Reklama

Reklama

Madla a Ťap

(seriál)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál o putování štěněte bavorského barváře a mláděte rysa ostrovida je dalším z cyklu zvířecích příběhů Václava Chaloupka, který se svými seriály snaží změnit vztah člověka k některým živočichům. Ten úlohu šelem a dravých ptáků většinou zjednodušil do pojmu „škodná“ a podle toho se k nim chová. Medvědy, vlky, rysy a divoké kočky v českých zemích vyhubil a o jejich životě přinesl snůšku nepravd a smyšlenek. Člověk si tak zdůvodnil nepřátelství k predátorům a důsledkem je i krutost, bezcitnost a tolerance k jejich týrání. Medvědi stále žijí ve stísněných podmínkách zvěřinců a cirkusů. Vlci, rysi, vydry lišky, kuny, káňata, jestřábi a orli se často ocitají v pasti. Večerníčky o zvířatech by mohly působit na malé i velké diváky a ovlivňovat tak jejich vztah k přírodě. Proto po lišce, jezevci, kuně, medvědech, vlčatech a vydře přišla na řadu naše největší kočkovitá šelma – rys. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tak především krásy šumavské přírody, to je pro mě čistě srdeční záležitost - a jsem ráda, že je mohou vidět i moje děti. Přeci jenom zatím nedojdou daleko a tady mohou vidět ze Šumavy opravdu hodně. Navíc štěně a kotě rysa asi jen tak neuvidí. Souhlasím s triatletem - má to svou zvláštní poetiku. Vadila mi jen hlavní zápletka, která přišla nevěrohodná i naší tříleté dceři - Aleš Madlu a Ťapa hledá a zároveň nehledá (můžeme tak dále sledovat jejich putování volnou přírodou). Dvojnožci se v tomto seriálu chovají občas docela podivně, ale čtyřnožci jsou opravdu úžasní! Celkově fajn večerníček pro celou rodinu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádné zbytečné kecy, vnitřní příběh, krásy Šumavy, sem tam ironický šleh. Líbilo se mi to i jako dospělákovi. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když porovnám ostatní seriálové zvířecí Večerníčky, tak tenhle je spíše slabší a odlišuje se. Nejedná se totiž o klasické epizody ze života nějakého druhu zvířete s tím, jak roste a jak se s ním nakonec bude třeba rozloučit. Zde máme hlavní dějovou linku, kolem které se vše točí. Problém je, že sledujeme dvojici volně pobíhající v přírodě sem a tam, ale nezažívající nic extra zajímavého. Tím pádem se děti výjimečně ani nic moc nedozví o přírodě a zvířatech kolem. K tomu celkem zbytečné herecké výkony neherců a hledání hlavního člověčího hrdiny, které se poněkud protáhne. V porovnání s ostatními již vytvořenými seriály Václava Chaloupka tak míním, že udělal i lepší. Ovšem Josef Somr byl výborný a drsná krajina zajímavá. Interakce mezi různými druhy zvířat (pes a rys) také. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Po šíleném "Jak to chodí u Hrochů" vysílaném těsně před uvedením Madly a Ťapa zapůsobil tenhle miloučký večerníček jako dar z nebes. Nedosahuje sice kvalit dřívějšího "Vydrýska", přesto vás ale malé (ke konci už dost velké) rysí kotě svou roztomilostí vždycky dostane. P.S. Velké plus za nakrknutí všech českých myslivců;) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Štěňěcí kočkování rysa a bavorského barváře uprostřed kouzelné přírody je skoropohádkové. Škoda nevýrazných hereckých výkonů dvojnožců - hospodyňka možná upekla dobré kuře, ale hrála poněkud toporně. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama