Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Diskuze

SidVicious

SidVicious (hodnocení, recenze)

Další díl který je iluzí ale není zdaleka nejhorší je tu škála předností které v dřívějších dílech chyběly

raimi

raimi (hodnocení, recenze)

Pokud se na tenhle díl chce někdo podívat, tak rozhodně doporučuju sehnat si Unrated verzi. Ten rozdíl mezi R-Rated a Unrated verzí je fatální! 28 vystřižených záběrů a samý chuťovky. Porovnání, včetně screenshotů zde. http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=706633 Mimochodem, vynikající stránka! :-)

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

videl som všetky diely Friday the 13th okrem tohto, plánujem si to v blízkej dobe pozrieť, ale bude potrebovať silnú dávku sebazaprenia

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

V rebríčku Najrozporuplnejších filmov je tento kúsok už na 292. mieste :)

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

to frajerka: tiež si si dala taký maratón s Jasonom? Ja za 10 dní 10 Jasonov, a už nikdy to nechcem viackrát vidieť. Teraz sledujem Hellraisera, už som opatrnejší, za 14 dní 8 Hellraiserov. Skús, je to o čosi lepšie ako Piatky.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

majo25: OK, takhle to beru. Já bych to ale zase tak nekategorizoval, nemyslím si totiž, že lidi, co mají tento typ filmů rádi, nemají dobrý vkus (samozřejmě to posuzuji podle sebe, nechci mluvit za nikoho jinýho :p), prostě je to svým způsobem jistý druh odreagování, prostě film, u kterého můžete vypnout a jen se bavit těmi logickými nesmysly, ale hlavně (tedy většinou) nápaditými vraždami (ehm, to je zvláštní příklad :p) a hlavně jistou dávkou charizmatu hlavního (anti)hrdiny. Dovolím si tvrdit, že tvůrci těchto filmů ani nemají větší ambice. Někdo na to má komedie nebo romantické braky, my "úchylové" tyhle horůrky. Ale když chci zažít silný filmový zážitek, tak samozřejmě šáhnu "trošku" po něčem jiném (nakonec mé nej. horory jsou snímky typu "Smrt přichází v bílém", kde potoky krve opravdu netečou :p).
A co se týče toho tvého hodnocení Kanibalů, naprosto souhlasím a opět se utvrzuji, že tento film nechci nikdy v životě vidět :-)

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

to Ramirez85:
Pretože je to klasika, a ja som ju proste stiahol (komplet) aby som si ju aj celú pozrel. Je pravda, že tento druh thrilleru nevyhladávam, ale pamatám si aj na kvalitné kúsky, takže nemám problém sa na takýto druh filmového žánru pozriet. Už podla čoraz nižieho hodnotenia filmov o Jasonovi som tušil, že to s kvalitou pojde dole (ale v kútiku duše som chcel aby sa to zmenilo, žeby dej filmu bol zaujímavejší a viac logický). No ale ked je kvalita taká aká je, prečo mám mlčat a zapierat, nie, ja to poviem všetkým, tak ako to chcem ja. Aby som uviedol na správnu mieru svoje hodnotenia, nechel som pobúrit nikoho, ani vyvolat vlnu nevole; hovoril som len to, čo som si aj myslel. Zlé filmy skritizujem, výborné filmy pochválim, priemerné väščinou ani nekomentujem. Vačšina Piatkov sú  brakové filmy (ani nie tak dejom a trikmi, ako skor spracovaním a logikou). Filmy, kde som dal 2* (40% a viac) a kritizoval som ich, nie sú bakové filmy (no skor nie velmi), ale bohužial námet filmu skĺzol do mizerného scenára a réžie. Proste film mal potenciál, ale neudialo sa to. Bohužial, ked má nieto také filmy rád, ja mu to síce neberiem, ale o takom divákovi si myslím svoje (proste mu stačí málo). Ja som milovník kvalitných a zaujímavých filmov, krvavý brak mna nepresvedčí (čest výnimkam). Ako som už spomínal, chel som si ho celého pozriet, pretože je to klasika, a ja som ho nikdy predtým nevidel. Dúfam že som zodpovedal na tvoje (celkom k veci) otázky.
Apropo pozri sa na moju diskusiu k filmu Kanibalové: Začátek. Piatok 13th je proti tomu nič. A potom si ten film aj možeš pozriet, síce to neodporúčam, ale kvoli štúdiu absolútneho filmového "dna"...

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

majo25: Projel jsem si diskuze týkající se všech Pátků třináctého a u každého dílu je tvůj kritizující komentář... Nechápu, proč si se teda díval i na pátý, šestý... díl, když tě to vlastně hrozně iritovalo už od první části. Mě se třeba hrozně líbí SAW 1, ale poslední díl, který jsem v této sérii viděl, byl tuším čtvrtý, protože každý další jde s kvalitou níž a níž (víceméně- trojka byla lepší než dvojka apod., ale vím, že lepší než jednička už nebude žádný) a tak ani nemám potřebu jej neustále u každé části sestřelovat. Když se ti tenhle typ hororů nelíbí (s ohledem i na tvoje hodnocení Halloweenu), tak nevím, proč to máš nakoukaný celé- abys to tu mohl kritizovat?

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Tento Jason nevybočuje, čo sa týka kvality, oproti ostatným dielom. Je to taký typický Jason o ničom. Trochu vrážd, samozrejme pár teenegerov, trochu sexu, trochu humoru, pár nelogičnosti (čo som ale prekvapený, tých až tam tolko nie je oproti predchádzajúcim dielom). Ale som rád, že už je koniec, a nie dalšie časti desiatka, jedenástka, dvanástka...pätdesiatštyrka atd...Dneska kuknem ten nový piatok trinásteho, tiež nie je nejako vysoko hodnotený, ale už teraz môžem hodnotit celú sériu. Troma slovami - trápil som sa. Aj pri sérii Halloween som sa trápil pri jeho pozeraní, ale ten je o kúsok lepší. Takže, už nikdy viac. Moje hodnotenie: 28%
Hodnotenie celej série: 38%

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LION-MR.T

LION-MR.T (hodnocení, recenze)

Je fakt¨,že co je moc je moc.Spojit Knihu mrtvých z Evil Dead a Lupiče těl,kteří v té době nějak vstupovali do kin a do to ho hodit Jasona nebyl moc dobrý nápad.No jó.Jason přestal vydělávat tak ho zesměšit a natočit propadák.To je celá Amerika a filmový průmysl.Přestals vydělávat ta k pa pa.Byl jsi dobrej,ale už musíš jít.Tohle mě fakt sere.Ale Jasona,který do to ho spadl nevuně mám pořád rád.Že je to takový mazlíček? Že jó?

mendrit

mendrit (hodnocení, recenze)

hodnotit musim tak jako by to nebyl IX díl, ale z pohledu divaka ktery nevidel celou serii, jinak bych tomu dal 0%

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama