Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Recenze (193)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Keď som iba veľmi ťažko prekusol čachre z telekinézov z minulého diela,ako asi myslíte, že som zareagoval na teleportáciu a nepriestrelnú Jasonovu GPSku, ktoré ho nie len že naviedla priamo do prístavu, kde kotvila loď do NY ale dokonca mu bola vynikajúcou pomocníčkou aj v kanáloch pod ním.. No nič čo sa týka vyvražďovačiek mi to pripadá ako posun vzad predsa len ich bolo málo a neboli ani zďaleka také prepracované a nechutné aké by na danú dobu mali byť. Ďalej herecké obsadenie bolo na slasher vyhovujúce nakoľko sa na podobné filmy využívajú bezduché napodobeniny ľudí z minimálnym IQ a minimálnym hereckým talentom, takže to bolo OK. Čo sa týka strachu a lakačiek, bola tam asi dokopy jedna scéna v ktorej sa mal asi človek zľaknúť, ale bohužiaľ neslávila úspech nakoľko bola asi minútu dopredu predvídateľná. Čo sa týka Jasona od začiatku som si myslel, že sa konečne dočkám poriadnej obludy z maskou na čele, nakoľko jeho telo bolo už 8x reinkarnované a naposledy si odsedel pekný čas na dne jazera Cristal Lake, omyl, Jason vypadal ako zle nalíčený orangutan a tie jeho pohyby boli nanajvýš na bode mrazu ale aj tak dokázal každého dobehnúť čím mňa osobne fascinuje. 12% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to lepší než sedmička. Sice pomalý rozjezd, ale pak to celkem šlo. Spíš by se to mělo jmenovat Jason na lodi. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

[Pátek třináctého toť horor mého dětství. Na Pátku jsem vyrůstal a není důvodu ho nezahrnovat mezi moje oblíbené série klasických hororů-vyvražďovaček. Nejlepší, alespoň podle mě je z celkového pohledu díl druhý, do pátého dílu je to celkem v klasické Jasonově notě. Díl šestý pokládám v podstatě za jakýsi konec té dobré série Pátků třináctého, se starým dobrým zlobivým a prohnilým Jasonem. Sedmička a zvlášť osmička je prostě hrozná, devátý díl jsem (zatím) neviděl, no a Jason X je trochu o něčem jiném... K Pátku třináctého také patří neodmyslitelná výborná "poznávací" hudba a hororové zvuky, které nezaměnitelně podtrhují dobrou a dnes již klasickou hororovou atmosféru této série.] Pátek 13: Jason na Manhattanu = [2/1O] ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Jason po ôsme a snad najhoršie. Jeho charisma a atmosféra predchádzajúcich dielov sú definitívne preč, scénár asi spisovali na poslednú chvíľu a ešte k tomu je tu hromada nelogičností a stupidít že to pôsobí jak paródia na predchádzajúce diely. Jason tu má superhrdinské schopnosti vrátane teleportácie. Dost ma tu naštvalo aj že tvorcovia nepoužili perfektne spravený Jasonov ksicht z predchádzajúceho dielu, pretože tu pri odmaskovaní vyzerá ako fantomas poleptaný kyselinou. Mimochodom už ste niekedy videli aby toxický odpad splavovali mestskou kanalizáciou? ()

