Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hořká komedie o mladém básníkovi. Středoškolák přivede spolužačku do jiného stavu a před následky uteče do Prahy. Nakonec se však stane příslušníkem VB někde v pohraničí. Černobílý středněmetrážní film natočilo Filmové studio Barrandov jako příklad "Montáže normalizačních nepatřičností", na scénáři i režii se podílelo duo Dušan Kukal - Martin Bezouška. (hippyman)

(více)

Recenze (4)

krokodlak 

všechny recenze uživatele

Jedná se o podobnou odvážně satirickou sondu do života mladého básníka jako ve známějším Evženovi mezi námi, avšak proti němu je zde přece jen méně humoru a film je občas lehce zdlouhavý, nicméně pořád zůstává životním dílem Kukala i Bezoušky a zaujme též střízlivá kamera F. A. Brabce bez jeho pozdějších nechvalně proslulých manýr. Luťanský mi připadal trochu moc zralý na maturanta věkově i lehce divadelním hraním, ale v průběhu snímku jsem si na něj vcelku zvykl. O dost lépe na mě zapůsobilo obsazení vedlejších rolí, a to zejména dr. Vyskočil jako otec hrdinovy snoubenky, Bošek coby muž exhibující v televizní pouliční anketě, Šmeral v netypické roli hrobníka, nezvykle temperamentní Jakoubková v roli jedné z hrdinových dívek, Kačer ztvárňující soudce řešícího existenciální krizi alkoholem a potulkou, a hlavně Kemr jako excentrický estébák. Dobovou atmosféru adekvátně dokresluje hudba Etc…, na jejichž koncert dokonce hrdina zavítal. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Experimentální cvičení katedry scenáristiky a dramaturgie bylo natočeno ve spolupráci s katedrou kamery, střihu a studia FAMU. Film byl do distribuce uveden v září 1991. Teda...náborový film pro řady SNB :-) ()

Reklama

HrrrOch 

všechny recenze uživatele

Zábavná anekdota, leč místy chaotická, ale to je třeba přičíst problematickým natáčecím podmínkám. Jinak z toho přímo trčí mladický elán tvůrců, jejich drzost a ostrovtip. ()

Zajímavosti (3)

  • Film šel rovnou do trezoru, do distribuce byl uveden až v roce 1991. (sator)
  • Experimentální cvičení katedry scenáristiky a dramaturgie bylo natočeno ve spolupráci s katedrou kamery, střihu a studia FAMU. (sator)

Reklama

Reklama