Reklama

Reklama

Zahrada


Jak ulovit tygra (E03)

(epizoda)
  • USA How to Catch a Tiger

Obsahy(1)

Čtyři malí kluci objeví jednoho slunečného dne dveře, které vedou do tajuplné zahrady. Dohadují se mezi sebou, zda za nimi žije kocour či tygr. Ať už tam žije jakékoliv zvíře, rozhodnou se jej ulovit a poté si užívat stínu a pohody. (zdeny99)

Recenze (17)

zputnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další (3.) díl ze série ZAHRADA obsahuje neskutečně a dokonale zábavné gagy a hlášky (například: vyprávění o lovu na netopýra nebo hlášky o studené vodě či rozmluva před vstupem do zahrady etc.). Děj snímku je sám o sobě prostý: čtyři kluci se snaží v parném dnu najít kousek stínku na hraní. Svůj "úkryt" před slunečním žárem chtějí kluci nalézt v tajuplné zahradě. S tím však příliš nesouhlasí "samozvaný majitel". Počáteční "dětské remcání" o tom, že na vstup do zahrady mají přece děti plné právo, přechází v rozhodnutí, že do ní půjdou a uloví toho, kdo jim v hraní v zahradě zabraňuje. A právě kolem tohoto "prachobyčejného" (a vlastně i realistického) příběhu se odvíjí obrovitánská hromada výborných vtípků. Shrnuto a podtrženo: Snímek JAK ULOVIT TYGRA považuji (pro mě osobně) za nejvydařenější ze série ZAHRADA a řadím jej i mezi vůbec nejlepší animované snímky, které jsem kdy viděl. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

".......A vidíte ty drápy, tejden jsem si je nestříhal a těma vás podrápu a dostanete otravu krrrrve. A roztrhnu vám kalhoty a ty taky dostanou otravu krrrrrve............." řiká kromě jiného kocour v milé poetické vyprávěnce pro děti. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na co by ta zahrada vůbec byla, když ne proto, aby v ní mohli čtyři malí kluci nalézt stín a odpočinek! Ale pozor, co ten zlý kocour? Co s ním? No přece ulovit! Ale jak se loví kocour? No jak. Přece jako tygr, jsou to stejně nebezpečná zvířata! Ale jak se vůbec loví? Na to je potřeba tatínkova bota, a kdyby ji nebyl ztratil, byla by to brnkačka. Takhle nemůžem kocoura lovit, nýbrž jenom honit a až ho uhoníme dáme mu napít studené vody, dostane zápal plic a bude to! Nepopsatelná animovaná bašta, ve které se bezchybně spojuje klasická s reliéfní technikou, bezva akční příběh a nezapomenutelný Filipovského kocour! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veselý a hravý díl, kde interakce mezi kluky a kocourem hraje největší roli a je zdrojem nejlepších vtipů. Vynikající jsou i dětské úvahy a „logické“ myšlenkové postupy kluků. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Ozvěbo, pojď si hrát, kocour neni doma." "A je a je!" "Koukněte na ty zuby, tejden jsem si je nemyl a kalhoty taky dostanou otravu krve!" "Vy ušatci." Geniální! ()

duddek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V panujícím horku se sluší, aby byla zahrada přístupná, "aby si děti mohly sednout do stínu a byly hodné". :) Děti se tedy napřed rozmýšlejí, jak se popasovat s tamním zlým kocourem, a rozhodnou se nakonec pro hon místo lovu - na to je však kocour připraven a neustále si z nich dělá dobrý den. Zase tam je ale spousta "wtf momentů", jako historka o netopýrovi (a pozvaném psovi) nebo závereční (z nějakého důvodu létající) elephantes ex machina, kteří opět nezaslouženě vysvobozují děti z toho, co si samy natropily. Druhá hvězda je za kocoura. "...a kalhoty taky dostanou votravu krve" :) ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za horkého letního dne není pro partu kluků nic lepšího, než si jít hrát do zahrady... Ale, co když je tam kocour? Stačí ho přece ulovit! A jak se loví kocour? Stejně jako tygr. A jak se loví tygr? Podobně jako netopýr. Vyprávění jednoho z kluků o tom, jak jeho tatínek lovil netopýra, je úžasně povedené, stejně jako střídání různých druhů animace. K tomu spousta dalších zajímavých fantazijních situací. "Přemůžem kocoura poctivou honbou!" Krásné klukovské dobrodružství, které si mohou užít všichni bez ohledu na věk či pohlaví :-) Zajímavé komentáře: Pohrobek, zputnik, kleopatra. ()

Reklama

Reklama