické prešľapy kašlem a snažím sa ich nevšímať, ale tu sa to jednoducho nedalo (čo je veľa, to je veľa). Ani transformácia vraždiacej mašiny na cieľavedomého rádového zombíka v hokejovej maske mi neprišla ako dobrý nápad (čoho sme sa to dožili - Jason Vorhees prenasleduje ústrednú dvojicu v metre a necháva všetkých, po brutálnej smrti priam bažaiacich, cestujúcich na ocot). No a tie flashbacky fakt nemali chybu - wtf? Vážne bolo nutné pchať Jasona do traumy z detstva hlavnej hrdinky? To iba mne pripadá tá zápletka totálne dementná a vycucaná z prsta? Keď Jasonovi nezlomil väz ani piatok č.8, určite tu bude s nami navždy :) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jason ve měste !!! Teda první na lodi a pak se dostane do města. Jason zde oprvuhe jak rockem (dobítá holka kytarou), tak i hip hopem (Vykopnutí kazeťáku bandě čtyř týpků - funny scéna). Ale musím uznat slabší než zatím poslední díly. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Zatímco na počátku série bylo Křištálové jezero malebný, vesnický kačák velké ani né jak mácháč (aspoň tak to na mě působilo), v osmém díle je to už spíš fjord, po kterém plují námořní lodě registrované v Panamě a vozí studenty na exkurze do New Yorku... Řada fanoušků se mnou asi nebude souhlasit, ale podle mě úpadek celé série začal, i přes několik opravdu povedených scén, už tímto dílem a nikoliv až devítkou... Inu konec jedné dekády, znamenal i konec jednoho supermordýře. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Snad ještě větší hovadina než předchozí sestříhaná ''sedmička''. Jason v moři a on se na konci utopí v zaplavené stoce ve vodě po krk? Elektrický proud ani oheň mu neublíží a on po polití toxickou tekutinou řve jako malý? Co to k čertu mělo být s tím malým Jasonem Vorheesem ve vzpomínkách? Atmosféra byla minimálně šměšná a tento díl by nemusel ani vzniknout a nic by se nestalo. Takhle potupit a zesměšnit chudáka Jasona. 35% ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

asi ako každý druhý horor - béčko jak vyšité, scenár úplne nevydarený, nelogickosťou prekypujúci a so zlými hereckými výkonmi...ale pár dobrých scén sa nájsť dalo ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Keď som iba veľmi ťažko prekusol čachre z telekinézov z minulého diela,ako asi myslíte, že som zareagoval na teleportáciu a nepriestrelnú Jasonovu GPSku, ktoré ho nie len že naviedla priamo do prístavu, kde kotvila loď do NY ale dokonca mu bola vynikajúcou pomocníčkou aj v kanáloch pod ním.. No nič čo sa týka vyvražďovačiek mi to pripadá ako posun vzad predsa len ich bolo málo a neboli ani zďaleka také prepracované a nechutné aké by na danú dobu mali byť. Ďalej herecké obsadenie bolo na slasher vyhovujúce nakoľko sa na podobné filmy využívajú bezduché napodobeniny ľudí z minimálnym IQ a minimálnym hereckým talentom, takže to bolo OK. Čo sa týka strachu a lakačiek, bola tam asi dokopy jedna scéna v ktorej sa mal asi človek zľaknúť, ale bohužiaľ neslávila úspech nakoľko bola asi minútu dopredu predvídateľná. Čo sa týka Jasona od začiatku som si myslel, že sa konečne dočkám poriadnej obludy z maskou na čele, nakoľko jeho telo bolo už 8x reinkarnované a naposledy si odsedel pekný čas na dne jazera Cristal Lake, omyl, Jason vypadal ako zle nalíčený orangutan a tie jeho pohyby boli nanajvýš na bode mrazu ale aj tak dokázal každého dobehnúť čím mňa osobne fascinuje. 12% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla, dalo by se říci, skoro dokonalá. Jedná se o část, která se odehrává na lodi. Jak znovuzrození Jasona, tak různorodost povah jednotlivých obětí a zajímavé způsoby smrti, byly skvělé. Velká škoda, že děj nezůstal na lodi, a že se druhá polovina přesunula do Velkého jablka. Část v New York byla totiž zcela opačná. Trapné postavy, situace a ani způsoby smrti nebyly nijak zajímavé. Když k tomu připočtu, že hlavní hrdince by muselo být snad 50, aby si mohla pamatovat Jasona jako dítě v jezeře, tak musím osmému dílu hodně ubrat. Škoda. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne slabučký diel. Po vcelku podarených dieloch 5,6,7 z ktorích každý niečím milo prekvapil tento zlyhal na celej čiare. V prvom rade úplne vyhorel Jason. Stal sa z neho strašný pózer, keďže vždy keď na neho zamierila kamera dramaticky sa postavil, dýchal ako ženská pri pôrode a občas si precvičil pravdepodobne stuhnutý krk. Vidieť u neho chôdzu alebo akýkoľvek iný pohyb bolo prakticky nemožné a keďže sa výhradne "zjavoval" pravdepodobne sa naučil umenie teleportácie. Vraždy sú fádne a nudné a ak je niečo aspoň trochu líznuté originalitou, kamera to buď nesníma alebo dramaticky uhne. Na to že "jason takes Manhattan", je New Yorku vo filme neuveriteľne málo a užijeme si ho zhruba 15-20 minút, čo je pri minutáži 100 minút /mimochodom dosť prestrelenej/ žalostne málo a aj úvodné "intro" pri tomto fakte pôsobí ako päsť na oko. Scény na Manhattane film nezachraňujú skôr naopak, potápajú ho oveľa hlbšie. Oceňujem občasný humor, ale celkový dojem však ostáva rovnaký. 20 % ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Celý díl je přehlídkou totálních děr ve scénáři. A zvlášť závěr je vypečený, aneb jak se v přelidněném nočním New Yorku schovám před Jasonem do kanálu?????????????????????????????????????????? ()

Reklama

Reklama