Reklama

Reklama

Lady and the Lamp

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1979

Režie:

John Lasseter

Hrají:

Jack Hannah

Recenze (9)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděl jen ukázku obsaženou v dokumentu The Pixar story, ale ta mě skutečně zaujala... škoda, že se ten film nedá sehnat. Edit: 2021, Pixar short films vol. 2. Konečně! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Lady and the Lamp" je prvním studentským filmem Johna Lassetera, muže, který stál u zrodu animačního gigantu Pixar. Vzhledem k tomu, že se v poslední době hodně věnuji krátkým filmům, vybral jsem si právě snímky od Pixaru jako další cíl. Vyšla už dvě DVD se sebranými krátkými snímky tohoto studia. "Lady and the Lamp" není uváděno jako snímek Pixaru, ale přesto si myslím, že stojí za to, abychom se mu trochu věnovali. Je na něm totiž vidět, kde John Lasseter bral inspiraci. A také je zde patrná nějaká zvrácená posedlost lampami. Co na nich asi vidí? V hlavní roli krátkého snímku, který byl uveden v podstatě pouze na druhém sebraném DVD krátkých snímků Pixaru, sledujeme lampu, která spadne ze stolu a rozbije si žárovku. Jak se ukáže, taková samovýměna není vůbec nic jednoduchého. Snímek je zhruba minutu a půl dlouhý a chybí zde pointa. Je to tím, že celá verze není v podstatě k sehnání, neobjevila se ani kompletní na druhém DVD sebraných kraťasů Pixaru. V celé verzi do poničeného krámku (kdo ho poničil je jasně naznačeno na konci dostupné verze) přijde dáma, která si vybere tu jedinou pravou lampu - samozřejmě, že tu titulní. I na téhle nekompletní verzi je vidět, že mysl pro humor Johnovi nechyběl. Lampa pobaví, i když je to vlastně jenom krátko groteska. Nechybí jí však nápad, to je důležité. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že název má odkazovat na Lady and the Tramp, ale ta "Lady" tam vlastně skoro není. A i když jsou to Lasseterovy prvotní hrátky s animací (a sám bych něco takového ani zdaleka nesved), konečný výsledek nic moc. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Hračičkovská radost z nápadu rozhýbat lampičky je milá, ale o rok mladší Lasseterova školní práce Nitemare, která tu v databázi schází, má silnější pointu, přehlednější kresbu a zvládnutější tempo – tam už ani nevadí, že jde taky jen o pauzákovou testovací animaci. Obojí k vidění v bonusech na DVD Pixar Short Films 2 (kde konec s dámou nechybí, to se kolegové nějak špatně koukali). Lady and the Lamp za **1/2, Nitemare skoro za ****. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, ako sa v priebehu vekov vyvíjal pixarovský zmysel pre oživovanie vecí. Najprv to bola lampa, potom hračky a nakoniec autá... Je to veľmi zaujímavý film. Jedná sa o druhý študentský film Johna Lassetera. A vydaril sa. Má to dobré vtipy, humorný dabing a hlavne je to nápadité. Bol to výborný rozbeh pre Johna Lassetera a jeho Luxo Jr. ()

Wolfis 

všechny recenze uživatele

Milá pixarovka z dôb prvých kreslených filmov od talentovaného Johna Lassetera, ktorý si touto jeho prvou kreslenou snímkou rozbehol veľkú kariéru. Má to nápad, dobre sa na to pozerá a človek sa pri tom zamyslí, akým úžasným vývojom si prešli tieto kreslené filmy až k tým počítačovo animovaným. /nápaditých 85%/ ()

Reklama

Reklama