Fox85 odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě ještě o level horší než sedmička. Tentokrát sice bez paranormálních nesmyslů, ale zato plná porce těch největších logických kopanců přímo mezi oči diváka. Kuk. Jason tady. Kuk. Jason zase jinde. A na závěr radši zapomenout. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jason poprvé opouští jezero Crystal Lake a přesouvá se do srdce New Yorku, kde taky tahle série spadne do céčkové žumpy. Z logického hlediska inkasuje racionálně uvažující divák několik těžkých úderů na mozek, pač celá kostra příběhu postrádá jakýkoli smysluplný základ, a proto – jakkoli se to u osmého dílu hororové série může zdát nepodstatné – je tenhle film místy opravdu nekoukatelný. Ta pasáž na lodi ještě jakž takž ujde, především díky několika vynalézavým způsobům, kterými Jason zredukuje přelidněnou posádku, ovšem jakmile se hrstka přeživších dostane na Manhattan, padne tenhle film definitivně na hubu. Ke kladům té newyorské anabáze patří tři poměrně vtipné momenty, které mě rozesmály, hlavně teda ten boxerský souboj černoch vs. Jason s úžasně vtipným vyvrcholením :-). Za tuhle scénu přidávám druhou hvězdu. ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

A dost!!! Až do tohoto dílu jsem byl ochoten, vzhledem ke své náklonnosti k Jasonovi, odpustit předchozím dílům takové věci, až jsem si kolikrát říkal, jestli nejsem shovívaví už příliš, ovšem osmým Pátkem už pohár mé tolerantnosti opravdu totálně přetekl a udělám to, co jsem měl udělat asi už mnohem dřív, a to ohodnotit Pátek 13. Odpadem!. Tvůrci v tomto pokračování totiž již definitivně ztratili veškerou soudnost a dokázali tu dosáhnout tak strašných a nesoudných scén, že skutečně jsem jen zíral s hubou dokořán, čeho jsou tady ti amatéři za kamerou schopni a že se jim to dařilo v měřítku více než velkém. Šíleně hloupé chování postav, primitivní dialogy, tupá a nesmyslná zápletka, naprosto podprůměrně zpracované likvidace obětí a nevídaně směšné teleportování Jasona na místa, kam zrovna filmaři potřebovali, vše v ultralaciném provedení, navíc zbavené klasické fungující atmosféry prostředí Crystal Lake, no prostě děs a hrůza, a to ani nezmiňuji, že název Jason Takes Manhattan je dosti zavádějícím údajem, jelikož více než hodina filmu se odehrává na lodi, a zbytek pak v přístavu a v přilehlém kanále, takže na nějaké řádění v ulicích velkoměsta může divák naprosto zapomenout. Jinak postavy tu tentokrát působí obzvlášť nesympaticky a nevýrazně, a to samozřejmě především díky ohavnému castingu, a tak abych to nějak shrnul, Jason Takes Manhattan je nesoudně nesmyslná, trapná, laciná, primitivní a tak ukrutně mizerně zpracovaná podívaná, že s velkou upřímností a trochu i s radostí uděluji osmičce ryzí Odpad!, a jsem vlastně už vážně rád, že mám maraton s Pátkama 13. již úspěšně za sebou, jelikož to byla opravdu dřina a od šestého dílu už i utrpení, a i když třeba v porovnání s Halloweenskou sérií z toho pořád vychází právě tato série ještě jako vítěz, tak její kvalita i zábavnost je stejně těžce podprůměrná. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím proč nedávám odpad. Jason neměl nikdy opustit Crystal Lake. Tenhle díl je moc i na Jasonovy fandy. Tohle nemělo být nikdy natočeno. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

!!!Pozor spojler!!! ...Jason skončil v sračkách.Ostatne veľa nechýbalo a mohol by si s ním potykať aj tento film. 2,5/10 ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí je sice příjemné osvěžení, ale okoralost v podobě nesnesitelně tupého scénáře se prostě nedá překousnout (minimálně ten toxický odpad tekoucí NY stokou mě naprosto odrovnal). Alespoň že Jason (ala Frankenstein dle jeho vzkříšení) odrovnal toho nejvíc imbecilního pěstouna (ta postava byla zahraná fakt dobře - pokud teda měla za cíl strhnout na sebe nenávist diváctva). Takže za 2,5. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Osmička má much jako máku. Celá rovina s hrdinkou s vizemi malého Jasona je na palicu a nechápu proč většina hlavních postav v sérii musí být cvoci. Jasonova teleportace začíná být kapánek trapná a cenzor při vraždách opět řádil. Na druhou stranu, Jason se nezastaví, zamaskruje 19 lidí a vyvražďovací první hodina na lodi je suprová, stejně jako v docích New Yorku. Průser začíná v samotném centru města, kde lidem vůbec nevadí dvoumetrový zabiják v masce, nikdo nevolá policajty a co víc, Jasona nezajímají desítky potenciálních obětí. Prostě jen prochází a honí ty svoje. Blbost na entou. Když to ale vemu kolem a kolem, tak po 7 dílech téhož se mi osmička svoji originalitou moc libila poprvé a i teď. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jason je tu už regulérne nesmrteľný a ešte k tomu z neho spravili aj obojživelníka (dokáže bez problémov dýchať pod vodou i na suchu a plynule sa pohybovať a tráviť neobmedzený čas v obidvoch priestoroch podľa potreby scenáristu). Zmenou prostredia (Manhattanom) tvorcovia nalákali podobne ako politici sladkými rečami pred voľbami, no podobne ako v realite po voľbách, ani tu sa plnenia sľubov (New York) príliš nedočkáme (hodinu sme na lodi a posledných 25 minút v NY). Logika nikdy nebola silnou stránkou série, ale keď som si predtým hovoril, že už to nemôže byť dementnejšie, tak každý ďalší diel ma presvedčí, že môže. Okrem už spomínaného obojživelného Jasona sa porušujú i vlastné nepísané pravidlá série (napr. že Jason je mentálne pošahaný a ako pomstu za vraždu jeho matky vraždí všetkých ľudí naokolo do radu bez výnimky - to sa porušuje počas záveru v NY, kedy Jason ostatných okoloidúcich ignoruje a tvrdohlavo, bezdôvodne sa zameriava na ústrednú dvojicu). Ďalej tu máme sudy s toxickým odpadom: "bežne" prítomné v kanalizácii mesta, či fakt, že kanalizácia NY je každý deň o polnoci zaplavovaná toxickým odpadom, ktorý rozožiera všetko živé a ešte má zjavne i magickú schopnosť omladzovať a meniť po kúpeli v ňom nesmrteľných jedincov na deti (fakt je to tam, nevymýšľam si). Vraždy sú tiež nelogické, ale relatívne okej (v komediálnej rovine zaujme tá s boxom, kde by Jasonovi jeho hák závidel i Muhammad Ali a v serióznej rovine zaujme tá s utopením v sude, ktorá je fakt hnusná). Asi za ne a pár výjavov v závere spojených s toxickým odpadom (Jasonov ksicht) to udržím na 2*, i keď možno by som nemal pretože už som sa definitívne dostal do fáze série, keď to viditeľne slabne. 40% ()

Eraserhead odpad!

všechny recenze uživatele

Jasona mám hodně rád, ovšem tohle bylo příšený. On to svoje řemeslo vlastně nemyslí nijak zle a my (já určitě) jsme mu v mnoha případech vděčni, když zlikviduje postavu jejíž demence ničí divákovi nervy víc než Jasonovi akce. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Více než jakýkoliv jiný díl Jasona je tento klasickou osmdesátkou a to i přesto, že příšel až na konci období. Může za to zasazení příběhu právě do města (ikdyž až v pokročilejší stopáži), kde se poflakují pankáči a omladina tráví volno na houseboatech. Výborná atmosféra, troufám si říct (a fandové mě jistě sežerou) jeden z nejlepších dílů série. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Osmička je za mě jeden z nejvíc underrated dílů. Ta 80ková atmosféra Manhattanu je perfektní (ikdyž se příběh odehrává někdy po roce 2000) a ta první půlka filmu na lodi je hodně dobrá. Ten stísněnej a omezenej prostor lodi je fakt cool. Jasonův vzhled už není tak super jak v Sedmičce, ale není nejhorší. Killy jsou tady taky fajn a vlastně krom Trojky to je jediný díl, kde Jason použije střelnou zbran. Boží je ten kill jak Jason tomu týpkovi ustřelí hlavu rukou :D Celkově fajn díl, ale zase, ten konec vůbec nedává smysl s dalším dílem (stejně jako 5ka a 6ka), ale to nevadí. Rozteklej Jason byl tady dobrej :D 7,5/10 ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

"Jason floats on Manhattan" si myslím, že je výstižnejší názov pre ôsmy diel. Plavba totiž zahŕňa 2/3 stopáže, pričom až v tej poslednej doplávame na vysnívanú pevninu. Ani tam si Manhattanu moc neužijeme, poprechádzame sa po prístave, povozíme metrom a výlet zapichneme v mestskej kanalizácii s toxickým odpadom. Nedalo sa nevšimnúť, že si Jason od minula polepšil vo vraždách, ale aj vo vizáži. Z posledného štádia rozkladu sa mu zázračne uzdravili rany, už nevidíme vytŕčajúce kosti z hnijúceho tela, čo bol asi najväčší logický nezmysel. Aspoň plavbu zvláda zdatne a čoby skúsený harcovník neopomenie žiadne námornícke náčinie. Trochu osvieženia do príbehovej rutiny vdýchol zjavujúci sa prízrak jednej z postáv, inak dej opäť zbytočne uťahaný a vystupuje v ňom nevydaný počet tupých hláv. Vystrájanie na Manhattane zostalo ďaleko za očakávaním. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Osmičku som videl z celej série ako úplne prvú a dodnes ostala mojou najobľúbenejšou. A nie je to len vďaka nostalgii, Jason na Manhattane je totiž rovnako zábavný ako blbý. Vrážd je veľa a sú rovnomerne rozosiate od začiatku do konca. Žiadne extra gore, Jason tu operuje skôr v štýle arogantnéhbo vagabunda bezdôvodne rozbíjajúceho veci ( napr. keď rozkopne rádio bande pankáčov na ulici ) a s občasným zmyslom pre humor ( keď tým pankáčom ukáže ksicht bez masky a oni utečú ). Gitarou do lebky, prepichnutie injekciou, utopenie v sude plnom sračiek a hlavne keď ubalí tomu černochovi až mu makovica odletí do kontajnera. Výhodou tohto dielu je práve to že je stále v pohybe, mení prostredie ( výletná loď, doky, centrum ) a nemá hluché miesta. Ako som už spomenul, film neoplýva práve inteligenciou, práve tak ako jeho hrdinovia ktorí keď sa ocitnú v neznámom prostredí, s psychopatom za chrbtom a naviac jednu z nich unesú dvaja feťáci, tak to jediné čo sú schopní vymyslieť je - "rozdelíme sa, tak nám to pôjde lepšie"! Divákovi v tomto bode nezostáva než prevrátiť oči dozadu a zmieriť sa s tým. Ostatne ak by trval na logike bol by to vlastne ten najmenší problém. Samostatnou kapitolou je totiž Jasonova fenomenálna schopnosť byť naraz úplne všade. Pohybuje sa síce konštantne vychádzkovým nevzrušivým tempom, ale stačí mrknúť okom a môže byť hocikde. Maník uteká, Jason sa šuchce za ním a keď vybehne na poschodie budovy už tam čaká aby ho vyhodil von oknom. A to nehovorím o scéne v tanečnej miestnosti kde kde mladá Kelly Hu uvidí čo sú to halušky. Skrátka také malé kvantové peklo. Ale čo mám robiť keď ma to aj po rokoch tak baví, pred sebou samým neutečiem. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Člověk se pobaví a odreaguje, to ano. Ale že by to plnilo to co se původně skrývalo pod žánrem horor, to zas ne. ()

Reklama

Reklama