Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Volné pokračování katastrofického filmu 10,5. Zemětřesení zdevastovalo Kalifornii a vyvolává sérii dalších katastrof. Běsnění přírody stojí v cestě jedna z největších atomových elektráren v zemi a Americe tak hrozí totální zničení. Navíc se potvrzuje teorie, že se zemské desky navracejí k sobě a to by znamenalo roztržení kontinentu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

corona 

všechny recenze uživatele

väčšinou má katastrofický film takmer rovnaký scenár, osamelý vedec predpovedajúci katastrofu ktorému nik neverí, hlavný neohrozený hrdina riešiaci si na pozadí katastrofy svoje osobné problémy, tak to mi tu chýbalo, teda chýbalo tu takmer všetko čo má mať katastrofický film, pamätám si len vydesené tváre v nejakej veľkej miestnosti ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Tentýž shit jako první deset a půlka, tentokrát ovšem s jedním známým hereckým ksichtem (Frank Langella) navrch a samozřejmě v há dé:P A s jakým arzenálem se tedy tento další katastrofický spektákl vrhá na bránici věci znalého diváka? Nejde o nic převratného, klasicky tu máme kotel plný nelogičností bublající kolem další takřka kataklyzmatické události na území státu, jehož obyvatelstvo se se vším vždy popere nejdisciplinovaněji a nejstatečněji, jak jinak než se starostlivým tatíčkem prezidentem za zadkem. A dost mě děsí, že má jít o volné pokračování, onu první "část" jsem totiž viděl, a že by tohle navazovalo, to se mi opravdu moc nezdá. Mapa USA se mi nezdála změněná ve smyslu událostí "prvního dílu" a vlastně vůbec nic neodpovídá tomu, že by státy prošly nějakou masově destruktivní událostí, shodou okolností také založenou na teorii, kterou si členka jakési děsně neortodoxní vědecké rodiny vycucala z prstu. Tohleto už nejde označit jinak než jako naprosto bezprecedentní pokus o*ebat divákův mozek. Zakažte natáčení podobných bezduchých krávovin - nebo alespoň netvrďte, že kopírování VŠECH filmů je zločin, ano?;) Dal bych 20% jako u oné "jedničky", ale snahou vlichotit se děsně trendy hádéčkem a ozvláštnit celou věc "akční" kamerou, pod kterýmžto pojmem si za tohle dílo zkázy zodpovědné osoby představují fíčuru "zoom in, zoom out" a po Bollově vzoru ji rvou do naprosto každého záběru, díky čemuž máte pocit, že se tvůrci filmu zbláznili a vy je budete velmi brzy následovat do krajiny růžových slonů a zeleného písku, si Apokalypsa (mimochodem zřejmě jediná vhodně použitá věc v těch bezmála třech hodinách) vysloužila začlenění do systému odpadového hospodářství. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dean Cain, Beau Bridges a Frank Langella... Fúha, tak to je kasting roku. Nemá zmysel čakať zázrak, dvojnásobne nie pod režijnou taktovkou veterána Johna Lafiau, ktorého životným veľdielom je DETSKÁ HRA 2. Televízne triky sa dajú ospravedlniť nedostatočným rozpočtom (zas ale na druhej strane, ak nemám prachy, prečo robím katastrofický veľkofilm?). Horšie je to s otravnou pseudoadrenalínovou kamerou. Napriek tomu sa jedná o príjemne strávený večer uprostred pracovného týždňa. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokračování sice nese název smrti ale dodá stejnou dávku triku a efektu v podání slabšího odvaru kdy fakt stačí se podívat a pak zase za pár let. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovka, proč ne. Vizuální efekty jsou na televní poměry více než slušné, což se nedá říct o hereckých výkonech natož klasickým americkým klišé, které prosákly celým filmem. Ale jako oddychová podívaná uprostřed týdne, říkám ještě ještě jednou - proč ne? ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi jako bych zkoukl ne jeden, ale tucet katastrofických "spektáklů" - zemětřesení, výbuch sopky, protržená přehrada, hrozící jaderná katastrofa. To všechno se tvůrci podařilo vtěsnat do skoro třech hodin i se vší tou melodramatickou a hrdinskou omáčkou okolo. Při pomyšlení, že by mohla taková situace nastat mě sice mrazilo, ale pak mi čím dál více připadal námět pěkně vycucaný z prstu a ten konec mě spíše rozesmál. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zase taková hrůza to nebyla. Dalo se na to dívat. Chyba byla, že to je dvoudílné a že to je pořád filmované někde mezi harampádím a kromě kravalu a sem tam "smrťákem" se nic úchvatného neděje. JOHN LAFIA měl dobrou snahu, ale prostě to nevyšlo. Nezachránil to ani charismatický herec FRANK LANGELLA. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Napad slusny, predstava tez. Ovsem papirove efekty na nule a co je nejhorsi, naprosto desna dokumentaristicka kamera... Po pul hodine sledovani me z toho bolela hlava... Ale tak co, jeden z mala TV katastrofickych filmu, ktery se da prezit... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nápad tvůrců udělat nějaký další katastrofický film byl úžasný, i jeho následná realizace. Horší to však bylo s výkony herců, scénářem a v poslední řadě s vizuálními efekty, které mohly (i na tv film) být daleko lepší. Dle názvu jsem chtěl dát daleko lepší hodnocení, ale jeho neúměrná délka toto dílko podtrhává. Spousta nesmyslných scén, které si tvůrci mohli odpustit. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Všechno by se to dalo tak nějak zkousnout, přece jen jde o televizní film, tak jaképak očekávání, jen ten příšerný amerikoidní patos, to je něco otřesně odporného. Ale nápad z roztržením severní Ameriky vedví se mi líbil. Bohužel ty nesmysly kolem... ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Tak když vypnou elektriku, tak není moc co dělat. Pak by se to snad mohlo hodit. Ehm, to je pěkná blbost, co jsem teď napsal. No ale krásně to vystihuje pocity z tohoto kousku... [1/1O] ()

DocBrown

všechny recenze uživatele

Moderni Becko, za ktere by se nestydel ani Ed-Wood. Vsechno - namet, zpracovani, pateticky patriotismus, efekty, kamera (vzpomnel jsem si, jak jsem poprve natacel na pujcenou videokameru), herci - je tak neskutecne otresne, ze to proste clovek musi videt. Navic tu treba odpada to nudne seznamovani s postavami na zacatku a hned se jde na vec ! Ja se naramne bavil a hrozne me mrzi, ze neuvidim druhy dil. Nevim jak hodnotit, 5* nebo odpad. PODIVAM SE ZBLIZKA :-D ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, tohle zase bylo něco, na čem si smlsne kde jaká braková televize. Když jen si vezmu, kolik to asi muselo stát to natočit... že to raději nedali potřebným. ()

Reklama

Reklama