Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anekdotická příhoda Jaroslava Haška se mohla odehrát i v nové době: Cestující v pražské tramvaji jsou pobouřeni chováním muže, který nevidí nic mimořádného na tom, že ho doprovází úplně nahý cizí kluk, jemuž se při koupání ztratily šaty. Příjemné překvapení všem, kterým se podaří objevit tento zapomenutý snímek. Nahrávka: orchestr Karla Vlacha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně příjemný objev krátkého filmu, o kterém jsem neměl ani potuchy. Výchozí zápletka je - stejně jako symbolická rovina tohoto dílka - znamenitá. Zamrzí snad jen konec vyhnaný do přílišné absurdity. Jinak je to vtipná anekdotka, ve které se objeví celá řada výborných herců a která zafunguje i jako dobová sonda. Kdo ví, zda by něco takového mohlo být natočeno v dnešní době, posedlé honem na pedofily. Sám jsem byl lehce nesvůj z pohledu na nahotu onoho chlapce. Inu, doba se mění. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná sonda společnosti aneb Jak snadno a rychle rozhodit spoluobčany. Mnohé momenty jsou rozehrány do naprosto absurdních rozměrů. A navíc je v tomhle kraťasu spousta výborných herců. Znamenité! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Satira s jemným přesahem do podobenství, značící sílící uvolňování totalitních okovů, které vyvrcholilo rokem 1968 a Zlatou vlnou. Slibný úvod zde ale kazí vícevrstevnatá druhá půlka, kde je pod touhou sdělit jakési filozofické moudro utlučen valný smysl filmu. 60 - 70% ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Skvělá satira! A jako bonus vzpomínka na staré pražské tramvaje, ze kterých se tak vesele vyskakovalo! - - - To Tréglovo "invididibum" mě dostalo! ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý kraťas, který dokáže absurditu předlohy otisknout i do filmového ztvárnění, především díky výběru herců i přesnému střihu. Závěr mě dostal do kolen, lepší tečku si ani nešlo přát. Na absolventský a dosud komorní příběh s jednotou děje dosahuje až velkofilmových rozměrů. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek. Přijde mi, jakoby to Hašek napsal dneska a film byl zasazen do dnešní doby. Asi to znamená, že lidi jsou vlastně pořád stejní. Smutný je naopak fakt, že takový film by si dneska nikdo netroufl natočit, protože jak už napsali jiní, máme práva, všude jsou samí úchylové... a tak se radši točí filmy s autocenzurou. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Cha, extrémní taškařice z kteréžto jde mráz po zádech. Malounko drhnoucí, některé gagy půjčené ještě z němých grotesek, ale v jádru naprosto skvělé, absurdní a vcelku vypointované, konec děsivě srandovní. A platné dodnes. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Geniální český krátký film ! Zápletka je ve své neotřelosti a rozvedení naprosto brilantní: Malý chlapec nastoupí do tramvaje - nahý. Jak se s tím vyrovnají ostatní cestující ? Tento malý, zapomenutý klenot je drzý a vtipný zároveň. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Tady na stránkách jsem narazil na tento černobílý krásně absurdní film podle povídky Jaroslava Haška. Tohle by se opravdu v dnešní době natočit nemohlo. Je vidět, že ne vždy jde tím správný směrem. Jinak je to taky zajímavá sonda do dopravního systému 60-tých let. Tak nakonec dávám plný počet, protože jsem už je dlouho nedal a tento si je zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ze nie je nic poburujuce na tom, ze nahy chlapec cestuje s akymsi chlapikom. No ved jo, jo pod,ma miestnych uzivatelov, ktori to brutalne nadhodnocuju - Bluntman dal 5 hviezd -- taxi myslim, ze o chvilu sa budu tocit filmy jaxa dve buzny beru v kostole pred duhovym cernoprdelnikom. A o chvilu sa poniektore entity pokusia vytvori duhovy kriz : 5 % ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že takhle to natočit, by si už dnes nikdo nelajsnul, každopádně se jedná o neuvěřitelně absurdní a vtipnou taškařici. Patrně veliká škoda, že osoba Jana Moravce, už od pohledu zajímavého a z bulvárních novin (exmanžel Kubišové) "komplikovaného" jedince, se neprosadila v českém filmu nějak výrazněji. Drobný šperk české kinematografie, řekl bych. ()

Prekarkar 

všechny recenze uživatele

Moravec Haška zpracoval excelentně. Ivan Frič si s lehkostí pohrál s kamerou, Karel Vlach pozdvihl snímek hudebně. Ano, zde je na místě pět bodů!!! ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Film je geniální jak Hašek sám, s tím se prostě nedá nic srovnat. Jenom mi vrtalo hlavou, kde byli v roce 64 normalizátoři politické korektnosti. Nedovedu si představit, že by dneska na ulici za bílého dne mohli točit něco s chlapečkem, jemuž trčí pindík do prostóru: máme přece práva dětí, práva menšin, práva nutrií, práva Anderse Breivika... atd. ()

MTHRFCKR 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství s nahým klukem je tak akorát. Déle bych se na nahého kluka v tramvaji dívat nedokázal. A teď s kamennou tváří a vážně, haškova ironie a především pak lidé, kteří se sami parodují a ukazují v každodenním módu je fajn. "Lidi pojďte, dávají adresu, bude nahrazovat škodu" aka bacha spoiler mi v paměti utkvěla nejvíc. Trochu mě vadí vytržení z kontextu doby, kdy byla věc napsána a kdy natočena, ale vše naznačuje tomu, že to nakonec není podstatné. Lidi jsou furt stejný. Díky Járo, zase si trefil na hlavičku. ()

Reklama

Reklama